Strona 832 z 1160 PierwszyPierwszy ... 332732782822830831832833834842882932 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12,466 do 12,480 z 17390

Temat: [ Pytania ]

Tachijako
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Yatagarasu Zobacz post
    Antkowi daj, on też ci pomógł
    Już mu dałem

Użytkownik Avatar AJKS
    Wytłumaczy mi ktoś jak dokładnie działa Tonberry? Wiem, że pchnięcie nożem można wyliczyć ze średnej obrażeń z osądu losu, ale co dalej? Czy dalsze pchnięcia nożem są po prostu wielokrotnością wcześniej wyliczonej średniej?

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał AJKS Zobacz post
    Wytłumaczy mi ktoś jak dokładnie działa Tonberry? Wiem, że pchnięcie nożem można wyliczyć ze średnej obrażeń z osądu losu, ale co dalej? Czy dalsze pchnięcia nożem są po prostu wielokrotnością wcześniej wyliczonej średniej?
    "Przez pierwsze 5 tur Tonberry będzie używał Osądu Losu - otrzymane wartości obrażeń dodaj do siebie, a następnie podziel przez ich ilość. Średnia z nich wyznaczyła liczbę tur koniecznych do wykonania przez Tonberrego pomiędzy kolejnymi pchnięciami - wartość po przecinku nie jest brana pod uwagę, minimalnie może to być 8 tur, a maksymalnie 21. Pierwsze Pchnięcie Nożem jest opóźnione o 1 turę!" - z MFO Wiki

Cytat Napisał xani Zobacz post
    "Przez pierwsze 5 tur Tonberry będzie używał Osądu Losu - otrzymane wartości obrażeń dodaj do siebie, a następnie podziel przez ich ilość. Średnia z nich wyznaczyła liczbę tur koniecznych do wykonania przez Tonberrego pomiędzy kolejnymi pchnięciami - wartość po przecinku nie jest brana pod uwagę, minimalnie może to być 8 tur, a maksymalnie 21. Pierwsze Pchnięcie Nożem jest opóźnione o 1 turę!" - z MFO Wiki
    Powodem, dla którego pierwsze pchnięcie(jak i inne podobne zdolki) jest "opóźnione" o jedną turę jest to że pierwsza wykonana tura nie jest liczona przy "liczeniu".
    Tyczy się to tak naprawdę tylko kilku przeciwników: Vivi(Pierwszy przedwieczny wybuch jest turę później), wspomniany wcześniej Tonberry, niektóre bronie tak działały(z automatu, przed poprawką).

Czasami pchnięcie przepada z powodu zegara

Gravtis
    Konto usunięte
    Dlaczego po pokonaniu banitów Kupiec Marek jedzie w stronę Langeburga i wchodząc od razu po tym do Urkaden widzimy go stojącego po lewej stronie wraz z końmi?

Użytkownik Avatar Oma Ghostrick
    Cytat Napisał Gravtis Zobacz post
    Dlaczego po pokonaniu banitów Kupiec Marek jedzie w stronę Langeburga i wchodząc od razu po tym do Urkaden widzimy go stojącego po lewej stronie wraz z końmi?

To proste, użył miejskiego portalu.
    Ostatnio edytowane przez Oma Ghostrick ; 22-02-2020 o 18:23 Powód: pomyłka

Cytat Napisał Gravtis Zobacz post
    To takie założenie, że przejście pieszo przez Aleję Olbrzymich Dębów zajmuje postaci dłużej, niż Markowi dojazd do Lange i przyjazd do Urkaden na swoim powozie.
    Po prostu tak zostało to zrobione, tyle.

Użytkownik
    Jeśli kupowałem miejsce na 4 postać i teraz ją usunę, to muszę zapłacić znowu za stworzenie jej?

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Raadzio Zobacz post
    Jeśli kupowałem miejsce na 4 postać i teraz ją usunę, to muszę zapłacić znowu za stworzenie jej?
    Nie

Użytkownik Avatar Clover
    usuwasz postać, a nie miejsce.

Użytkownik
    Nie no to jest jakiś dramat, że pytałem o postać a tu jakaś dyskusja trwa (?)

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Armani Zobacz post
    nie no to jest jakis dramat gracz Radzio zadal pytanie o 17:18 o godzinie 17:20 dostal juz odpowiedz od gracza "xani"
    to po jakiego kija jeszcze Ty musisz mu odpowiedziec ? i to nie jest jedyny przypadek Ty codziennie nabijasz tak posty kilka razy dziennie powinien ktos wytlumaczyc temu graczowi zeby sie ogarnal i nie nabijal sztucznie postow ale kto by to mial zrobic skoro kazdy moderator to twoj ziomek smieszne w cuj

zeby moj post pod spam sie nie zaliczyl to napisze do Radzia
    Nie bedziesz musial zaplacic kolejny raz
    Nie napisałem tego samego, co xani (w przeciwieństwie do ciebie, ale co tam), rozwinąłem jego odpowiedź o kolejny szczegół, który może być ważny dla zadającego pytanie.

Użytkownik
    Nie no to jest jakiś dramat, że pytałem o postać a tu jakaś dyskusja trwa (?)
    To dołożę swoje, xd xd xd xd śmieszne nabijanie postów kiedy nordia elo benc
    --------
    Czy w tym roku planowane jest dodanie eventu wakacyjnego? Jakby nie patrzeć to wtedy większość osób ma dużo czasu.

Azekar
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Quesso Zobacz post
    To dołożę swoje, xd xd xd xd śmieszne nabijanie postów kiedy nordia elo benc
    --------
    Czy w tym roku planowane jest dodanie eventu wakacyjnego? Jakby nie patrzeć to wtedy większość osób ma dużo czasu.
    Nordia standardowo w sierpniu 2017. Odnośnie eventu odpowiedź brzmi, cytując wielkiego polaka "nie wiem".

Uprawnienia