Tak, ale chodzi mi o to, że tutaj głównie są zgłaszane rzeczy zależne od płci głównego bohatera (można powiedzieć że od "mojej' płci), a nie reszty graczy. Z tego, co mi się zdaje, gra sprawdza płeć "moją" i daje albo dialog A, albo dialog B. W tym przypadku tak się nie da, pytanie, czy gra jest w stanie spamiętać płeć wysyłającego prezent, by odtworzyć alternatywny dialog dla tego samego gracza. Wątpię w to.
Skoro nie wiesz jak ten system działa, to się nie wymądrzaj.
Ale możliwe, że da się ustalić płeć wysyłającego, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że są te błędy z wiadomościami systemowymi (w sensie po zaatakowaniu naszej postaci w wiadomości "W czasie Twojej nieobecności stoczyłeś walkę na arenie." stoczyłeś/stoczyłaś jest zależne od płci atakującego, a nie naszej).
Potwierdziłeś to, że jak najbardziej jest to możliwe, pokazując przykład sytuacji w której płeć w wiadomości jest zależna od osoby inicjującej jej wysyłanie. Tutaj sprawdziłoby się to idealnie. I skoro ten system nie działa poprawnie, to moze trzeba użyć innego systemu, o którym wiemy że działa. Nie potrzebuję informacji o działaniu żeby się "wymądrzać" - wystarczy wykorzystać inne informacje.
@down
To chyba naprawdę nabijanie postów.
Ostatnio edytowane przez tetrax ; 26-12-2017 o 15:29
@up.
Obecne możliwości edytora zdarzeń nie pozwalają na ustalenie płci innego gracza niż "nasz". Jest to jednak funkcja, którą można dodać.
Postać żeńska.Dostałem się do Starej Kopalni!
Udało mi się odnaleźć kilka kartek z pamiętnika twojego ojca, a także mapę z zaznaczoną drogą do skarbu oświeconych! Spójrz tylko!
Będziesz musiał iść sam, ja zostanę pilnować statku.
Podejdź tutaj i użyj tej dźwigni, a wszystko stanie się jasne
Załącznik 8009
Urkaden → Stara Pracownia → Czeladnik Mariusz
Zyskałeś zamiast zyskałaś.
W sumie to samo jest z leczeniem w fontannie. Perły czy tym podobne pewnie też.