WitamLubie kupywac po 2k sztuk mixów aby nie latać zbyt często
I chce zgłosić błąd iż mamy więcej niż 999 mixów licznik nie zmienia się na liczby 4 cyfrowe
![]()
WitamLubie kupywac po 2k sztuk mixów aby nie latać zbyt często
I chce zgłosić błąd iż mamy więcej niż 999 mixów licznik nie zmienia się na liczby 4 cyfrowe
![]()
Ostatnio edytowane przez Antybristler ; 05-08-2011 o 12:46
To jest błąd? Ja tam lubię właśnie latać z przedmiotami mając liczbę 999, o tak, nigdy się nie skończą![]()
Błędem jednak jst to, że wtedy nie barwi się on na czerwonozielono. Przez to nie wiem, czy tracę misy na potworach.
Tracisz, tracisz. W końcu ci się ta liczba 999 zacznie obniżać.
Wiem, lecz uważam, że powinna się chociaż podświetlac na czerwono ramka...
Jest dobre jak jest, niech lepiej się administracja skupi na czymś ważniejszym - np update![]()
Uważacie że to nie błąd to wyobraźcie sobie sytuacje,
Macie konto w banku, wpłacacie 5000 złoto na konto, Ty sprawdzasz stan konta a tak 999 zł, i się cieszysz? że nie wiesz ile masz kasy na koncie ?
ps. I nie mówię by to robili teraz, lecz dodali do szarego końca listy .
Złoto masz pokazane całe przecież, więc zły przykład. Jak chcesz sprawdzić stan mikstur to w plecaku widać całość. Tylko w szybkim leczeniu jest pokazane max 999 i dobrze, bo by zbyt dużo miejsca zajmowała 4 cyfrowa liczbowa, a potem byście narzekali na to samo tyle, że z 9999.
się używa prostych zamienników 1k itp
A jak masz 1001 mikstur? 1,001k? Nie wiem po co na siłę próbujecie zmienić coś co funkcjonuje dobrze ..
Odnoszę wręcz przeciwne wrażenie.
Na siłę bronisz czegoś, co jest źle zrobione. Ilość mikstur jest pokazywana NIEPRAWIDŁOWO.
4 cyfry będą za dużo miejsca zajmować?
To ja mam chyba ekran z włączoną kompresją, bo u mnie miejsca jest tyle, że spokojnie można by dodać jeszcze 4-6 cyfr.
Przy dodanych 5 cyfrach byłoby wyświetlane maksimum 99 999 999 i wszyscy byliby zadowoleni.
Nie będę zakładał nowego tematu. Dopiszę tutaj.
Poza tym w Szybkim leczeniu dla przedmiotów (np. marchewki, winogrona) BRAKUJE opcji Wylecz całkowicie jest tylko Użyj jednej.
Przynajmniej opcja Wylecz działa dobrze: jeśli przedmioty mamy w konfiguracji ustawione jako pierwsze, to one są używane.
Ostatnio edytowane przez TeraMisiu ; 05-08-2011 o 05:03
Działa prawidłowo, zapewne zostało to SPECJALNIE tak zrobione. Jeżeli się ma 100000000 misktur można zobaczyć ilość w plecaku, ale przy szybkim leczeniu nie ma to większego znaczenia czy ma się 999 czy 100000000, ponieważ tak czy tak ci nie braknie ..Odnoszę wręcz przeciwne wrażenie.
Na siłę bronisz czegoś, co jest źle zrobione. Ilość mikstur jest pokazywana NIEPRAWIDŁOWO.
W tym problem, mogę tak samo powiedzieć, że 99 999 999 to za mało i nie pokazuje mi jak mam więcej. Jest ustalony limit na 999 i nie mam pojęcia jak ci to może przeszkadzać w grze.4 cyfry będą za dużo miejsca zajmować?
To ja mam chyba ekran z włączoną kompresją, bo u mnie miejsca jest tyle, że spokojnie można by dodać jeszcze 4-6 cyfr.
Przy dodanych 5 cyfrach byłoby wyświetlane maksimum 99 999 999 i wszyscy byliby zadowoleni.
Jeżeli pokazuje inną ilość niż mam, to nie działa prawidłowo.
Poza tym jest duża i zasadnicza różnica w rzędzie wielkości.
- masz 1500 a pokazuje 999
- masz 150 milionów a pokazuje 99 milionów, czy nawet tylko 9 milionów
Jeśli nie widzisz różnicy, to się nigdy nie zrozumiemy.
Zarówno w plecaku (przedmiotach), jak i w szybkim leczeniu jest podobna ilość miejsca.
Skoro w plecaku można pokazać prawidłową ilość, to dlaczego nie można jej pokazać w szybkim leczeniu?
W imię czego bronisz się przed wykonaniem drobnej poprawki. Bo tak i już?
Teraz tego nie widać.
Zrób proste obliczenia. Ile kosztuje wyleczenie 1000 HP przy wykorzystaniu miksturki 1, miksturki 2, miksturki 3 i przedmiotów (marchewki, jabłka, czy co tam jeszcze jest). Zobacz co wychodzi najtaniej i czym najbardziej opłaca się leczyć.
Za chwilę postaci będą miały znacznie więcej HP i już widać, że limit 999 będzie śmiesznie mały.
Ostatnio edytowane przez TeraMisiu ; 05-08-2011 o 07:09
trafione sedno. moja propozycja poprawki jest taka: z każdym zwiękzeniem limitów poziomowych o 20, zwiększać ilość cyfr w szybkim leczeniu. I wtedy bedzie co najmniej chwilowy spokoj.Za chwilę postaci będą miały znacznie więcej HP i już widać, że limit 999 będzie śmiesznie mały.
Do tego z szybkim leczeniem związany jest inny błąd - w chwili leczenia skrótem klawiaturowym (Ctrl+Spacja) leczenie jest dublowane po jakiejś sekundzie.
To nie jest błąd, tylko celowe działanie.