Strona 21 z 36 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 315 z 532

Temat: Zmiany TvT

Bąblowiec pląsający
    Konto usunięte
    Mam świetny pomysł: uzależnić ożywienie od szybkości ożywianego i ożywiającego. Bo obecnie to chyba jest uzależnione od położenia księżyca na niebie.
    Pomysły typu obniżanie ataku czy defa? A na co to komu?

Użytkownik Avatar Alvi
    Cytat Napisał herbatoholik Zobacz post
    Mam świetny pomysł: uzależnić ożywienie od szybkości ożywianego i ożywiającego. Bo obecnie to chyba jest uzależnione od położenia księżyca na niebie.
    Pomysły typu obniżanie ataku czy defa? A na co to komu?
    Po to zeby dalo sie ustac ture jak sie nie wbije ale nie dalo sie zabic przeciwnika na hita jak to robia hiterzy.

Bąblowiec pląsający
    Konto usunięte
    Cytat Napisał dziodziek Zobacz post
    Po to zeby dalo sie ustac ture jak sie nie wbije ale nie dalo sie zabic przeciwnika na hita jak to robia hiterzy.
    To wtedy speed będzie tak samo ważny jak atak magiczny u wojownika. Skoro i tak ustoisz turę, to po co ci szybkość? A to tylko pomoże hiterom. Jak mają 100 defa, to 200% da im 200 + 1500HP z ożywki. Przeżyją, ktoś ich podleczy, wykonają 1 ruch, a potem da ślepą furię czy kogoś dobije.

Jak będzie działała szybkość, to ci, co ja mają i tak przeżyją, a hiter się wbije na 10 tur i padnie.

Gadanie "ustać turę jak się nie wbije" to tak jak mieć dodatkową turę, bo się nie dobiło przeciwnika.

Kim Chi
    Konto usunięte
    To wtedy speed będzie tak samo ważny jak atak magiczny u wojownika. Skoro i tak ustoisz turę, to po co ci szybkość? A to tylko pomoże hiterom. Jak mają 100 defa, to 200% da im 200 + 1500HP z ożywki. Przeżyją, ktoś ich podleczy, wykonają 1 ruch, a potem da ślepą furię czy kogoś dobije.
    Skąd ty wziąłeś zwiększenie defa o 100%?

Falafel
    Konto usunięte
    Cytat Napisał DEWASTATOR Leon Full Zobacz post
    Jestem całkowicie za, pomoże to też w PvE. Defy +200% by nikt nie padał po nich, atak -80.
    stąd

Bąblowiec pląsający
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Kim Chi Zobacz post
    Skąd ty wziąłeś zwiększenie defa o 100%?
    Z postu leona.
    Co do Twojego postu - zmniejszenie ataku o 35% przy 5k obrażeń to nadal ponad 3k obrażeń.
    Ostatnio edytowane przez Bąblowiec pląsający ; 10-07-2017 o 18:10

Użytkownik
    czyzby zmienili tury tez na minibossach nikt nie wchodzi po mnie na materacu

Kim Chi
    Konto usunięte
    Cytat Napisał ferdeczek Zobacz post
    stąd
    Z postu leona.
    +200% daje nam 300%, więc nadal nie wiem skąd.

Co do Twojego postu - zmniejszenie ataku o 35% przy 5k obrażeń to nadal ponad 3k obrażeń.
    To był przykład. Żaden gracz z normalnymi statystykami nie obrywa po 5k.

A sugerowanie się postami Leona to chyba nie jest najlepszy pomysł, jeśli chcecie jakichkolwiek zmian.

Bąblowiec pląsający
    Konto usunięte
    +200% daje nam 300%, więc nadal nie wiem skąd.
    Ok, czyli hiter ma o 300 defów. Może sobie odbić kogokolwiek i mu zadać kosmiczne obrażenia. Fajnie.

To był przykład. Żaden gracz z normalnymi statystykami nie obrywa po 5k.
    Są przypadki, że ze szczęśliwego ciosu się obrywa ~3k z normalnymi statystykami. Po odjęciu 35% nadal są ogromne obrażenia.

Do tego, chyba w początkowym założeniu ostatnie zmiany w TvT miały promować zakładanie szybkości, a ten pomysł znowu by cofnął jego średni poziom do 150.

A sugerowanie się postami Leona to chyba nie jest najlepszy pomysł, jeśli chcecie jakichkolwiek zmian.
    Że co? Przecież z jego głowy wyszło większość pomysłów, które następnie weszły do gry. Nie ufam ci.

Kim Chi
    Konto usunięte
    Dlaczego odpowiadasz na mój post jakbym to ja był autorem pomysłu +200% defów?

Że co? Przecież z jego głowy wyszło większość pomysłów, które następnie weszły do gry. Nie ufam ci.
    Jejku nie mogę uwierzyć że to jednak Leon wynalazł MFO3 i ogólnie oddychanie
    Ostatnio edytowane przez Kim Chi ; 10-07-2017 o 20:17

Bąblowiec pląsający
    Konto usunięte
    Dlaczego odpowiadasz na mój post jakbym to ja był autorem pomysłu +200% defów?
    Ojejku, przepraszam.

A to dlatego, że czepiasz się za słówka i już do końca nie wiem czy próbujesz bronić tamtej propozycji czy cokolwiek innego.

Kim Chi
    Konto usunięte
    A to dlatego, że czepiasz się za słówka i już do końca nie wiem czy próbujesz bronić tamtej propozycji czy cokolwiek innego.

No to przeczytaj wszystko co najmniej 2 razy, zanim cokolwiek napiszesz.

Cytat Napisał Belnel Zobacz post
    Ja,xez,platyna mieliśmy więcej speede od cb, co do ene to nie wiem. Ale po Twym wbijaniu to chyba i ene miał więcej speeda jak nie to powinnaś wbić w 39 turze.
    Poproszę screena bo równie dobrze mogę powiedzieć to samo.

Cytat Napisał lilanna Zobacz post
    Poproszę screena bo równie dobrze mogę powiedzieć to samo.
    Napisałam Tobie dlaczego nie wbijałaś, możesz w to wierzyć lub nie to Twoja sprawa, jak dla mnie jest dobrze zrobione to że osoba która ma mniej o około 50 pkt w speedzie się nie wbija więc z ożywkami bym już nic nie ruszała.

Kim Chi
    Konto usunięte
    Ja mając ponad 350 szybkości ciągle wchodzę w tury na Necronie, jeśli już trzeba mnie ożywiać (bo nigdy nie umieram).
    Ponad 300 szybkości też wystarcza.

Uprawnienia