Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 38

Temat: System wyzwan - modernizacja

Nyhariel
    Konto usunięte
    MaX wiesz po co zostal wprowadzony ranking pvp? Zeby nie bylo tak debilnego rozwiazania jakie zaproponowales - można walczyć z każdym niezależnie od posiadanych pkt rankingowych przeciwnika...

Co do Twojej drugiej propozycji sam kiedys to proponowalem, jeszcze za czasow mfo2. Gracz "a" majacy 200 pkt, gracz "b" majacy 400 pkt, niezaleznie od strony wygranej, zwyciezca dostaje 20pkt. I to tez mogloby byc rozwiazanie, gracze majacy rankingu sporo nie baliby sie walczyc z graczami, ktorzy maja go mniej. Zapewne nawet nie trzeba byloby wprowadzac wyzwan.
    Ostatnio edytowane przez Nyhariel ; 26-07-2011 o 21:59

Użytkownik Avatar Jaskier
    Uzywaj wiecej znakow interpunkcyjnych i zmien troche skladnie, bo ledwo co rozumiem.

Na bank ostatnia propozycja MaX Zino wejdzie... Badziewna jest, to by dopiero byly przelewy.

Warrior Master
    Konto usunięte
    Ehhh jak wejdzie to pvp nie mam sensu kto uczciwie zdobiędzie wtedy ranq ;(

Nyhariel
    Konto usunięte
    A co powiecie na to - pula do wygrania w walce to zawsze 10% rankingu tego gracza ktory ma go mniej i oboje walcza o ta wlasnie cyfre. W tym wypadku gracze, ktorzy uzyskali wczesniej spora ilosc rankingu nie baliby sie walczyc z graczami z mniejszym rankiem.
    Ostatnio edytowane przez Nyhariel ; 26-07-2011 o 22:10

MaX Zino
    Konto usunięte
    No dobra - z tym 50% to trochę przesadziłem. Zapomniałem o części nieuczciwych graczy.

A przypomnijcie mi, czy pkt rankingowe (nie PvP) w MFO2 dostawało się niezależnie od różnicy punktów?? (Może by też wprowadzić ranking ogólny - chociaż na próbę To też rozruszałoby PvP)

MaX Zino
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Ashariel Zobacz post
    A co powiecie na to - pula do wygrania w walce to zawsze 10% rankingu tego gracza ktory ma go mniej i oboje walcza o ta wlasnie cyfre. W tym wypadku gracze, ktorzy uzyskali wczesniej spora ilosc rankingu nie baliby sie walczyc z graczami z mniejszym rankiem.
    Czemu kopiujesz napisaną przeze mnie propozycję??

Nyhariel
    Konto usunięte
    Nie, nie, nie... po to zostal wprowadzony ten ranking, zeby nie bylo latwych przelewow i zeby mozna bylo wyznaczyc najlepszego gracza. Bo co to za gracz, ktory nabija ranking na graczach bez eq i ze slabymi statami? W tym rankingu widac kto jest lepszy, bo gracz na wysokiej pozycji musi walczyc z graczami na wysokich pozycjach.

Max przeczytaj rowniez moj post wczesniejszy, napisalem, ze to Twoj pomysl, ale rowniez na niego wpadlem jeszcze za czasow mfo2. Powtorzylem go, zeby byl przejrzysty.

MaX Zino
    Konto usunięte
    No dobra powiedzmy, że to wspólny pomysł

Nyhariel
    Konto usunięte
    Nie wazne czyj pomysl, mozemy uznac, ze Twoj. Dla mnie wazne czy gracze go zaakceptuja... i oczywiscie administracja (bo juz raz to odrzucili, wlasnie w mfo2)

Administrator
    Cytat Napisał Ashariel Zobacz post
    Dla mnie jest to propozycja neutralna - jest to plus dla będących w topce, a minus dla inspirujących, aby się w niej znaleźć. Właściwie jak ktoś jest w topce to nie powinien się bać - w końcu jest najlepszy ;] W przypadku wyzwań będzie to bez większego znaczenia - wyzywać będą się głównie osoby sąsiadujące na liście rankingowej, a więc o bardzo zbliżonym ranku.

Nie powinien sie bac czego? Wyzwan? Niby tak... Ale fajnie by bylo miec nawet te kilka walk dziennie, bo walczyc o nic to nie kazdemu sie chce ;d

Nyhariel
    Konto usunięte
    Tomi, a z innego punktu widzenia? Gracze przy tym rankingu wolniej wbijaliby ranking, ale to jeszcze bardziej pokazywaloby najlepszych graczy ;] Juz zapomnielismy o Ice Axe? On byl w topce, a unikal walki jak ognia, jedynie przelewal. Tak czy siak, ktos wbije ranking a pozniej osiada na laurach, a dobrze byloby gdyby takich sytuacji nie bylo. Wiadomo - czym wiecej walk, tym lepiej.

Użytkownik
    Ja bym dodał do tego pomysłu, aby wyzwać do pojedynku można było tylko gracza z większą ilością pkt. rankingowych. I musi być jakiś określony limit ilości wyzwań, bo gracz a mógł by powysyłać wyzwania do wszystkich graczy b z którymi może walczyć.

Co do samego pvp ludzie mało walczą, bo walka trwa z 20 min...

Taa... Ash na bank sie ucieszy, jak bedzie mozna wysylac takie wyzwania tylko do graczy z wiekszym rankiem
    Ja jeszcze mysle, ze mozna wprowadzic cos takiego, ze nie mozna wyzywac gracza, z ktorys walczylo sie w ciagu przypuscmy tygodnia? Oraz gdy ktoras ze stron zrobi resa stat wyzwanie jest anulowane.

Użytkownik
    Ja jeszcze mysle, ze mozna wprowadzic cos takiego, ze nie mozna wyzywac gracza, z ktorys walczylo sie w ciagu przypuscmy tygodnia?
    jak najbardziej na tak, albo nawet 14dni
    Oraz gdy ktoras ze stron zrobi resa stat wyzwanie jest anulowane.
    a tu na nie, w życiu nie ma tak łatwo i uczciwie, tu też nie powinno być, po za tym mało kto na 1 walkę by resa robił, aż tak zamożni gracze chyba tu nie grają

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia