Witam, zapraszam do dyskusji na temat ENERGII.
A więc moje stanowisko jest takie, rzucimy przykład mając 30 lev nasz limit energii wynosi 129 punktów, ja dokupiłem sobie jeszcze 50 więc zwiększyłem do 179 więc bierzcie też to pod uwagę czytając dalsze moje słowa. Przy pełnej naładowanej energii wchodzę do gry, 5-10min i komunikat " KUP ENERGIE!!! " po czy ulataniamy się z gry i wracamy gdy naładowana energia. Rozumiem gra musi zarabiać, oczywiście że tak, ale przeanalizujmy to jeszcze raz. Gry jak myślę mają cel utrzymać jak najdłużej gracza przy niej, obecna wersja tej gry nowego gracza trzyma 5-10 min? Oczywiście nie mówię że każdego. Ale przykładowo podając moich znajomych, w profilu mam 15 poleceń, na początku im się gra podobała, gdy wyskoczył im komunikat o braku energii na samym początku gry, wszyscy zrezygnowali. Uważam że bez sensu to jest zbudowane.
I tu zaczyna się moja propozycja aby zamienić punkty energii które uciekają po walce z królikiem, na to aby był to limit czasowy np. 3h dziennie można grać, + zwiększenie za mf, Wtedy warto zmienić by potworki pokazywały się na mapie i każdy by widział tego samego i mógł Ci go zbić z przed nosa! i wybić cały resp zaraz przed tym jak wejdziesz na mapkęi dodać jakiś określony czas dla danego potwora czas repsu.
Przeanalizujmy plusy i minusy:
Energia - odbierana za walki:
Plusy
- Duży zarobek na mf
- Pójście na łatwiznę
minusy
- Poziom expienia - przedszkole
-Szybkość expienia - prędkość światła 20 lev - 3 dni???!!!!
- Zero klimatu
- Znikoma zachęta do gry początkującym
Energia - na czas:
Super klimat
Zredukowana prędkość expienia
Realistyka
Zachęta dla nowych
Coś nowego
i wiele innych
Troszkę mniejszy zarobek na mf?(W zamian można zarobić na czasie pobytu gracza w grze, np. reklamy lub inne udogodnienia.
Mam nadzieje że ktoś mnie zrozumie
Pozdrawiam
Gortalon