Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 46 do 60 z 111

Temat: Bonus MP w broniach Wojownika

benerit
    Konto usunięte
    Dla mnie fakt, że po raz kolejny pojawia się dyskusja co lepsze woj/mag i wyszukiwanie argumentów za i przeciw świadczy o tym, że w tej grze nie jest łatwo znaleźć idealne i optymalne rozwiązanie. Różni ludzie różne podejścia i cokolwiek sobie nie wymyślicie jako idealne zawsze będzie jakaś wada danego rozwiązania... i o to dokładnie chodzi.
    Będzie update i pojawią się nowe argumenty dotyczące balansu - bo znowu coś się zmieni... i to właśnie jest super - umieć dostosować się. Nie stworzycie postaci idealnej, nie znajdziecie EQ idealnego - to gra w papier kamień i nożyce.

Jeśli po updatecie dostalibyście unikatowe rękawice z dodatkową maną - znaleźlibyście znów pełno argumentów dlaczego z jednej strony nie jest to dobre rozwiązanie, a z drugiej na pewno znaleźliby się chętni do ich stosowania.
    I o to chodzi.

Nyhariel
    Konto usunięte
    Patrzac na ilosc punktow pvp mozna zobaczyc, ze w pierwszej "10" znajduje sie tyle samo wojow co magow. Do tego jezeli pominac Logitech'a, ktorzy sie nie loguje (i zapewne nie dostosowal sie do zmian) wiecej jest wojow, co swiadczy o tym, ze woj nie jest w tyle za magiem. Slaby gracz jest w tyle, bo dobry gracz to czy wojem czy magiem sobie poradzi.

Użytkownik
    tak jak wspomniano na początku, bonus many mógłby być ale w dodatku - naszyjniku.
    hehe woj to barbarzyńca i nie ma broni po to by manę rzucać tylko siekać i miażdżyc przeciwników hehe :P

mnietuniema
    Konto usunięte
    Jeśli jednej lub drugiej stronie zabraknie argumentów - przypominam temat jaki już o mp u woja był:

https://forum.mfo3.pl/showthread.php...highlight=daje

Xpal
    Konto usunięte
    Dla mnie jest to beznadziejny pomysł. To tak jakbyście chcieli w różdżki magów dawać kryta. Co innego dać w jakieś przedmioty które będą używać zarówno woj jak i mag.

Użytkownik Avatar Jaskier
    W sumie tez jestem bardziej za tym, by to dodatek dawal mane, jednak jak mowie, broni mozna odjac atak, a dac MP-na jedno wyjdzie, ale wieksze urozmaicenie bedzie.

Użytkownik
    Cytat Napisał Qwiker Zobacz post
    Wiem. Teraz akurat jak pamiętasz z naszej walki zostało naprawione szczęscie i watro go używać (nie chybialem w ciebie chyba wcale).
    Jak przeciwnik ma banickie buty to ciężko w niego nie trafić, mi się zdaje, że wszystko jest dobrze, co prawda gram tylko magiem

Co do tego dodadku MP, to może być coś na wzór Złotego miecza z mfo v2, albo z jakiegoś naszyjnika. Tylko ten naszyjnik musiał by być unikatem i takim neutralnym przedmiotem(na maga i na woja).

np.
    szczęście xx
    MP xx
    szybkość -x
    Coś w tym stylu było by dobre dla maga i dla woja, bo aktualne dodadki z mp(magiczny krzyżyk i magiczny pierścień) są typowo do walki z magiem.

Czemu podales przyklad zlotego miecza? Nie chodzilo Ci o zloty pierscien? Taki pierscien rzeczywiscie bylby ciekawy.

Użytkownik
    Nie wiem co to było już, ale było na 200lvl i dawało 1300MP (dwa leczenia 6*****)

Czyli zloty pierscien. Taki dodatek pewnie bedzie w przyszlosci (tzn moze nie 1300mp, ale dosc duzy bonus do MP).

Coni
    Konto usunięte
    Można by zrobić jak już pisano, jakieś unikatowe rękawice z mniejszym atakiem ale lekkim bonusem do MP, może wtedy warto byłoby ich używać.

Nyhariel
    Konto usunięte
    No i to sie wlasnie nazywa kompromis, ktory wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem.

O tym kompromisie pisalem od kilku postow

Użytkownik
    Ludzie, oszaleliście !!!
    Z woja chcecie zrobić hybrydę !!!
    Jak ktoś chce używać many to niech zresetuje staty i przerobi sie na maga !!
    W MFO2 woj żadnego czaru nie używał i nikomu to nie przeszkadzało.
    Co prawda były tylko standardowe ataki magiczne ale i tak woj nie nie miał z nich pożytku
    W żadnej książce/baśni/filmie/grze nie słyszałem żeby woj był jednocześnie magiem a przecież twórcy nie chcą odbiegać od realiów (jak mi powiedzieli w temacie z ubraniami )
    Jakiś porąbany woj chce być hybrydą i na siłę chce tylko zniszczyć całą grę !!!
    Jak ci nie pasuje to zrób resa i po sprawie, chyba ze jesteś za mało inteligentny na maga ;/

musaraj
    Konto usunięte
    Spokojnie, spokojnie.
    Są aktualnie takie realia, że "czysty" wojownik nie miałby szans w tej grze. Ja sam kojarzę historie, o wojownikach, którzy używali pewnej magii, aby osiągnąc cel.
    Sam bonus do MP powinien być moim zdaniem na poziomie +6 MP.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia