Strona 581 z 1184 PierwszyPierwszy ... 814815315715795805815825835916316811081 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,701 do 8,715 z 17759

Temat: [ Pytania ]

Rebellious
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Hydra Zobacz post
    bo pewnie nie odnosi się do Boga Stwórcy, tylko do jakiegoś lokalnego bożka w grze, coś a'la bogini Urkade
    Dzięki za odpowiedź.

musaraj
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Nattat Zobacz post
    I pewnie 90% graczy mfo.
    Wątpię. Grupa graczy MFO jest w miarę statystycznym przekrojem osób 12-16 lat, więc poziom samych tylko katolików kręci się znacznie powyżej 60% graczy. (Ateiści są za to głośniejsi - to jak z weganami )
    Myli się jednak herbatoholik - statystyka mówi, że niecałe 13% Polaków w 2011 roku nie było katolikami. 7% nie odpowiedziało na pytanie, 2,5% wskazało ateizm.

Ogólna zasada pisowni "Bóg"/"bóg" jest taka - jeżeli dane bóstwo jest bóstwem monoteistycznym, piszemy "Bóg". W przeciwnym razie "bóg" (Zeus jest bogiem, Allah jest Bogiem). Teraz interpretacje w grze są dwie:
    a) pośród wszystkich bóstw w MFO jest jakiś bóg od małżeństw i to on się zajmuje tymi wszystkimi ślubami poprzez Wielebnego Tadeusza
    b) ponieważ ceremonia ślubu oraz przysięga małżenska jest oparta w ogromnej części na ceremonii ślubnej w Kościele Katolickim:
    Cytat Napisał Przysięga małżeńska w Kościele Katolickim
    Ja (imię pana młodego) biorę ciebie (imię panny młodej) za żonę i ślubuję ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz że cię nie opuszczę aż do śmierci. Tak mi dopomóż Panie Boże wszechmogący w Trójcy Jedyny i wszyscy święci.
    Cytat Napisał Wymiana obrączek
    (imię panny młodej) przyjmij tę obrączkę jako znak mojej miłości i wierności, w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego.
    Dla porównania:
    Cytat Napisał Przysięga składana przy ślubie cywilnym
    Świadomy/Świadoma praw i obowiązków wynikających z zawarcia małżeństwa uroczyście oświadczam, że wstępuję w związek małżeński z (imię i nazwisko drugiej z osób wstępujących w związek małżeński) i przyrzekam, że uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe.
    Dla mnie w obliczu ceremonii wymiany obrączek, jeżeli ma być wymieniany jakiś Bóg, to musimy tu mówić o Bogu z dużej litery - ale to dyskusyjna sprawa.

Bąblowiec pląsający
    Konto usunięte
    Cytat Napisał musaraj Zobacz post
    Myli się jednak herbatoholik - statystyka mówi, że niecałe 13% Polaków w 2011 roku nie było katolikami. 7% nie odpowiedziało na pytanie, 2,5% wskazało ateizm.
    W marcu 2013 roku ponad 92% Polaków było już katolikami, a to liczba rośnie.

@Topic: Da się dostać Naturalizację w losowaniu zdolności w Królu Góry?

Your Nightmare
    Konto usunięte
    Cytat Napisał herbatoholik Zobacz post
    @Topic: Da się dostać Naturalizację w losowaniu zdolności w Królu Góry?
    Nie, można ją tylko kupić za żetony

Dlaczego MFy przepadają jak ktoś się nie zjawi? Czy to nie jest trochę nie fair?
    Mam właśnie taką sytuację, że pewna osoba wpisała mój nick z błędem, a taka postać o takim nicku istnieje. Czemu więc jak się ona nie zjawi to ten koszt nie jest zwracany?

@Down: Tak.
    Ostatnio edytowane przez Hide ; 15-02-2017 o 21:41

Czy ruszyły prace nad Nordią?

Kim Chi
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Kubaz Zobacz post
    Czy ruszyły prace nad Nordią?
    Tak.
    Cytat Napisał lilanna Zobacz post
    Dlaczego MFy przepadają jak ktoś się nie zjawi? Czy to nie jest trochę nie fair?
    Mam właśnie taką sytuację, że pewna osoba wpisała mój nick z błędem, a taka postać o takim nicku istnieje. Czemu więc jak się ona nie zjawi to ten koszt nie jest zwracany?
    Przecież to nie jest wina administratorów, że ktoś wpisał twój nick błędnie.

Przecież to nie jest wina administratorów, że ktoś wpisał twój nick błędnie.
    Ale jest to świadome(!) działanie ze strony administracji. No bo nie dziwi cię, że nie dostaje się spowrotem kwoty jaką zapłacono?
    W ogóle czemu to jest tak zrobione? Może inaczej, czemu system nie jest w stanie automatycznie zwrócić kosztów?

Kim Chi
    Konto usunięte
    Jest w stanie zwrócić koszty.

Cytat Napisał Kim Chi Zobacz post
    Jest w stanie zwrócić koszty.
    To dlaczego ich nie zwraca?

Pewnie dlatego, że zajęliście termin.

Cytat Napisał Koridor Zobacz post
    Pewnie dlatego, że zajęliście termin.
    Mieliśmy kameralny.

Okej, to eliminuje ten argument

Użytkownik
    Jak to jest teraz z maksymalinoscia żetów jak ktoś zablokował poziom 67 na 65 to maksymalna ilość zetów jest 6,5k czy 6,7k?

Kim Chi
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Kamillo Zobacz post
    Jak to jest teraz z maksymalinoscia żetów jak ktoś zablokował poziom 67 na 65 to maksymalna ilość zetów jest 6,5k czy 6,7k?
    6,5k

Uprawnienia