[ Pytania ]

Wątek: [ Pytania ]

1. Awatar Nattat

Nattat powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez GoldenkoPL Zobacz posta
    Wraz kolejna gwiazdka wzrasta liczba użyć i koszt MP
    Jeśli można nabić na 3 gwiazdkę, by mieć 3 użycia i bić pierwszą gwiazdką za darmo i używanie wyższej gwiazdki poza większym kosztem nic nie daje, to...

2. Awatar Naishukketsu

Naishukketsu powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez Kim Chi Zobacz posta

Po co wraz z gwiazdką rośnie koszt MP?
    Czym będzie się różniło użycie zdolności na pierwszej gwiazdce (0 MP), a na trzeciej (22 MP)?
    Liczbą użyć

3. musaraj powiedział:
    Chyba we wzorze się bierze pod uwagę w większym stopniu atak magiczny przeciwnika, ale nie dam sobie ręki uciąć

4. Kim Chi powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez Naishukketsu Zobacz posta
    Liczbą użyć
    Aha, nie wiedziałem że jedno użycie zdolności na pierwszej gwiazdce będzie się różniło od jednego użycia na trzeciej gwiazdce liczbą użyć.

5. oren noor powiedział:
    Jak działają przedmioty o tym samym plusie z czystym bonem w atak i czystym bonem w obrażenia, różnią się, a jeśli tak to czym oraz jakie są ich zalety i wady?

6. Awatar Clover

Clover powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez oren noor Zobacz posta
    Jak działają przedmioty o tym samym plusie z czystym bonem w atak i czystym bonem w obrażenia, różnią się, a jeśli tak to czym oraz jakie są ich zalety i wady?
    ?

Chodzi ci o to, który bonus lepszy?
    Cóż, we wzorze jest atak*obrażenia, więc dążysz do tego, by to, co masz mniejsze z tych, jak najbardziej zwiększyć. Dla hitera lepszy będzie bonus w obrażenia, a dla bezhita lepszy bonus w atak.

7. musaraj powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez oren noor Zobacz posta
    Bonus obrażeń to dokładny bonus do zadawanych obrażeń, czyli jeżeli masz +x% do obrażeń w broni, to bijesz x% więcej. Dla kierunkowej +3 to max 5,33%
    Bonus do ataku może być znacznie większy - dla np. Astralnego Miecza w +3 może być 12 punktów na 77 bazowo (czyli +15,5%), ale jest to bonus pośredni.
    Czyli jest spłaszczony przez twój atak w statystykach, gemy ataków, inne EQ.
    Powiedzmy, że mamy 160 ataku w bazie, do tego 2 gemy ataku (10%), 77 +12 z broni. W efekcie mamy 265 w stosunku do 253 bez bonusu (trzeba jeszcze doliczyć spłaszczenie +10). Czyli na bonusie w atak zyskujemy 4,5% finalnych obrażeń.

Im mniej mamy ataku w statystykach i EQ, tym lepszy jest bonus do ataku w broni. Im więcej - lepszy w obrażenia. Oczywiście w celnośc zawsze jest najlepszy.

8. Awatar SystemOfADown

SystemOfADown powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez musaraj Zobacz posta
    Oczywiście w celnośc zawsze jest najlepszy.
    Nie w każdym przypadku, ale w większości tak

9. Awatar Naishukketsu

Naishukketsu powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez Kim Chi Zobacz posta
    Aha, nie wiedziałem że jedno użycie zdolności na pierwszej gwiazdce będzie się różniło od jednego użycia na trzeciej gwiazdce liczbą użyć.
    no to teraz wiesz.

10. Awatar Queli

Queli powiedział:
    Czy można dalej dzwonić na mf? Dzwoniłem z polskiego numeru w niemczech i powiedziala mi auto sekretarka, ze nie istnieje taki numer

11. Kim Chi powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez Naishukketsu Zobacz posta
    no to teraz wiesz.
    Jedyne, czego się dowiedziałem z twoich postów to to, że bezkarnie trollujesz i spamujesz.
    Cytat Zamieszczone przez Queli Zobacz posta
    Czy można dalej dzwonić na mf? Dzwoniłem z polskiego numeru w niemczech i powiedziala mi auto sekretarka, ze nie istnieje taki numer
    Można.

12. Awatar Kubaz

Kubaz powiedział:
    Dlaczego w dziale solucja gry na forum widnieje wciąż napis Devos *NOWE*

Nazwa:  hqdefault.jpg
Wyświetleń: 3004
Rozmiar:  9.0 KB

?

13. Awatar proskiler

proskiler powiedział:
    Cytat Zamieszczone przez Kubaz Zobacz posta
    Dlaczego w dziale solucja gry na forum widnieje wciąż napis Devos *NOWE*

Nazwa:  hqdefault.jpg
Wyświetleń: 3004
Rozmiar:  9.0 KB

?
    Bo jest to najnowsze miasto.

14. Awatar Kubaz

Kubaz powiedział:
    No ludzie, ale po x latach taki napis jest nie na miejscu.

15. musaraj powiedział:
    Z tego samego powodu, dla którego nawet 60-latkę na ślubnym kobiercu nazywa się "panną młodą"