Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 75 z 77

Temat: Prowizja - handel MFami.

Administrator
    To wy macie rządzić grą, a nie gracze grą i jeszcze wami poniekąd.
    Tyranami nie jesteśmy, we wszystkich kwestiach, oprócz finansowych możemy się konsultować z graczami, decyzja ostateczna wiadomo jednak do kogo należy
    Jak widać ukłon w stronę graczy nie zawsze się opłaca, gdybyśmy nie zalegalizowali handlu MF'ami, to 2 razy nie musielibyśmy wysłuchiwać narzekań (przyzwyczailiśmy się już trochę). No cóż, za błędy taktyczne się płaci ;]

PS. Wzrost prowizji za złoto jeszcze nie jest przesądzony, jeśli będzie, to na pewno nie aż do 23% - źle się kojarzy

Użytkownik Avatar Chaos
    Tomi 5% prowizji za złoto jest doskonałe.
    10% to już będzie za dużo.

Może zamiast tego można by dodać 5% prowizji przy rozpoczynaniu aukcji na targu?
    Bo niektórzy dają ogromne sumy, za które i tak nikt nie kupi wystawionego przedmiotu.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Użytkownik
    Cytat Napisał Chaos Zobacz post
    Tomi 5% prowizji za złoto jest doskonałe.
    10% to już będzie za dużo.

Może zamiast tego można by dodać 5% prowizji przy rozpoczynaniu aukcji na targu?
    Bo niektórzy dają ogromne sumy, za które i tak nikt nie kupi wystawionego przedmiotu.
    Właśnie, i targ jest wykorzystywany jako depozyt, schematu działania przedstawiać nie trzeba ;]

Administrator
    Pomyślimy i nad tym tematem.

Jacek
    Konto usunięte
    Nikt nie mówi, że prowizja złota będzie zwiększana, więc poczekajcie jeszcze z tą krytyką
    Z prowizją od rozpoczynania aukcji jest pewien problem: jak dodamy prowizję za rozpoczęcie i zakończenie to targ będzie przegrywał z bezpośrednim handlem, a tego nie chcemy.

Użytkownik Avatar Chaos
    Ale zawsze można dać na początek małe ceny przedmiotu na start, wtedy ta prowizja nie będzie tak odczuwalna.
    Ja np. dałem zieloną szate na targ za 25k start a skończyło się na 412k

To może zamiast 5% dać 2%?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nie ilość usług jest problemem. A monotonia.
    Myślę że gdy kadra mapmakerów się wyszkoli
    i będą dodawane nawet niewielkie eventy
    sytuacja powinna się znacznie poprawić.

Cytat Napisał Tomi
    PS. Wzrost prowizji za złoto jeszcze nie jest przesądzony, jeśli będzie, to na pewno nie aż do 23% - źle się kojarzy
    Zauważyłeś, że już nikt nie narzeka na prowizję w handlu punktami MF? Nie musisz dziękować ;)

Teraz ogłoś, że prowizje na targu pozostają bez zmian i zamknij temat. Wszyscy będą wniebowzięci, kryzys zażegnany, hehe..

Administrator
    Cytat Napisał ADIHC1 Zobacz post
    Zauważyłeś, że już nikt nie narzeka na prowizję w handlu punktami MF? Nie musisz dziękować

Teraz ogłoś, że prowizje na targu pozostają bez zmian i zamknij temat. Wszyscy będą wniebowzięci, kryzys zażegnany, hehe..
    od razu kryzys, to zaledwie "lekkie niepokoje społeczne" były
    Ale wrzutka niezła - ekipa Toli może się uczyć ;]

Użytkownik Avatar Jaskier
    Adi jak zwykle skuteczny, dajcie mu w nagrode przykladowo 25mf, ale prowizja na jego koszt ;>

Od tego jest forum, zeby zawsze troche pomarudzic i wytargowac od adminow co sie da ;p

Tomi handel to fajna sprawa dla ludzi, ktorzy maja maksymalny lvl i nie chce im sie expic, nawet 2 czy 3 postacia. Mnie to wciagnelo na maxa, dlatego staram sie zoptymalizowac zysk, ale z rozsadkiem...

Mysle, ze loterie jak w v2 (typu dajesz 10mf i tyle dostaniesz spowrotem... Chyba, ze prowizja odliczy ) moglyby troche zwiekszyc zysk.

Ciekawa wg mnie bylaby opcja, nie wiem czy do wykupienia za MFy czy moze cos w stylu dla najlepszych (moze nawet w turnieju) zwolnienia z prowizji. Ludzie zajmujacy sie handlem mogliby na takie cos sie skusic, ale wiadome, to byloby czasowe, przykladowo 25MF za tydzien, mysle, ze byloby oplacalne dla graczy i administracji.

Mysle, ze w tym temacie poza ogolnymi opiniami mozna podrzucac jeszcze propozycje dotyczace "wysysania" MFow i zlota, propozycje w miare zwiazane z prowizja.

Jak grochem o ścianę.

Ekhm Adi wjezdzasz mi na nazwisko, ale mniejsza z tym.
    Wiesz, ze jestem uparty, wiec bede staral sie cos fajnego zaproponowac, zeby kazdy zadowolony byl.

Daj palec... ;)

Ustalmy fakty. Zalegalizowano handel punktami MF w celu ochrony przed naciąganiem na płatności Premium SMS. Możesz "za darmo" (czyt. nie wydając ani złotówki) zdobyć trochę punktów MF i kupić sobie dowolną usługę w grze. Możesz też kupić za te punkty jakiś przedmiot od innego gracza - to jednak nie jest na rękę administracji, stąd prowizja. Nadal jednak możesz dostać AŻ 9 punktów MF (na 10) ZA DARMO i jeszcze narzekasz? W tyłkach wam się poprzewracało.

Tak jest zawsze

Juz sie troche z tym pogodzilem, ale ciezko przebolec...

Użytkownik Avatar Chaos
    Dobrze że nie ma prowizji w programie partnerskim :P

btw. Temat już chyba do zamknięcia?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia