Hm, racja. Nie pomyślałem o tym, jednak admin mógłby zablokować otrzymywanie expa całkowicie wtedy.
Chodziło mi o zatrzymywanie expa chwilowo, a nie zatrzymywanie expa całkowicie, źle się wysłowiłem.
Tylko na tą chwile nie mam pomysłu w jaki sposób mogło by to działać.
Widzę ze w niezłą dyskusję się wdaliście.
Powiem Tak, jestem zdecydowanie na nie. Powód? prosty.
Są osoby co chciały tez kiedyś blokady lvl ale nie dostali tej możliwości. Teraz kiedy maja Kilka postaci o wysokim lvl nic im to nie da nie wrócą na np 10 czy tam 20 lvl, wątpię by komuś chciało się usuwać postać po to by walczyć na małych lvl. Czysta głupota, chcesz się pokazać ze potrafisz walczyć zrób tak jak Pisała Yesterich i pokaż ze potrafisz walczyć na wszystkich lvl.
Ostatnio edytowane przez Yohi ; 31-03-2016 o 20:33
Zauważcie, że w v2 jeszcze 2/3 lata temu nie do pomyślenia było żeby usługa blokady expa weszła w życie!
A jednak... jest, społeczeństwo w v2 domagało się tego.
Wiem, wiem... ktoś sobie pomyśli "jak możesz porównywać pomysły z v2 do v3, przecież to inna gra!"
Kiedyś pewnie dojdzie do tego że wejdzie w życie taka blokada, ale czy teraz gracze są na to gotowi?
Przeciwnicy tej usługi to ci którzy i tak by z niej pewnie nie skorzystali. Chwilowe zatrzymanie levela to dobry pomysł moim zdaniem, czekam na wypowiedź admina.Ale tutaj się tego nie domaga
Przecież jest chwilowe zatrzymanie levela i to darmowe. Wbij 65 poziom, a sam zobaczysz.
Widzę, że dyskusja się rozkręciła
Powiem tak:
PvP, rankingi, korzyści z nich przeszły sporo zmian przez te kilka lat.
Kolejne zmiany są zaplanowane - m.in. podział rankingu na przedziały i wyznaczenie poziomów tzw. rankingowych. (poziomy głównych setów unikatów)
W tych nowych warunkach możliwość stania na lv. (odkładania exp) jest brana pod uwagę.
Oczywiście na pewno nie na 10 lv. Od 20 lv można mówić o jakimś prostym PVP - jest już dość zróżnicowany ekwipunek, jest kilka zdolek.
Istnieje kategoria graczy (dość spora), którzy są skłonni walczyć PVP jedynie w tym najprostszym wariancie, albo w ogóle. Dla pozostałych jest to możliwość stworzenia kolejnych postaci na niższe progi i dodatkowej rywalizacji.
Najważniejsze jest jednak zachowanie odpowiednich proporcji w korzyściach pomiędzy PVP na hi-lv a low-lv.