Witajcie
Chcę zaprezentować wam moją propozycję wprowadzenia do gry Dziedzin postaci (propozycję zmiany nazwy mile widziane) oraz ich Rzemioseł. Pozwólcie, że wpierw przybliżę wam te pojęcia:
Dziedzina postaci - Wybór dziedziny zostać może dokonany w przeznaczonej do tego zakładce, dziedzina dodaje bonusy do: zaklęć i ataków, statystyk oraz specjalnych zdolności
np. Znachor (dostępne tylko dla maga) - +20% bonusu do ilości leczonego za pomocą zdolności Leczenie 1 HP, +10% do szczęścia, zdolność specjalna: Przy użyciu dowolnego zaklęcia istnieje 5% szansa na nałożenie na postać statusu przyspieszenie na 3 tury.
Oczywiście jest to tylko sugestia. Bonusy oraz zdolności mogą okazać się rozdysponowane zupełnie inaczej.
Rzemiosło - Specjalność postaci
np. Alchemik (rzemiosło dostępne tylko dla maga) - za pomocą ziół, płynów, roślin i narzędzi postać może wytworzyć wybraną miksturę, pył lub innego rodzaju przedmiot alchemiczny np. mikstura życia - 5x Liść Szałwii, 1x Liść Rozmarynu, 3x Pióro ptaka gromu, wymagane narzędzia zardzewiały kociołek (do nabycia w Sklepie Alchemicznym u Apolinarego), Ugniatacz ziół (Do nabycia w Eternii w Sklepie Alchemicznym u Apolinarego)
Mam nadzieję, że mój pomysł przypadnie wam do gustu, opiniami możecie wymieniać się w komentarzach.
Dziękuję za uwagę, Harry von Percival