Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba się upek

Głosujących
60. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak podoba się.

40 66.67%
  • Nie podoba się.

20 33.33%
Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 46 do 60 z 95

Temat: Upek

Nie można się nie wypowiedzieć.

Realna szansa na wydropienie 'gotowego' itema z mini bossa jest tak mała, że wszystkim życzę aby kiedyś im się udało. Zmiany u kowala pozwalają na wykorzystywanie odpadków, nieudanych przedmiotów, a więc jeśli nie wyjdzie nie ma tragedii. GRACZE PVP..ocipieliście? Szanuję to, że wasze błyszczące sety 7/8 wymagały wielu godzin polerowania i ogromnych nakładów pieniedzy i żetonów. Jednak nie widzicie, że to kolejny krok do poszerzenia tej wąskiej grupy? Co to za atrakcja bycia bohaterem i walczyć wiecznie, 'od lat' z tymi samymi pieciąma osobami? Te osiągnięcia powinny być nagradzane jedynie TALONEM*. Mam nadzieje, że wkoncu zawieje swieżością, a młode wilki pokażą co niektórym, że tylko bariera eq (1-2 setów pozyczanych przez szerszą bandę) nie pozwalą nowym nawiązać równożednej walki. BRAWO TY

Ps. expie do 65.

1- Talon*

Jaki talon?
    .
    Ostatnio edytowane przez MasterOfPuppets ; 12-12-2015 o 12:37 Powód: .

Użytkownik Avatar Atronis
    Krycha dobrze, że to napisałes "trzeba mieć farta". Czy ta gra ma byc tylko na tym oparta? Sam potrafiłem zmarnować do 5k zetonów, żeby mieć raptem połówkę z szansą na +8, a Ty mi mówisz o farcie. Ja kowale pół roku pajeczą zbroje +8, a ktoś za 150 eny dropi 1pkt lepszą? To jest uczciwe? Dlatego cały czas Wam to tłumaczę, ze powinno wypadać jedynie do +6, które nie różni się znacząco od +7/8, ale dajmy to jedynie osobom które marnują czas, żetony i golda, a nie komuś kto urodzil się w czepku.

Co do wypowiedzi Terensa, chodzi o fakt, że nic się nie da robić poza up'em. Zatem ciężko będzie samym pvp utrzymać 100% graczy

EntdeckeR
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Rumplestiltskin Zobacz post
    https://mfo3.pl/r/b65de414f
    Godzina od upka i już leci takie eq. A kto inny takie coś musiał kuć przez miesiąc albo wiecej poświęcajac masę golda, żetonów i czasu.
    Wszystko fajnie, ale żeby ten noob bijący niższe lvle to dostał? :/

W każdej grze się ułatwia rozgrywkę, więc nie wiem czemu w MFO3 ma być inaczej :P

Nazwa:  lootrate.png
Wyświetleń: 702
Rozmiar:  10.1 KB
    Życzę Powodzenia osobom chcącym uzbierać w ten sposób set.

Co jeszcze ciekawsze. 5% na bonus z zakresu +4-+8 spowodował, że jest mniejsza szansa na bonus z niższego zakresu co jest równoznaczne temu, że trudniej wytworzyć u kowala +8.

Użytkownik Avatar Hiter
    Super pokazujecie prawdopodobieństwo .... Bardzo fajnie. Pomijacie coś co jest bardzo ważne, każdy kto was uczył prawdopodobieństwa powinien wam powiedzieć ze nie da się obliczyć tzn " łut szczęścia". Pierwszy dzień , noc i już pajęczy+6. Raz na 606 dni powiadasz ?

Jeden dropnie w pierwszy dzień, drugi nie dropnie nawet po 3 latach.

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Super pokazujecie prawdopodobieństwo .... Bardzo fajnie. Pomijacie coś co jest bardzo ważne, każdy kto was uczył prawdopodobieństwa powinien wam powiedzieć ze nie da się obliczyć tzn " łut szczęścia". Pierwszy dzień , noc i już pajęczy+6. Raz na 606 dni powiadasz ?
    Ponoć w szkole też uczono czytania ze zrozumieniem, tabelka traktuje tylko o +8

Użytkownik
    Cytat Napisał Hiter Zobacz post
    Tak samo można powiedzieć w drugą stronę... +8 może nigdy nie wydropić.

Administrator Avatar Krycha
    Cytat Napisał Atronis Zobacz post
    Krycha dobrze, że to napisałes "trzeba mieć farta". Czy ta gra ma byc tylko na tym oparta? Sam potrafiłem zmarnować do 5k zetonów, żeby mieć raptem połówkę z szansą na +8, a Ty mi mówisz o farcie. Ja kowale pół roku pajeczą zbroje +8, a ktoś za 150 eny dropi 1pkt lepszą? To jest uczciwe? Dlatego cały czas Wam to tłumaczę, ze powinno wypadać jedynie do +6, które nie różni się znacząco od +7/8, ale dajmy to jedynie osobom które marnują czas, żetony i golda, a nie komuś kto urodzil się w czepku.

Co do wypowiedzi Terensa, chodzi o fakt, że nic się nie da robić poza up'em. Zatem ciężko będzie samym pvp utrzymać 100% graczy
    150 eny to chyba jak zawalczysz raz i od razu Ci wypadnie (ale co ja tam wiem o prawdopodobieństwie). Ile takich walk musisz zrobić? Zawalczyc? Zrespic? Powtórze sie - nie oceniajcie tego zero jedynkowo. To nie jest tak, ze od razu wypada i ŻAAAL. To jest tak, że w kazdej walce moze wypasc.

Gra oparta na farcie? Uwazam, ze to tylko i wyłącznie pomoc do kowalenia - bo jeżeli wylocisz jeden taki item, to powinienes sie cieszyc, ze jeden mniej musisz kowalić. A Ty przedstawiles to (podobnie jak Rumpel), tak jakbysmy mieli to rozdawać charytatywnie. Zacznijcie myslec szerzej.

Użytkownik
    Według najlepsza opcja z boginią tutaj .

Dobry update, ale niektórym tutaj zawsze będzie coś się nie podobać.

Użytkownik Avatar Fannindel
    Cytat Napisał Krycha Zobacz post
    Od następnego upka każdy bedzie miał taką samą szansę na wszystko. Równie dobrze można gadać, że ktos kto wybijał ene w kopalni nie wiedział o upku low lvl i nie zarabiał np. na kartach necrani (a może by chciał). Nie patrzmy wstecz. Zmiany są w tej chwili i każdy kto robił wczesniej COKOLWIEK nie ma znaczenia, bo plusy +4 do +8 sa dopiero od teraz. Czyli każdy ma równą szansę dropienia od teraz. Kto bije minibossy i uni ma teraz wieksza szanse na lepsze itemy, ale to nie znaczy, że nagle gracze, którzy kuli, nie beda ich dostawać.

Trzeba miec farta na eq +7 i +8 (pada naprawdę rzadko), eq od +4 do +6 sprawi, ze bedzie go wiecej, a co za tym idzie - może więcej ludzi bedzie walczyc, wiec dla walczacych PvP powinno to byc na plus. Płaczecie, bo Wy wykuwaliscie, a ktos moze dropnac? Naprawde wierzycie, ze ktos, komu zalezy na PvP bedzie miec całe eq pochodzace z lootu? To są znikome czesci procenta, a Wy zachowujecie sie tak, jakby co chwile miało padać.
    Cytat Napisał Asasynek Zobacz post
    Dobry update, ale niektórym tutaj zawsze będzie coś się nie podobać.

Zgadzam się.

Użytkownik Avatar proskiler
    Tylko te +7/+8 wycofać z dropu i nie miałbym przeciwskazań. Ci którzy kuli nie będą narzekali i będą mieli jakieś zajęcie. Różnica między całym setem +8, a +6 na 65, to tylko 30 punktów. Nie mam żadnego itemka +8 i tylko rózgę pośpiechu +7, ale nie będzie mi to przeszkadzało. Da się to nadrobić dobrymi statami i skryptami. Wiem, że prawdopodobieństwo jest małe, ale kwestia psychiki. To jak z totkiem, rzesza osób gra, mimo, że prawdopodobieństwo trafienia szóstki jest 1 do 14 mln.

Administrator Avatar Krycha
    Cytat Napisał proskiler Zobacz post
    Tylko te +7/+8 wycofać z dropu i nie miałbym przeciwskazań. Ci którzy kuli nie będą narzekali i będą mieli jakieś zajęcie. Różnica między całym setem +8, a +6 na 65, to tylko 30 punktów. Nie mam żadnego itemka +8 i tylko rózgę pośpiechu +7, ale nie będzie mi to przeszkadzało. Da się to nadrobić dobrymi statami i skryptami. Wiem, że prawdopodobieństwo jest małe, ale kwestia psychiki. To jak z totkiem, rzesza osób gra, mimo, że prawdopodobieństwo trafienia szóstki jest 1 do 14 mln.
    Z jednej strony mówisz, żeby wycofać, a z drugiej, że różnica to tylko 30 punktów. Tyle, że żeby zdobyć te dodatkowe 30 (czy mniej) punktów z lootu trzeba mieć mega farta i takie rzeczy prawdopodobnie będą dziać się dla pojedynczego gracza bardzo rzadko albo w ogóle.

Użytkownik Avatar Dorek
    z tego co rozumiem artefakty na boginie trzeba odnosić codziennie przez 7 dni i potem ciągle będą się świecić ? ( czyli nie zanosić do wieży ) ta ?

Uprawnienia