Cześć
Chciałem zaproponować wprowadzenie do Gry listów gończych.
Wiele niskich leveli na mapach 'bójkowych', atakowane jest jedynie ze złośliwości poziomów wyższych, co potrafi skutecznie przeszkadzać w ubiciu danego mini-bossa, albo neutralizuje tą możliwość na pewien czas. Dlatego uważam też, że w grze powinien pojawić się list gończy - w przypadku gdy gracz często atakuje poziomy o co najmniej 12-15 poziomów niższe.
Np. zaatakowałem 3 graczy niższych ode mnie o 13(edit) lvl-i. - Kolor wyświetlania mojego nicku zmienia się na czerwony, a w miejscu zaznaczonym na obrazku pisze : ,,Poszukiwany listem gończym!"
Za pokonanie takiej osoby w pojedynku otrzymywalibyśmy trochę więcej żetonów, 10% na losowy przedmiot i bonus w postaci +25% do pkt. rankingu otrzymanych za tą walkę.
Za pokonanie Jej w bójce na dowolnej mapie mamy:
Opcja#1 :
żetony (działanie na otrzymywanie z tejże bójki) - 1/3 * <poziom naszej postaci>
Opcja#2 :
Losowy przedmiot dostosowany do naszego poziomu. + żetony - 1/4 * <poziom naszej postaci>
Opcja#3 :
15% szans na zdobycie uzbrojenia przeciwnika.
--------------------------------------------------------
(nie tyczy się opcji)
Osoba wraca do normalnego stanu po 3 przegranych bójkach.
Z czasem - bonus do otrzymywanych pkt. rankingowych za walkę(pojedynczą) i osiągnięcia typu:
*Zdobywca 10 listów gończych - 5 żetonów + bonus dla pkt. rankingu z wygranego pojedynku +1%*
*Zdobywca 25 listów gończych - 10 żetonów + bonus dla pkt. rankingu z wygranego pojedynku +2%*
*Zdobywca 50 listów gończych - 25 żetonów + bonus dla pkt. rankingu z wygranego pojedynku +5%*
*Zdobywca 100 listów gończych - 50 żetonów + bonus dla pkt. rankingu z wygranego pojedynku +10% + przydomek 'Łowca' / 'Łowca głów.'*(na zielono) obok naszego nicku - (zdjęcie miejsca przeznaczonego) :
Zapraszam do dyskusji i ewentualnej edycji pomysłu.
Pozdrawiam. - Firebite