Strona 352 z 1160 PierwszyPierwszy ... 252302342350351352353354362402452852 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5,266 do 5,280 z 17390

Temat: [ Pytania ]

Użytkownik Avatar Hydra
    Cytat Napisał Lisu aka wróciłem Zobacz post
    Ale same koszta zdobycia eq +pierdyliard z miejsca wyklucza randomow grajacych 15 min (w sumie to nie wiem co w tym zlego)
    powtórzę Antka: a po co komuś takiemu eq +pierdylion, skoro wchodzi tylko spalić enę?

Co do zwiekszania limitu poziomowego przez roznice w +8 poprzedniego upka a +0 nowego, no coz, jezeli nikt nie przemyslal tego przy wprowadzaniu, no to teraz trzeba poniesc tego konsekwencje.
    no własnie, jeżeli. twoim tokiem rozumowania to po Eliar nie miało być nic, bo wszystko jest przemyśliwane z upka na upek, co nie. i na jubilera w nordii też będziecie narzekać wielce, bo 10% wytrwałych graczy będzie miec komplet gemów lv2, a reszta nie, więc będzie identyczna sytuacja, jaka teraz ma miejsce.

zróbcie temat gdzieś, powycinajcie fragmenty, bo dyskusja mnie wciągnęła /nie, nieprawda, to zaśmiecanie tematu/

Użytkownik
    Boże ale macie parcie na to EQ +8 w każdej ale to w KAŻDEJ grze mmorpg wygrywa ten kto ma lepsze EQ/donejtuje.

Macie podejscie do sprawy takie jakbyście nie potrafili sie z nikim dogadać po co macie możliwośc stworzenia drużyny/a nawet możliwość zawierana znajomości?
    Jeszcze 4 lata temu gdy maniakalnie grywałem w MMORPG i miałem czas na to. Potrafiłem zorganizować dla kazdego członka "klanu" wykoksane EQ dla kazdego kto choć troche chciał sie przyłożyc do rozwoju naszej "społeczności klanowej" Dlaczego tutaj nikt nie potrafi sie dogadać?

xxx: dzis idziemy respić wdowe bo chce dropnąc zbroje
    yyy: Dobra ale jak spadną buty to ja je wezmę

Macie typowe gimbazjalne podejscie wszystko tylko dla mnie byle by się nachapać.
    Swego czasu ktoś strasznie sie bulwersował (chyba Antek) że jak to można EQ +6/7/8 komuś pożyczyć?!!! PRZECIEŻ BEDZIE NIE DO POKONANIA!! PRZYPISZMY EQ DO KONTA JAK TO TAK ŁAAA ŁAAAA (tłumy krzyczą) łuuuu łuuuuu łuuu ble ble ble i ogólny bełkot...

Cytat Napisał Hydra Zobacz post
    no własnie, jeżeli. twoim tokiem rozumowania to po Eliar nie miało być nic, bo wszystko jest przemyśliwane z upka na upek, co nie. i na jubilera w nordii też będziecie narzekać wielce, bo 10% wytrwałych graczy będzie miec komplet gemów lv2, a reszta nie, więc będzie identyczna sytuacja, jaka teraz ma miejsce.

zróbcie temat gdzieś, powycinajcie fragmenty, bo dyskusja mnie wciągnęła /nie, nieprawda, to zaśmiecanie tematu/
    Czy Ty przeczytales chociaz raz post do ktorego sie odnosisz? Chyba nie bardzo. Nie wiem co kierowalo Toba, gdy zamieszczales fragment o "moim toku rozumowania", a wiec tlumacze, na 100lvlu potrzebne bedzie ok 35 poziomow roznicy miedzy upkami, aby eq +8 z 100lvla nie bylo silniejsze od +0 kolejnego upa. Zostalo to bardzo przejrzyscie wyjasnione na poprzednich kartach. Skoro teraz na upek czekalismy 3 lata, to na 35lvli wychodzi 7 lat. Do zaakceptowania? Nie. Skoro kowal zostal wprowadzony, zakladam ze ktos pomyslal jednak przyszlosciowo, zadecydowal ze wprowadzamy, a z upkami sobie poradzimy. Wiec dobrze, ja sie ciesze. Tylko skad teraz zdziwienie ze itemy sa coraz silniejsze i trzeba podnosic roznice poziomow? Tak dzialaja procenty, proste. Co ma do tego jubiler nie wiem, gemy zaleza od statystyk a tam nie ma procentow lecz sztywne 10pkt. Wytrwalosc tez nie ma znaczenia, a to cale narzekanie nie ma zwiazku z tematem, oczywistym jest ze w jakiejs grupie znajdzie sie osoba, ktorej nic nie pasuje. Jeszcze sie taki nie urodzil, coby kazdemu dogodzil. Nastepnym razem polecam zapoznac sie z tekstem, ktory komentujesz.

Moim zdaniem nie jest potrzebny nowy temat, bo sprawa byla walkowana i nic nowego nie zostanie powiedziane.

Użytkownik
    Czy Ty przeczytales chociaz raz post do ktorego sie odnosisz? Chyba nie bardzo. Nie wiem co kierowalo Toba, gdy zamieszczales fragment o "moim toku rozumowania", a wiec tlumacze, na 100lvlu potrzebne bedzie ok 35 poziomow roznicy miedzy upkami, aby eq +8 z 100lvla nie bylo silniejsze od +0 kolejnego upa. Zostalo to bardzo przejrzyscie wyjasnione na poprzednich kartach. Skoro teraz na upek czekalismy 3 lata, to na 35lvli wychodzi 7 lat. Do zaakceptowania? Nie. Skoro kowal zostal wprowadzony, zakladam ze ktos pomyslal jednak przyszlosciowo, zadecydowal ze wprowadzamy, a z upkami sobie poradzimy. Wiec dobrze, ja sie ciesze. Tylko skad teraz zdziwienie ze itemy sa coraz silniejsze i trzeba podnosic roznice poziomow? Tak dzialaja procenty, proste. Co ma do tego jubiler nie wiem, gemy zaleza od statystyk a tam nie ma procentow lecz sztywne 10pkt. Wytrwalosc tez nie ma znaczenia, a to cale narzekanie nie ma zwiazku z tematem, oczywistym jest ze w jakiejs grupie znajdzie sie osoba, ktorej nic nie pasuje. Jeszcze sie taki nie urodzil, coby kazdemu dogodzil. Nastepnym razem polecam zapoznac sie z tekstem, ktory komentujesz.

Moim zdaniem nie jest potrzebny nowy temat, bo sprawa byla walkowana i nic nowego nie zostanie powiedziane.
    on ma racje ciężko cos znales gdy ktos pyta wy to zasłaniacie a to zanika itd
    to dobra mysl

Ostatnio edytowane przez adamekch ; 25-08-2015 o 20:25

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Jest jakiś itemek poza Czarcią bransą co daje osłonę mag na start?

Cytat Napisał xani Zobacz post
    Jest jakiś itemek poza Czarcią bransą co daje osłonę mag na start?
    Perlowa broszka na 58lv, na 65lv chyba nie.

Użytkownik Avatar Hydra
    Nie wiem co kierowalo Toba, gdy zamieszczales fragment o "moim toku rozumowania"
    Co do zwiekszania limitu poziomowego przez roznice w +8 poprzedniego upka a +0 nowego, no coz, jezeli nikt nie przemyslal tego przy wprowadzaniu, no to teraz trzeba poniesc tego konsekwencje.
    zakładasz, że kowal był nieprzemyślany
    Co ma do tego jubiler nie wiem, gemy zaleza od statystyk a tam nie ma procentow lecz sztywne 10pkt.
    jak to co, przewagę. i na kolejne poziomy te 10pkt będzie rosnąć, jak to ująłeś- procenty

Kowal i większa ilość możliwych plusów do ulepszenia miała z pewnością na celu rozszerzenie czasu gry. Niektórzy będą uważać to sztucznym rozszerzeniem, innym się spodoba.

Tymczasem siła maksymalnie ulepszonego eq wzrosła "jedynie" o 10%.
    1.2 na starym, 1.32 na nowym (czyli +10%).

Tabelka
    Ktoś może sądzić, że to dużo, bo mało aktywny gracz miał wcześniej +0, w porównaniu do topki z +3/4.
    Jest to różnica 1 do 1.2 mocy. (1.2 jest 20% większe niż 1)
    Natomiast obecnie +1-3 mają dużo większą szansę na wypadnięcie niż wcześniej, więc dość łatwo uzyskać +3, gdzie topka ma +7/8.
    Jest to różnica 1.12 do 1.32 mocy. (1.32 jest 18% większe niż 1.12)

O dziwo różnica między osobami z eq +7/8, a osobami z eq +3, jest mniejsza niż dawna różnica między eq +3/+4, a +0.

=====
    Jeśli ktoś totalnie nie ma czasu na grę - wspomniane 15min. Gdzie jeszcze miałby mieć czas na napisanie skryptu auto i jakąś walkę pvp, a nie jest w stanie w tym czasie uzbierać eq +3, gdy wszyscy dostępni przeciwnicy mają eq +7/8. To cóż... pozostaje mieć nadzieję, że tryb Król Góry zostanie zrealizowany.

======
    IMO ilość graczy online wcale nie jest skutkiem kowala, a braku upków, jak już zostało wspomniane wiele razy. Tym bardziej, że o ile na początku kowal faktycznie wymagał dużego zaangażowania, to obecnie dosłownie każdy może z łatwością ulepszać uzbrojenie. Nawet grając te 15min (zakładając, że w tym czasie jest w stanie zdobyć eq +0), z czasem nabędzie materiał na wyższe plusy.
    Ostatnio edytowane przez Koridor ; 25-08-2015 o 20:42

Użytkownik
    Ta dyskusja nie ma sensu. Nie chcecie, to nie róbcie uzbrojenia. MFO to chyba jedyna gra, w której ktoś ma pretensje o to, że innym graczom chce się robić uzbrojenie.
    Skoro to dla Was takie trudne, to sobie pograjcie w Simsy.

Cytat Napisał Hydra Zobacz post
    zakładasz, że kowal był nieprzemyślany

jak to co, przewagę. i na kolejne poziomy te 10pkt będzie rosnąć, jak to ująłeś- procenty
    Nie zakladam, wnioskuje po poprzednich postach.

Te 10pkt jest i bedzie stale, rosnac moze bonus, ktory w porownaniu z eq jest niewidoczny (gem ataku magicznego1 przy 200 ataku daje 10pkt, ten sam gem poziomu 2, 12pkt). Zgadzam sie ze daje to przewage, ale mi nie chodzi o przewage itemow, lecz ich dostepnosc. A raczej koszt. Osobiscie obecny system bardzo mi odpowiada, jednak staram sie zrozumiec jego przeciwnikow. Koridor podrzucil tabelke, wiec jak widac roznica nie jest taka ogromna, ale koszta juz tak. Jezeli na nordie znow przyjdzie czekac kilka lat, to wspolczuje ranodomom ktorzy beda chcieli miec unikatowe eq (5kk za +0 przez pierwsze pol roku, przewiduje, oczywiscie za najtansze) na max lvl, chociaz z drugiej strony taki uklad jest dobry, unikaty nareszcie beda unikalne. Jeszcze raz podkresle, nie narzekam, mi to pasuje.

musaraj
    Konto usunięte
    Skoro teraz na upek czekalismy 3 lata, to na 35lvli wychodzi 7 lat.
    Ilość poziomów nie ma wpływu na długość tworzenia aktualizacji

Ilość poziomów nie ma wpływu na długość tworzenia aktualizacji
    Otóż ma

musaraj
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Koridor Zobacz post
    Otóż ma
    Zwiększa ilość mobków, coś poza tym? Najdłuższe części - a więc fabularne i inne questowe - po prostu się zwieksza między nimi odstępy

Potrzeba więcej contentu - questów, bossów, więcej rzeczy pobocznych, wspomniane potworki potrzebują również mapek. Na tych mapkach wypada również dodać coś więcej.

Użytkownik
    2-3?

Uprawnienia