Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 40

Temat: Nordia

W mojej opinii pół roku to też jest taki optymalny plan(tylko awykonalny, gdy się tworzy w międzyczasie inne dodatki )
    Gracze bardziej fabularni ponudzą się może chwilkę, zaś PvP będą musieli wybierać pomiędzy czymś, a nie posiadać cały set +6/7/8. Warto tu dodać, że PvP budzi się jakoś miesiąc po dojściu za ene normalną do max_lv.
    Tym samym upki nie mogą być za często.
    Tylko nim to wystartuje wypadaloby stworzyć jasny system turniejów i lig systemowych, aby PvP w każdym momencie było "aktywne"

https://imgur.com/NhzWITH

Tak aktualnie wygląda jedno z for. Powstają tam projekty bossów na Nordie, ale też takie na zapas, aby w przyszłości móc wykorzystywać je(mogą nawet nie ujrzeć światła dziennego jak się nie będą nadawać)
    (część nicków przysłoniłem i nazw)
    Ostatnio edytowane przez MasterOfPuppets ; 16-08-2015 o 22:03

Dla mnie upki co rok (10 miesiecy?) bylyby ok. Nie za szybko, nie za dlugo. Rozumiem ze to trwa, to dobrze ze nie wypuszczacie assasyna co 3 miesiace (kto gral ten wie). 3 lata byly przesada, ale za to Devos wyszlo dobrze, to trzeba przyznac. Dobrze ze na tosterowni cos sie dzieje, dobrze ze robicie nam te gre. Prace poboczne sa, co tez trzeba zauwazyc i docenic. Jezeli Nordia wyjdzie w tym roku bede bardzo ucieszony.

Administrator Avatar Krycha
    Nie wątpie, że up mógłby powstać bardzo szybko (bugi i tak sie beda zdarzac, co pokazuje Devos, grunt, zeby je wylapac i usunac). Ogarneliscie PvP, w przyszlosci czas na gildie, reszte paneli i turnieje (oraz inne rzeczy "dodatkowe"). Mysle jednak, ze jezeli up bedzi wychodził co półtorej roku, to gracze nie powinni narzekać.

Podam swój przykład - grałem od początku upa, przechodząc fabułę jako pierwszy gracz w MFO (pomijajac ubicie Mimica, którego na 62 bodajże lvlu zjechałem do 1hp i padłem na ostatnim hicie przy 80~ próbach). Zachomikowałem sporo eny i własnie ten 62 wbiłem "na wejsciu". Potem dobiłem lvl, przeszedłem fabułę, zająłem się dodatkowymi mozliwosciami. Jako, ze mini mi sie bic nie chciało, skupiłem się na kopaniu minerałów i robieniu z nich gemów. Wyliczyłem, że potrzeba 33 gemy. 10 z nich wyexpiłem w 50%, reszty tak naprawdę jeszcze nie mam - brakuje mi 3 z 33 (kopiąc i przerabiając na dwójki bez żetonów). Mamy pół roku upa, enę palę dosyc czesto, a de facto jeszcze nie mam nawet pełnego zasobu potrzebnych mi gemów. A jeszcze wyexpić?

Analogicznie, że gracz który kowali eq/wbija inne postacie/zbiera golda/zbiera mfy albo robi wszystko na raz, po prostu nie ma wystarczjąco czasu.

Dlatego mówię, że te 12-15 miesięcy jest optymalne.
    Bididididid!

musaraj
    Konto usunięte
    Optymalnie powinno być tak:
    2-3 miesiące - > wbijanie max lv (z każdym upkiem coraz dłuższe)
    2 tygodnie zapoznawcze + 2 miesiące na zbieranie uzbrojenia (zerówki + drobne unikaty +3, bogatsi oczywiście po miesiącu zrobią +8). W tym momencie dobry jest turniej PvP
    /Ogólnie 30 zabić bossa daje teoretycznie komplet unikatów z niego/
    Kolejne 3 miesiące to początek kowalenia, potem ewentualnie dodatkowe 2.

Ogólnie wychodzi na to, że minimum upek powinien być po 8-9 miesiącach, jeżeli trwa to dłużej niż rok, to już jest mijana granica po której wielu graczy nie ma co robić i zaczyna się masowe kończenie gry.

Użytkownik Avatar SystemOfADown
    To fajnie, ale co w związku z tym? Po co ten temat?
    A sorry, myślałem że to mop założył jakiś nowy temat, a to druga strona.
    Ostatnio edytowane przez SystemOfADown ; 16-08-2015 o 22:32
    "Nie walczę już z nikim,
    Nie walczę już o nic."

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał SystemOfADown Zobacz post
    To fajnie, ale co w związku z tym? Po co ten temat?
    A sorry, myślałem że to mop założył jakiś nowy temat, a to druga strona.
    LOL ja tak samo xD

Warstwa fabularna również się rozwija.
    Przedmiot - nagrodę za jednorazowego questa można wykorzystać do jednej z kilku dostępnych możliwości - zależnie od NPC jakiego uda nam się znaleźć, który będzie chciał posiąść dany przedmiot.

Nazwa:  tvMZgB0.png
Wyświetleń: 2018
Rozmiar:  168.8 KB

Administrator Avatar Krycha
    Widzę fabuła po grubosci. Czyli mowicie, ze jednak warto expić kilka postaci na max lvl?
    Bididididid!

lIll
    Konto usunięte
    Zamiast poganiać można też pomóc - wymyślać jakieś fajne questy/bossy/potworki/itemki/zdolności/cokolwiek i wysyłać testerom.

Ja juz czekam w Nordii frajerzy ~~ Tadek xD

Cytat Napisał Koridor Zobacz post
    Warstwa fabularna również się rozwija.
    Przedmiot - nagrodę za jednorazowego questa można wykorzystać do jednej z kilku dostępnych możliwości - zależnie od NPC jakiego uda nam się znaleźć, który będzie chciał posiąść dany przedmiot.

Nazwa:  tvMZgB0.png
Wyświetleń: 2018
Rozmiar:  168.8 KB
    Już widzę te zdolności " jad teściowej " czy " furia teściowej ", będzie ciekawie

Zapomniałem ostatnio podesłać jeszcze to:
    Nazwa:  4gEPbsQ.png
Wyświetleń: 1922
Rozmiar:  117.5 KB

A tak naprawdę, Nordii w tym roku niestety nie będzie. (na 90%)

Użytkownik Avatar Qwiker
    Niektórzy już nabyli "Hełm Utraty Rozumu". Czemu jedni mają Nordię, a inni nie?

Użytkownik
    Problemem jest to, że wielu graczy przechodzi fabułę i nie robi nic aż do następnego upka.
    Tak jak napisał MoP - gdyby aktualizacje były co pół roku gracze PvP/TvT nawet nie zdążyliby zrobić uzbrojenia +7/8.

Użytkownik
    Zmniejszcie ilość doświadczenia ,żeby tak szybko nie wbijać tego 65 lvl ,np o połowe i już by coś to dało

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia