Parę osób mi już o tym pisało.
Dzisiaj u siebie znalazłem kogoś za kogo powinienem dostać punkty, a nie dostałem. Nie wiem od kiedy błąd występuje, bo wcześniej nie zwracałem na to uwagi.
Parę osób mi już o tym pisało.
Dzisiaj u siebie znalazłem kogoś za kogo powinienem dostać punkty, a nie dostałem. Nie wiem od kiedy błąd występuje, bo wcześniej nie zwracałem na to uwagi.
Zgłaszałem adminowi to ostatnio w sprawie nieprzyznania premii to mi odpisał:
Mam nadzieje że wniknie mój "udział" w tym, bo chcę mieć jasność. Dla mnie to jest zamierzony błąd, by nie wypłacać premii, mimo że w programie partnerskim nie ma żadnych obostrzeń czy dod. warunków. Dla mnie to złodziejstwo w biały dzień.[admin nie wyraził zgody na publikację treści tego PW, dlatego go wycofuję (2015-08-07 21:54)]
/Mapy
Ostatnio edytowane przez Antybristler ; 07-08-2015 o 21:54
Bonusy są weryfikowane ręcznie od jakiegoś czasu. Za dużo było "przekrętów". W razie wątpliwości proszę o kontakt na PW z podaniem za kogo nie otrzymano a sprawdzę. Nie otrzymuje się punktów m.in. za postacie powiązane logowaniami (z reguły multi), a także za postacie, które usuwają konto i rejestrują nowe z refem (przy okazji mają multi przez jakiś czas), tylko po to aby "opiekun" otrzymał bonus i potem się podzielił. Nie taki jest cel PP.
To jest chyba oczywiste i zamiast nagród w takich przypadkach powinny być kary za działanie na szkodę gry.
Polecam MFO3 i jeszcze istnieje ryzyko że będzie się za to ukaranym... Chyba precedens w skali światowej. Zna ktoś podobne przypadki w innych tego rodzaju PP?
Niczego nie zaczynam, wyraziłem spokojnie swoje zapytanie na PW, a admin od razu skwitował to insynuacją że ja mógłbym mieć coś wspólnego z tym kontem, z którego nie dostałem MFów. Dodatkowo wyraźnie napisałem o swoich wątpliwościach że może być to błąd lub też nie, jeśli gracz skasował pozostałe postacie na koncie i jaki był na nich najwyższy Lv. Abstrahując od tego, nie posiadałem i nie posiadam multikont, na zwykłym koncie trudno całą energię wyexpić, miałbym się jeszcze multikontami raczyć lub ryzykować całym kontem głównym.
Co do zmian to oczywiście powinna być informacja o tym w PP oraz oznaczanie sytuacji w logach PP że nie otrzymało się MFów z podaniem powodu i w razie konieczności napisać PW lub dodać przycisk "złóż prośbę o weryfikację".
Po kolejne jako gracz polecający nie mam żadnego wpływu czy ktoś się zarejestruje z reflinku, i w jakim celu, oraz czy usunie konto i zrobi to ponownie albo będzie tworzył kolejne multikonta psując reputację osobie polecającej.
Sprawa dawno zamknięta, wyjaśniłem ci powód na PW, nie otrzymałeś żadnej kary, a krzyczyszChyba precedens w skali światowej.co jest jednoznaczne z robieniem tzw. zadymy i szkalowaniem. Pamiętaj, co obiecałeś.Dla mnie to złodziejstwo w biały dzień.
BTW. Nie przystoi ujawniać prywatnej korespondencji bez zgody.
Wydaje mi się, że wyjaśnienie to jedno, ale jakaś sprawiedliwość powinna być. Sam powód nie otrzymania nagrody jest, zgadzam się, oczywisty. Jednak Program Partnerski jest ograniczony regulaminem. Wszystkie nagrody powinny być więc przyznawane zgodnie z nim. Jeżeli w tym regulaminie nie było wzmianki o tej całej weryfikacji, oraz o odstąpienia od przyznania nagrody w przypadku podejrzenia oszustwa, to samo nie przyznanie nagrody można traktować jako kradzież. Stanowisko Mapy'ego jest zrozumiałe. Uważam, że wszelkie nagrody "zarobione" do czasu określenia dodatkowych warunków powinny być przyznane.
Co się tyczy prywatnej korespondencji, zdaje mi się, że wszelkie wiadomości z wyjaśnieniami, między dostawcą usługi, a użytkownikiem, bardziej podpadają pod wiadomość urzędową, niż prywatną, więc Mapy ma prawo udostępniać ją gdzie chce, oraz kiedy chce. Jeżeli ta wiadomość ma pomóc w rozwiązaniu problemu nawet powinien ją udostępnić.
Odniosę się jeszcze do jednej przykrej sytuacji. Mam nadzieję, że źle Cię zrozumiałem Tomi. Wydaje mi się, że zagroziłeś ukaraniem polecającego w przypadku, kiedy dojdzie do próby oszustwa. Mam rozumieć, że w takim wypadku, jeżeli wkleję mój link polecający np. na skype, i z tego linku zarejestruje się jakiś oszust, mogę spodziewać się kary? Jeżeli tak ma wyglądać Program Partnerski, z przykrością informuję, że nie będę nikomu polecał gry w trosce o własną skórę.
Pozdrawiam.
Dla mnie oczywiste jest, że nie można uzyskiwać punktów MF łamiąc regulamin lub wynikających z łamania regulaminu. Nie potrzeba tu dodatkowych regulacji oprócz tych co są w regulaminie gry.
Źle. Tylko jeśli polecający sam też łamie regulamin tj. tworzy multikonta lub działa w porozumieniu, aby obejść regulamin.Mam nadzieję, że źle Cię zrozumiałem Tomi. Wydaje mi się, że zagroziłeś ukaraniem polecającego w przypadku, kiedy dojdzie do próby oszustwa.
Wiadomo, że polecający nie odpowiada za to kto zarejestruje się z jego linków (jeśli sam tego nie robi). Tu co najwyżej może zostać niezaliczony bonus jeśli są to multikonta i tak było w przypadku Mapy'ego.
Jeśli mielibyśmy nie reagować na tego typu rzeczy to musielibyśmy zamknąć PP.
potwierdzam błąd,z mojego linku rejestrował się brat 20.09.2014 roku
Zdobyte MF: 50
Aktualnie ma poziom 61 więc teoretycznie chyba 10MF powinienem dostać. Chyba tak to działa ???
Pierwsze 10 MF dostaje się za 20 poziom, dopiero po tym jest 10 mf za 10 lvl.potwierdzam błąd,z mojego linku rejestrował się brat 20.09.2014 roku
Zdobyte MF: 50
Aktualnie ma poziom 61 więc teoretycznie chyba 10MF powinienem dostać. Chyba tak to działa ???
20 poziom - 10MF
30 poziom - 20MF
40 poziom - 30MF
50 poziom - 40MF
60 poziom - 50MF
Ostatnio edytowane przez Lonely ; 07-08-2015 o 18:27 Powód: Antek czituje