Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 75 z 150

Temat: Pierwszy krok w zmianach PvP - system ELO

2) połączenie rankingu auto i manual w jeden
    Manual, a auto to 2 rózne światy. Osobiście byłbym w 100% na nie.

System dopasowujący przeciwników - zdecydowanie na tak.
    Może możliwośc manualnego dostosowania przedziału wyświetlania dostępna raz na dzień, by ktoś nie wyszukiwał tym przeciwników.
    Przedział do ustalenia 200 - 400 elo różnicy.

Jak się nie da to:
    a) Przedział +/- 400 przy czym większa szansa jest na walkę z bliższym nam rankingiem niż wyższym.
    (może wykluczenia, że jak mamy przeciwnika w +/- 200 to nigdy nie wybierze 200+)

Użytkownik Avatar malpaxd
    Ten pomysł jest dobry tak było już mówione można dać trzy osobne ranqi: manual, auto i łączony. Jak najbardziej na tak bo wiadomo: manual mówi kto jest najlepszy w walkach manual, auto w walkach auto, a ten mówiłby kto jest najbardziej wszechstronny w obu typach.

Administrator
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    System dopasowujący przeciwników - zdecydowanie na tak.
    Może możliwośc manualnego dostosowania przedziału wyświetlania dostępna raz na dzień, by ktoś nie wyszukiwał tym przeciwników.
    Przedział do ustalenia 200 - 400 elo różnicy.

Jak się nie da to:
    a) Przedział +/- 400 przy czym większa szansa jest na walkę z bliższym nam rankingiem niż wyższym.
    (może wykluczenia, że jak mamy przeciwnika w +/- 200 to nigdy nie wybierze 200+)
    Raczej myślałem o tym, aby system celował w pobliżu naszego rankingu jak jest z czego wybrać, jak nie ma innych to bierze do 400. Natomiast jak ustawimy zawężenie +/-200 to przeciwników o większej różnicy po prostu nie pokaże nam jako dostępnych.

Taka obserwacja z danych które wyszły: gracz w środku stawki mający 1800 pkt ma otwartą drogę do rankingowej walki z praktycznie każdym przeciwnikiem - od 1400 do 2200 pkt.

Cytat Napisał malpaxd Zobacz post
    Ten pomysł jest dobry tak było już mówione można dać trzy osobne ranqi: manual, auto i łączony. Jak najbardziej na tak bo wiadomo: manual mówi kto jest najlepszy w walkach manual, auto w walkach auto, a ten mówiłby kto jest najbardziej wszechstronny w obu typach.
    Można i tak do tego podejść.

Można i tak do tego podejść.
    Tworzenie wielu rodzajów rankingu zmniejsza prestiż pozostałych. Pozostałbym przy prostym podziale manu/auto ze względu na odmienną naturę tych walk

Podbijając co jeszcze:

-Blok Arenowy, że dopiero po 1min od logowania widzimy przeciwników, zaś sami jeseśmy widoczni od razu.
    -Przedział wyzwań może od top30 ? Zawęzić jedynie liczbę walk do może max 2 dziennie?

Użytkownik
    Gdzieś zasłyszałem że system emo ma być wprowadzony koło polowy mają. Czy termin jest wam bliżej znany? Chodzi mi bardziej o to czy są jakieś problemy czy się to nasze czekanie wydłuzy

Pies Na Baby
    Konto usunięte
    Na Twoim miejscu spodziewałbym się go na Boże Narodzenie.

Użytkownik Avatar AJKS
    Czy jak ten system zostanie wprowadzony, to każdy będzie musiał startować od nowa z wolnej kompanii, czy np. gracz mający 500 punktów ranku będzie od razu w brązowym/srebrnym oddziale?

Użytkownik Avatar Paweek
    Proponował bym zresetować wszystkim rank i każdy od nowa, będzie sprawiedliwie, lecz pewno się nie zgodzą.

ja mam blisko 600 ranq i zgadzam sie na start od punktu początkowego. jesli ktos jest dobry, to szybko wskoczy na wyzszy poziom, co wiecej nie bedzie placzu przez nowicjuszy, ktorzy beda narzekac na gorszy start.

Użytkownik Avatar Qwiker
    obojętnie, byle by zostały zresetowane limity walk (chodzi mi o to, że jak mam z kimś 14dni blokady przed resetem, to aby ta blokada wraz z wejściem elo, również została zresetowana)

Blokade walk rankingowych można omijać przez walki z innymi na innych postaciach.

Np. walka na 20lv auto zbija nam limit na walkę na postaci na 65lv z innymi graczami.

Więc jeżeli będzie więcej walk automatycznie będą krótsze okresy oczekiwania

Użytkownik
    Cytat Napisał Paweek Zobacz post
    Proponował bym zresetować wszystkim rank i każdy od nowa, będzie sprawiedliwie, lecz pewno się nie zgodzą.
    Dlaczego sprawiedliwie? Nie moja wina, że obecnie masz podstawowy rank.

Użytkownik Avatar Paweek
    Dziewczyno mi to lotto, Czy bym miał 30k rank czy zwykły. Tylko znając życie potem znów będą zgrzyty, że ten zaczął od złota a ten od brązu.

Ps. Ten rank mnie interesuje jak zeszło roczny śnieg.

Scarlet Blade
    Konto usunięte
    Zgadzam się z Paweek'iem zarówno jak i z Qwiker'em ( tu tak jakby )

* Zresetować każdemu rank
    * Żeby blokada (14 dni ) została zniesiona ale "Całkiem" , żeby jej nie było nawet gdy stoczę z kimś 3 walki w jednym dniu.
    Wtedy można było by walczyć z kim się chcę i kiedy się chce o rank, mogło by być więcej "rewanży" itp.

Zapewne powiecie że będzie dużo przelewania rankingów...

W takim razie, trzeba namówić administracje żeby zaczęli to kontrolować i każdy gracz który zauważy przelewanie/oddawanie ranku ma natychmiast zgłosić to na forum, walki będą skontrolowane , kara oczywiście zakończy się banem.

Uprawnienia