Zobacz wyniki ankiety: Którą z profesji preferujesz?

Głosujących
1065. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Mag

591 55.49%
  • Woj

474 44.51%
Strona 19 z 41 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 285 z 602

Temat: Mag vs Woj

Użytkownik Avatar Hiter
    Cytat Napisał Gaboneitor Zobacz post
    Niewiele osób ma tak dużo ataku magicznego i przewiduję, że podobnie będzie w kolejnym update. Obawiam się jednak, że ze względu na odbicie, ta broń będzie bezużyteczna przeciwko:
    • deferom, ponieważ użycie Odbicia poskutkuje natychmiastową przegraną;
    • hiterom, ponieważ lepiej używać zwykłego zaklęcia (tylko, jeśli przeciwnik nie ma Bariery Magicznej), ze względu na małą ilość defów u tego typu postaci;
    • speederom, ponieważ zrównoważone defy oraz podwójna tura również może poskutkować przegraną używającego tejże różdżki.

Zakładając, że chociaż raz uderzysz w defera fizycznie za 1250, to będzies musiał utrzymywać próg HP wyższy od ~1800 przez całą walkę (chyba, że masz zamiar użyć kamieni w celu zmniejszenia ostatnich obrażeń fizycznych, lecz limit użycia kamieni na walkę wynosi tylko 3).
    Podsumowując, ta różdżka będzie użyteczna tylko w walkach drużynowych, w których jest chociaż jeden wojownik. W walkach PVP głupotą będzie ubieranie jej, przy możliwości ubrania różdżki z inną właściwością.
    Możliwość zaskoczenia przeciwnika który używa osłony magicznej a tu nagle pada. Wystarczy 1 atak w odpowiedniej chwili nie trzeba ciągle bić atakiem fizycznym.

Użytkownik Avatar Leonardo
    Dodatkowo ten atak nie pomija obrony przeciwnika.... Zadałbyś mi z 800 odebrałbyś odbiciem >1900. Dziękuję, ded.

Hous
    Konto usunięte
    Dla mnie mag lepszy ale gram wojem bo dla mnie mnie żucanie magią nie kręci. Woj: Krytyki, nie musi mp ładować, dużo broni, i musi skupiać się na ataku i obronami a mag w mp obronę mag obrone fiz. Z tego mag lepiej wali mocniej niż woj może atakować przez ślepotę czego nie może wojownik. Mi wrzystko jedno ja wolę woja bo wolę uczciwom walkę na miecze. Jeszcze jedno z tego co może mag: nie chybią jego ataki, mocniej wali, wali przez ślepotę i używa różdżek . Diękuje to wrzystko

Użytkownik
    Cieszy mnie,że to "wrzystko",bo już bałem się ,że będzie więcej

Pirrat
    Konto usunięte
    Nie rozpędzajcie się z tymi dyskusjami na temat ekwipunku z Devos, bo to ciągle kwestia otwarta .
    Póki nie ma Devos, wszystko może zostać zmienione.

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Odnośnie pokonywania bossów mag - woj.
    Większość bossów była tworzona bez przemyślenia kwestii, jak luck dysbalansuje trudność dla maga i wojownika. Większość bossów posiada go dość sporo, także tworzą się takie rzeczy, że wojownik mający sporo lucka (jak na gracza), sporo chybia bo boss ma bazowo 10% uników, a też boss w niego nie chybia bo bossy na low lv, potrafią mieć po 130% celności (tarantule)

Tym samym mag może w 100% zamazać wady wojownika, zbijająć lucka do minimum, jednocześnie zachowując 100% celność, zwiększone obrażenia względem wojownika, i dodawać bezsensowną dla bossa celność z lucka (bo i tak ma jej już 130%).
    Jedyne co traci to trafienie zdolności / obrywa więcej krytów.

Administrator Avatar Krycha
    Czy bossy z Devos beda miec bazowo mniej lucka albo uników żeby to wyrównac? Wiadomo coś?
    Bididididid!

Luck czasami jest konieczną częścią jakiegoś bossa:
    W Devos możliwe jest, że balans będzie odbywał się na poziomie:
    - Mniejsza celność bossa
    - Mniejsze uniki bossa
    - Większy m def od defa bossa.

arararar
    Konto usunięte
    Ja osobiście wolę maga. Strata tury na leczenie many to mały koszt w zamian za 100% celność. Jeśli ktoś ma "zmysł taktyczny" to wie kidy doładować manę, kiedy nie ryzykować i zawalczyć bez many bp hp niskie i trza miksy, mag też nie ma łatwo ale jest ciekawie, bo trza "wyczuć postać". A wojownik to tylko udeża, czasami walnie jakąś zdolnością, która mu zużyje całą manę. Głosuję na maga.

Użytkownik Avatar AJKS
    Woj lepszy bo ma krytyki, nie musi tracić wielu tur na używanie mikstur many, ma więcej szczęścia i jest na niego więcej rzeczy, aczkolwiek wojownik też ma swoje minusy, bo z reguły broń dla woja ma mało slotów, a w walce można bić tylko jednym atrybutem.

Użytkownik Avatar Qwiker
    Cytat Napisał AJKS Zobacz post
    z reguły broń dla woja ma mało slotów
    Bronie dla woja/maga mają w większości przypadków identyczną liczbę slotów

Użytkownik Avatar Yogi
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    Luck czasami jest konieczną częścią jakiegoś bossa:
    W Devos możliwe jest, że balans będzie odbywał się na poziomie:
    - Mniejsza celność bossa
    - Mniejsze uniki bossa
    - Większy m def od defa bossa.
    1. u Kalvadora jakos tych malo unikow nie bylo tak mi sie zdaje, choć można go ubić normalnie na 50 levelu ...
    2. Z jednym sie zgodze, mag faktycznie "wymazuje" nieudolnosc wojownika , poprzez celnosc, zawsze trafia, woj na bossach ma bardziej przechlapane...
    3. krytyki na bossach to pomsta do nieba...
    Ostatnio edytowane przez Yogi ; 03-03-2015 o 14:35
    Pytasz "dlaczego?", rzeczy zawsze dzieja sie bez ostrzezenia, pozniej przychodza odpowiedzi.

Kalvador dostawal uniki kosztem zmniejszonej obrony. mial standardowa obrone mag, tak wiec ktor mogl wpasc na mala pulapke walczac na kalvadora ubierajac bulawe/wlocznie.

Użytkownik Avatar aXe
    Po ostatnim upku Devos wojowie strasznie zostali poszkodowani...

Cytat Napisał aXe Zobacz post
    Po ostatnim upku Devos wojowie strasznie zostali poszkodowani...
    Raczej równowaga profesji jest ;p

Uprawnienia