Jak najbardziej jestem za. Dlaczego? Zdarzyło mi się kilka razy nauczyć się zdolności które są na woja, a ja jestem magiem. Nie koniecznie zamiana zdolności na zwoje, ale byleby je usunąć.
Jak najbardziej jestem za. Dlaczego? Zdarzyło mi się kilka razy nauczyć się zdolności które są na woja, a ja jestem magiem. Nie koniecznie zamiana zdolności na zwoje, ale byleby je usunąć.
nie chodzi mi o jakieś tam gubienie się w zdolnościach ale np chce jakiś zwój ktoś patrzy że go ma ale go nie potrzebuje ściąga daje mu pieniądze i mam koniec powtarzam po co robić npc !!!!!!!!!! po prostu ściągnąć zrobić czerwoną łapkę czy to takie trudne
Ale zrozumcie to, że jak już raz się nauczycie to już następnych zwojów nie stracicie w ten sam sposób. I wtedy można będzie sprzedawać.
Jakby była ta "czerwona łapka" o której mówisz i przywracanie zdolności do zwojów, to ludzie by sobie pożyczali zdolności tak jak teraz pożyczają sobie eq. Przyporządkowanie zdolności do postaci przynajmniej temu zapobiega.
Natomiast kasowanie zdolności - jak najbardziej za. Jak jest tak dużo tych zdolności może to być irytujące (szczególnie, że zaraz będą jeszcze nowsze i jeszcze więcej). Jak ktoś wie, że jest wojem i nigdy nie będzie korzystał z trującego pocisku, to czemu by go nie skasować, by nie zagracał?
Rozpatrując jeszcze jeden punkt - jest taka możliwość, że ktoś przez przypadek się nauczył tej zdolności (źle mu się kliknęło). Proponuję, aby można było zamienić zdolność na zwój tylko i wyłącznie wtedy, gdy ta ma 0 ap, czyli nigdy nie została użyta.
No to teraz są 3 opcje.
1) przy tych zdolnościach jak mgła czy wyrok śmierci zrobić 1 gwiazdkę od 1 ap i można zwijać do zwojów.
2) zrezygnować z tego i nie można zwijać do zwojów.
3) Znaleźć inny sposób jak to rozgraniczać (czyli raczej zrezygnować).
Btw. Kurdę, człowiek napisze coś w miarę z sensem, wchodzi w wyjątki wyjątków, zaznacza że to tylko możliwość, a i przyjdzie jakiś lamus, któremu się nie spodoba część pomysłu, ortografia albo cokolwiek innego i od razu minusuje. Kurde, plusy i minusy polegają na ocenianiu przydatności wypowiedzi do tematu(czy to spam, nabijanie postów), a nie czy wykonanie pomysłu jest średnie czy też stylistyka zdania jest poprawna.
Na tym forum plusy i minusy to broń. Przywyknij :-).
Bididididid!
można by było kupować u kogoś w devos zwoje i zapisywać na nich zdolności żeby móc je np. sprzedać
Teraz jest już wyraźnie napisane do jakiej profesji należy zwój. To powinno wykluczyć 99% pomyłek.
A ja jestem wojem i mam zdolności na maga i mi to nie przeszkadza.
Przywracania na zwoje na pewno nie będzie, bo to znacznie obniży wartość zwojów zdolności.
Natomiast jeśli chodzi o kasowanie zdolności to już prędzej. Jednak w przypadku wprowadzenia każda taka kasacja działałaby na niekorzyść graczy, którzy to robią. Przez co niewiele osób by to robiło - jedynie te, które naprawdę mocno mają tam napaćkane i są pewni, że nigdy nie zmienią profesji. Reszta w przypadku takiej kasacji może w przyszłości żałować tej decyzji lub przez to nawet nie zmieni profesji - bo utraciła "kiedyś" poszczególne zdolności.
Dlatego najprędzej zostałoby wprowadzone ukrywanie zdolności na nieswoje profesje lub ukrywanie zdolności przez siebie wybranych, lub zdolności dawno nieużywanych.
Przykładowo: widzimy tylko część zdolności (zależnie od ustawień), natomiast dojeżdżając do samego dołu mamy przycisk: "Pokaż więcej (posiadanych) zdolności", który rozszerzy listę o następne pozycje.
Podsumowując:
Nie będzie. Zamykam.