Podoba mi się, jak entuzjazm idzie w górę i w dół, szczególnie w momencie pisania "WymA(...)"Różdżka z czarnego metorytu nadaje status przyspieszenie na 2 tury.
sloty :8 MANA :50
ATAK MAG.90
WymAGANY POZIOM:60
SZYBKOŚĆ +5
Opis:Różdżka z czarnego meteorytu została wytworzona przez kowala z Devos
czarny meteoryt;pewnego dnia w kopalni w Devos odkryto nowy minerał który był nazywanym czarnym meteorytem.
2 LATA PÓZNIEJ ZROBIONO Z NIEGO RÓŻDŻKE KTÓRA JEST 6 NAJLEPSZĄ RÓŻDŻKĄ W Devos
Ja bym raczej szybkość odejmował niż dodawał; statystyk nie chce mi się liczyć, ale na oko widzę, że magataku za dużo.
Szmaragdowe rękawice
Poziom: 75/80
Statystyki: Przeciętne, +5% Włócznia, +5% Buława
Opis: Niweluje specjalne umiejętności broni atakującego.
Hm?Raczej nieimplementowalne, poza tym zależy od kontekstu (jakie będą pozostałe bronie wojownika), do tego to jest z natury broń anty-woj (mag raczej nie ma takich zdolności), poza tym bonus dosyć silny, tym bardziej że statystyki bez minusów, do tego atry. Ajj.
Szmaragdowa Włócznia
Poziom: 75/80
Staty: Przeciętne, +10% Miecz
Opis: Każde chybienie zwiększa siłę ataku o 5% na czas walki. Maksymalny bon wynosi 20%.
Jak pisał MoP, nie we (w? we?) włóczni. I nie o 5%, a ze 2? Nie ma żadnej możliwości cofania w tym wypadku.
Szmaragdowa Różdżka
Statystyki: Przeciętne, +Szybkość, +25% Furia
Opis: Nadaje status Bariera i Bariera Magiczna na 2 tury kiedy otrzymamy cios krytyczny.*
Dla mnie ok, kwestia tylko jak implementacja będzie możliwa w praktyce - jestem niemal pewien, że można rozliczać, czy ostatnie obrażenia były krytyczne, tylko mam jakieś wątpliwości co do tego, czy przy dublu przeciwnika lub wielokrotnej kolejce przeciwników (TvT) statusy będą dodawane od razu - raczej tak, więc podejrzewam, że możliwe do zrobienia.
@MoP - w przeciwieństwie do rękawic nie wpływa się tu na zdolności przeciwnika, a tylko sprawdza się otrzymywane obrażenia...
Szmaragdowy Wisior
Statystyki: Szczęście średnie
MP +50
Opis: Jednorazowo pozwala na przeżycie kończącego ciosu.*
I co po tym ciosie? Dla mnie nieco dziwny.
* - Zamieniłabym ze sobą.Nazwa: Szpony Rapsa
Typ: Rękawice - 8 slotów
Wymagany poziom: 60
Statystyki:
Obrażenia normalne
Atak normalny
Celność +10%
MP 10
Szybkość 15
Specjalne zdolności/autostatusy: Mają 15% szansy na zadanie ciosu silniejszego o 25%.
Czyli 15% (niemodyfikowalne z tego co widzę, a więc 1 na 6,5 ciosu, sporo na takim poziomie) na zadanie słabego krytyka, jak się jeszcze połączy z krytykiem właściwym, to może dojść do mnożnika 1,925, zdecydowanie za dużo. Przy tym mamy bonus do szybkości w samych rękawicach. Zdecydowanie za silne przeciwko magom.
Nazwa: Miecz bohatera
Typ: Miecz - 7 slotów
Statystyki:
Obrażenia normalne
Atak normalny
Ślepota 25%
Zatrucie 25%
Furia 25%
Specjalne zdolności/autostatusy: Absorbuje 30% obrażeń zadanych ciosami krytycznymi.
10%
Nazwa: Włócznia pewności
Typ: Włócznia - 8 slotów
Statystyki:
Obrażenia normalne
Atak normalny
Celność -10%
Szczęście 10
Specjalne zdolności/autostatusy: Zawsze trafia, gdy wróg ma 10% HP lub mniej. Celność spada o 20%, gdy wróg ma 90% HP lub więcej.
Niezła.
Nazwa: Topór śmierci
Typ: Topór - 6 slotów
Statystyki:
Obrażenia normalne
Atak normalny
Szybkość normalna
Zombie 50%
Szczęście -20
MP -15
Specjalne zdolności/autostatusy: Ma 20% szansy na 3x silniejszy cios i nałożenie zatrucia na 5 tur gdy przeciwna drużyna ma przewagę liczebną i składa się wyłącznie z graczy. Zdolność aktywuje się raz w jednej walce i nie działa na sprzymierzeńców.
Zbyt losowe a do tego nie warte zachodu.
Nazwa: Buława życia
Typ: Buława - 8 slotów
Statystyki:
Obrażenia normalne
Atak normalny
Celność -10%
Szybkość normalna
HP 250
Obrona -10
Obrona mag -10
Specjalne zdolności/autostatusy: Odnawia 15 HP co turę. Celny cios odnawia dodatkowe 25 HP.
Chętnie zobaczę to w praktyce. Wydaje mi się raczej za słaba, ale może przy odpowiedniej taktyce...

Odpowiedź z cytatem
D