https://mfo3.pl/r/b25988481
Czemu ten baczek i randy orton mogli mu mu pomóc????!!! Czemu u osób po stronie atakujących jest 3 lvl więcej różnicy? Czy moglibyście to zmienić?
https://mfo3.pl/r/b25988481
Czemu ten baczek i randy orton mogli mu mu pomóc????!!! Czemu u osób po stronie atakujących jest 3 lvl więcej różnicy? Czy moglibyście to zmienić?
Ostatnio edytowane przez EmiLowaTy ; 02-05-2014 o 21:00 Powód: zapomniałem raportu
Po co to komu zmieniać tak było od zawsze i niech tak zostanie. Skończ płakać to tylko bójka nie pierwsza nie ostatnia.
Nie martw się, mnie tam 50lvl atakują, a mam 35 (na razie). Nie wiem czemu, ale 50lvl tak mają (a przynajmniej większość niestety)
Łatwo mówić takiemu 50 lvl. Nie lepiej by atakujący nie mógł przekraczać przewagi?
Atakujący nie może przekraczać 'przewagi'
Nie chodzi mi o to, żeby 50 lvl nie mógł mnie atakować, ale ja właśnie tego chcę.
Chodzi mi o to, by nie mógł mu pomagać ktoś, kto da mu większą przewagę liczebną.
Czyli chcesz wrócić do poprzedniego systemu, w którym po zaatakowaniu 20lv przez 50lv i pomocy innego 20lv temu 20lv, do 50lv mógłby dojść kolejny 50lv. Zupełnie bez sensu. Jak chcecie mieć bezpieczne bójki to nie bierzcie w nich udziału lub obliczajcie sobie jak wysoki poziom będzie mógł dojść do agresora po waszym przyjęciu pomocy.
Z bójkami jest coś nie tak.
Jeśli 50lv zaatakuje mniejszy lv, to tak czy siak w końcu w swojej drużynie będzie mieć same 50 levele, a drużyna obrońcy nie będzie mogła już zdobyć takiej przewagi, bo sam obrońca będzie już najsłabszym ogniwem.
I nie próbujcie mi wmówić, że bójki 4x50lv vs 49lv i 3x50lv są równe.
Tutaj lepszym rozwiązaniem byłoby ustalenie grup poziomowych:
1: 1-9
2: 10-19
3: 20-29
4: 30-39
5: 40-49
6: 50-59 itd.
Wtedy 'siły' drużyny nie wyliczalibyśmy na podstawie poziomów, a grupy poziomowej.
Podam przykład.
50lv atakuje 49lv.
Zatem gracz w grupie 6 atakuje gracza w grupie 5.
Zatem siła drużyny agresora wynosi 6^2 = 36, a obrońcy 5^2 = 25
51lv pomaga 49lv.
Zatem siła drużyny obrońcy wzrasta do 6^2+5^2 = 36+25 = 61
W obecnym systemie drużyna agresora miałaby moc 2500, a obrońcy 5002, co zezwalałoby na dojście kolejnego 50lv do agresora.
W moim systemie drużyna agresora ma moc 36, a obrońcy 61, przez co do agresora najwyższy poziom, jaki może wejść to sqrt(61-36=25) = 5 49. Drużny są w miarę równe.
tutaj nie obowiązuje prosta suma a suma kwadratów...
ze względu na zdolności, miksy.. nie ale to też zalezy od ogarniecia low lvl. jeżeli w teorii "słabsza" drużyna będzie pozostawać w ofensywie to kto wie)Pomoc może początkowo wezwać jedynie broniący się, a atakujący dopiero wtedy, gdy broniący ma przewagę. Nie mogą pomagać kolejne postacie z kont użytkowników, którzy biorą już udział w walce. Przewaga istnieje wtedy, gdy suma kwadratów poziomów broniących jest wyższa o co najmniej 10% od sumy kwadratów poziomów atakujących.
Ostatnio edytowane przez Lady Karen ; 03-05-2014 o 15:00
naucz się robić skrypty ---> klik!
Generalnie nastawienie bójek jest złe. Aktualnie (jeżeli nic nie pokręciłem) to po ataku agresor może osiągnąć jakiś tam równy lvl wszystkich sojuszników. A może trzeba by było iść w tym kierunku, że skoro agresujemy, to powinniśmy miec np. tylko 75% lvla przeciwników. Albo coś w tym stylu. Pozdro dla kumatych.
Bididididid!
To samo denerwuje kiedy expie sobie woja i nagle magician czy ktoś mnie atakuje taśka mi pomaga i tu komandor przychodzi i spróbujcie mi wmówić że to jest równe ... .
Czyli 50 50 vs 47 , 51.
Ostatnio edytowane przez fasolkaxx ; 03-05-2014 o 21:23