Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 20

Temat: Tajwański troll ma zażalenie co do cen !

Tajwanski Przemytnik
    Konto usunięte

Tajwański troll ma zażalenie co do cen !

A więc moim zdaniem unikaty jak i zwykłe rzeczy , zbyt szybko spadają na cenie!
    Np. kupię jakiś miecz za 40k , a za tydzień gdy już chce go sprzedać , ciężko mi go sprzedać za 10k...

Nie będę się rozpisywał , bo sprawa jest jasna.
    Low levele mają ułatwione życie w mfo , bo gdy my przepłacamy 200k więcej za broń , która jest nam potrzebna , to oni sobie za tydzień spokojnie kupują za 50k ( załóżmy).

Wiem , że mnie nie lubicie , ale admini powinni coś z tym zrobić , bo to po prostu jest bez sensu. Powinien być jakiś "npc" , który te bronie by kupywał , tak aby bronie nie spadły zbyt dużo na wartości.
    Goblinowy miecz aktualnie chodzi po 4k , a chodził po 50k gdy go kupowałem.

Siwy
    Konto usunięte
    Ale co to za propozycja ma być ? nie rozumiem , to jest normalne .

Asr
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Tajwanski Przemytnik Zobacz post
    A więc moim zdaniem unikaty jak i zwykłe rzeczy , zbyt szybko spadają na cenie!
    Np. kupię jakiś miecz za 40k , a za tydzień gdy już chce go sprzedać , ciężko mi go sprzedać za 10k...

Nie będę się rozpisywał , bo sprawa jest jasna.
    Low levele mają ułatwione życie w mfo , bo gdy my przepłacamy 200k więcej za broń , która jest nam potrzebna , to oni sobie za tydzień spokojnie kupują za 50k ( załóżmy).

Wiem , że mnie nie lubicie , ale admini powinni coś z tym zrobić , bo to po prostu jest bez sensu. Powinien być jakiś "npc" , który te bronie by kupywał , tak aby bronie nie spadły zbyt dużo na wartości.
    Goblinowy miecz aktualnie chodzi po 4k , a chodził po 50k gdy go kupowałem.
    Ziom o tym gdzieś tam przeczytałem że mają wprowadzić średnie ceny ^^ więc lajt :P

Tajwanski Przemytnik
    Konto usunięte
    No mam nadzieje .

Użytkownik Avatar Chaos
    @Asr
    no raczej nie,
    Ja przeglądam wszystkie tematy na forum i nie czytałem nic o średnich cenach.
    Admini pisali że wręcz przeciwnie, nie będą ingerowali w ceny na targu.
    To normalne że zaraz po upku gdy danego przedmiotu jest kilka sztuk to warty jest ogromnych sum.
    Ale gdy ilość danego przedmiotu w obiegu się zwiększa, to wprostproporcjonalnie zmniejsza się jego cena.
    To podstawowe zasady ekonomi, popyt i podaż.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uzbrojenie jest warte tyle, ile gracze za nie płacą. Skoro podaż przewyższa popyt, to ceny spadają.

Jeżeli nie chcesz wydawać majątku na ekwipunek, sam kupuj, kiedy wszystko tanieje.

mnietuniema
    Konto usunięte
    Skoro narzekasz na spadek cen, to widocznie albo nie grałeś w mfo2 albo grałeś tam zbyt krótko by pamiętać "karierę" Brązowych Rękawic, których cena spadła ze 150 milionów do 150 tysięcy czyli o 99,9% to chyba rekord w mfo

MaX Zino
    Konto usunięte
    Niestety dzieje się tak za sprawą ograniczenia lvowego. W tym samym czasie, gdyby nie było ograniczenia, spodziewam się, że niektórzy gracze mogliby mieć 60lvl. Czy jakby fabuła ruszyła wszyscy siedzieliby dalej na gryfie i ogrze? No nie sądzę. Trzeba zwrócić uwagę na to, że tanieje jedynie eq z bossów odnawialnych, gdyż każdy ma szansę na wydropienie danej rzeczy kilka razy. Spójrzcie zaś na eq z bossów fabularnych. np. Ceny banickiego miecza cały czas wahają się w granicach ok. 80k, a o banickich butach to już nie wspomnę

mnietuniema
    Konto usunięte
    Cytat Napisał MaX Zino Zobacz post
    Niestety dzieje się tak za sprawą ograniczenia lvowego. W tym samym czasie, gdyby nie było ograniczenia, spodziewam się, że niektórzy gracze mogliby mieć 60lvl. Czy jakby fabuła ruszyła wszyscy siedzieliby dalej na gryfie i ogrze? No nie sądzę. Trzeba zwrócić uwagę na to, że tanieje jedynie eq z bossów odnawialnych, gdyż każdy ma szansę na wydropienie danej rzeczy kilka razy. Spójrzcie zaś na eq z bossów fabularnych. np. Ceny banickiego miecza cały czas wahają się w granicach ok. 80k, a o banickich butach to już nie wspomnę
    Było. Mówiłem to ja, mówili to i inni. W mfo2 i mfo3 - gra jest wybitnie podatna na wszelkiego rodzaju wypaczenia wynikające ze zbyt rzadkich upków.

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Tu jest taka mała jak by to powiedzieć "gospodarka"
    A ty co byś zrobił?

Jeżeli np. w 1990r kupiłeś mega super hiper auto z 453KM. Za 30 tys
    Ale w roku 2000 weszły na rynek nowe mega auta z 45354KM Za 40tys.

Które z nich byś wybrał?
    W 1990r na pewno te za 30 tys.
    Ale w 2000 juz te za 40tys. A te za 30tys nie sprzedawałoby się już.
    Bo za dopłacenie 1/3 ceny dostawało sie coś x razy lepszego

Administrator
    Im towaru więcej, tym tańszy - nic w tym nadzwyczajnego. Przynajmniej mniej zamożni gracze też mogą skompletować dobre eq. Ci co chcą mieć najlepsze Eq pierwsi płacą po prostu cenę nowości.

jestemkozak
    Konto usunięte
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    Tu jest taka mała jak by to powiedzieć "gospodarka"
    A ty co byś zrobił?

Jeżeli np. w 1990r kupiłeś mega super hiper auto z 453KM. Za 30 tys
    Ale w roku 2000 weszły na rynek nowe mega auta z 45354KM Za 40tys.

Które z nich byś wybrał?
    W 1990r na pewno te za 30 tys.
    Ale w 2000 juz te za 40tys. A te za 30tys nie sprzedawałoby się już.
    Bo za dopłacenie 1/3 ceny dostawało sie coś x razy lepszego
    To jest gra , a nie salon samochodowy.
    Podałeś zły przykład

Ceny dopiero się kształtują - jest to spowodowane różnymi zjawiskami - nowe eq (zastępuje ono często dotychczasowe, gdyż jest zazwyczaj "lepsze") większa dostępność - Zawsze na początku, gdy przedmiot zostanie wprowadzony i mało osób go dropnie jego cena będzie wysoka wraz z upływem czasu pojawia się coraz więcej tych samych przedmiotów i jego cena spada.
    Gdy ilość wzrasta - cena spada.
    Działa tu też dość proporcjonalna zasada popytu i podaży.

Ceny przedmiotów ukształtują się "końcowo" dopiero po finalnym upku albo gdy przedmioty już trochę "posiedzą" w grze i będzie z czego wybierać.

Tajwanski Przemytnik
    Konto usunięte
    Nie chodziło mi o to , żeby itemy kosztowały tyle co na początku .
    Miałem na myśli minimalną cenę przedmiotu tak jak w mfo v2 ..
    Nie którzy nie mają dobrego dropa z bossów , mini bossów , to się na targu wzbogacają , tylko jak na razie się nie da.
    Bo przyznam szczerze - ciężko cokolwiek sprzedać za śmieszną sumkę

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Aktualnie na targu trudno się wzbogacić, Bo jest globalny.

Puki co jedynym okresem do takich rzeczy są 1-5 dni po upku.

Kiedy ceny są nieustalone. I zdarza się ,że ktoś sprzeda item akutalnie warty 20k ,za 220k. (Tu mój przykład. Gdy sprzedałem piórko jastrzębia za tyle)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia