Zobacz wyniki ankiety: Pomysł:

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Podoba się!

14 63.64%
  • Nie podoba sie.

4 18.18%
  • 50/50 (powody)

4 18.18%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Poważanie, Szacunek, Renoma.

Użytkownik

Pomysł Poważanie, Szacunek, Renoma.

Proponuje, aby przy wolnym czasie lub braku roboty, po upkach itp.
    Wprowadzić tzw. Poważanie.
    Konkretnie chodzi mi o szacunek który każdy gracz zbiera indywidualnie.
    Zbierać go można, w walkach pvp, questach, mini bossach, bossach, osiągnięciach.
    Tracić mozna go , atakując słabszych graczy, poddając walki , przegrywając je lub nawet zmieniając drużyne.
    Ilość poważania świadczy o graczu, w różny sposób.
    Czy jest doświadczony, czy moze przechodząc z drużyny do drużyny zasługuje na opinie - Nie jest wierny swojemu składowi ?

Można dodać do tego odrazu ranking oraz wplątać w to rangi , o których napisano w innym temacie.

To jest tylko zarys pomysłu. Zmienić można wiele , lecz chodzi o taki schemat.

Houqe
    Konto usunięte
    Może za kilka lat mieć to sens, bo narazie jest tak mało graczy, że każdy każdego zna.. A wszystkie te rzeczy które wypisałeś można obejrzeć w profilu każdego z użytkownika. Wystarczy poszperać jeśli chce się o danym graczu wysunąć jakąś opinię.
    Myślę że lepszy sens miałby diagram który pokazuje co najczęściej robi konkretny gracz.

A tak wyglądałoby to w praktyce:

Może się przydać przy wyszukiwaniu graczy do pomocy w mini (nie wiele osób poleci pomóc z kobrą), czy znalezieniu kompana do wspólnych bójek. Czy potrzebne? - wątpię. Profile każdego z graczy i bez tego są dość szczegółowe, także możecie na ten pomysł nawet nie zwracać uwagi. ;d

PS: wiem, ze mam talent do painta

Nemlik
    Konto usunięte
    Nawet dobry pomysł, jednak że jest on spontaniczny, muszę jeszcze pomyśleć, ale raczej będzie w nowym upku.

Pozdrawiam, Nemlik.

Użytkownik Avatar Qwiker
    Cytat Napisał POKSPOKS Zobacz post

Tracić mozna go , atakując słabszych graczy
    więc poprawka

Houqe
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Qwiker Zobacz post
    więc poprawka

Nenenene, nie tykać mojego pomysłu.

Jego propozycja polega na dodawaniu punktów szacunku za pełnowartościową grę, wymiany mini, pomaganie graczom bla, bla bla i zabieraniu go za atakowanie mniejszych lv, oszukiwanie itp.

A mój polega na diagramach które pokazują w czym dany gracz się specjalizuje. ;d

Użytkownik
    Cytat Napisał Houqe Zobacz post
    A mój polega na diagramach które pokazują w czym dany gracz się specjalizuje. ;d
    Mi sie podoba.

Chodziło mi , jeśli dobrze pamietam... W MFOv2 kiedyś napewno , za zaatakowanie gracza z ileś lvl mniej , dostawało sie obok nicku "Czaszke".
    Tutaj mogło by to być bardziej rozbudowane.

Użytkownik
    Dobry pomysł, mogło by to działać jak punkty reputacji na forum. Jest zakładka "Pomocnicy" w profilu graczy ale to tylko za pomoc graczom do 5 poziomu. Według mnie powinno być na każdy poziom.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia