Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 75 z 111

Temat: Waznośc ranku

Coni
    Konto usunięte
    Przed upem słyszało się, że sprzedał eq i nie walczy. zbiera kase na nowe eq na upku. Ok. Zebrał 1 kk. Ok.
    Słyszało się? Nie wierz w plotki

Po czym miesiąc od wprowadzenia update słyszy się, że coni nie walczy bo ... nie ma eq i kasy na nie.
    I to jest wyłącznie moja sprawa, dlaczego nie walczę. Nie chce i tyle, nie muszę się tłumaczyć.
    Chłopak się boi stracić rank i nie walczy.
    Skoro nabiłem ranking to nie widzę sensu, żeby go oddawać za darmo.

Ranking pvp ma prezentować w miarę aktualną siłę graczy, a nie z przed miesiąca albo 2
    Nie zabraniam ci walczyć - na pewno jest tylu graczy do walki, że jakbyś był z nimi wygrał byłbyś w TOP.
    Ostatnio edytowane przez Coni ; 21-05-2011 o 00:53

Użytkownik Avatar Chaos
    Popieram Coniego.
    Jak nie chce walczyć to uszanujcie jego decyzję.
    Rank zdobył uczciwie, więc może decydować co z nim zrobi.

Czytając ten temat zauważyłem że ten cholerny wyścig o rank niszczy klimat tej gry.
    Jak nie zawalczysz, to zaraz cie ludzie obrażają.
    Wiele osób posuwa się do oszustwa.
    Mogę nawet podać przykłady:
    -shinpachi, gdy po 2 zremisowanych walkach nie chciałem zawalczyć 3 raz, zaczął mnie obrażać.
    Wcześniej spoko ziomek, codziennie z nim gadałem.
    -rainheit na 20lv nie chciał walczyć, ok uszanowałem to, potem po wbiciu 25+lv zaczeły się nachalne prośby o rank, obrażanie, łapanki na mapie.
    -sheep, ksiliath starzy koledzy, pisałem z nimi ponam 2 tyg, jednak po pewnym czasie zaczeły się prośby o solo, i nawet chamskie łapanki na mapie.

Podsumowując:
    -gra wymaga kantowania i oszustwa.
    Nie ma w niej miejsca na koleżeństwo.
    Nawet walki drużynowe które miały zbliżać graczy, zazwyczaj kończą się zabijaniem innych aby zgarnąć loota dla siebie.
    Lub zazdrością i wrogością gdy komuś poleci jakiś unikat (typu gryfia) z naszego bossa.
    Mfo3 nigdy nie będzie miało takiego przyjaznego i miłego klimatu jak mfo2.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nyhariel
    Konto usunięte
    "Czytając ten temat zauważyłem że ten cholerny wyścig o rank niszczy klimat tej gry." - klimat? nikt nie chce walczyc, wszyscy wyklinaja i to jest ten Twoj klimat?

Co do rankingu, ma on wylonic najlepszych graczy w walkach pvp, ktos kto nie walczy i kisi rank, byleby go tylko nie stracic nie powinien miec miejsca w top... co innego jak nie ma z kim walczyc, to roznica.

Coni
    Konto usunięte
    ktos kto nie walczy i kisi rank, byleby go tylko nie stracic nie powinien miec miejsca w top
    Gracz, który np. nie walczy, a ma rank niech nie będzie pokazywany w rankingu, lecz dlaczego rank macie mu zabierać? Może kiedyś wróci do walk, to czemu ma zacząć od 0 a nie od tego co kiedyś zdobył?

Użytkownik Avatar Chaos
    Suzu no właśnie o tym piszę.
    Wyścig o rank, a jak ktoś nie chce walczyć to zaraz zaczynają się wyzwyska, różnego rodzaju podstępy, oszustwa.
    Wprowadzenie jakiegoś sztucznego systemu który będzie nakazywał walczyć niczego nie zmieni.
    Zapewne będzie jeszcze mniej chętnych na walki,
    a po stracie rank zapewne wielu graczy z topki opuści tą grę.
    Jak ktoś nie chce walczyć, to nic tego nie zmieni.
    Może zamiast wymyślać sposoby które mają zmusić graczy do walki, to zróbmy coś aby ich do tej walki zachęcić?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Użytkownik
    To może tak jak w v2, dodać osobny ranking (miesięczny),
    wtedy nikt by nie tracił ranq na który zapracował, a aktywni mieliby co miesiąc tyle ranq ile inni gracze i mogliby się pojedynkować, łapac na mapach itp. ;]

Nyhariel
    Konto usunięte
    Nie ma sposobu, zebys zachecil do walki... wszyscy sie martwia o te swoje punkciki jak pedant balaganu...

Jacek
    Konto usunięte
    Jak ktoś nie chce walczyć, to znaczy, że nie chce być też w top pvp. A jak go nie interesuje pvp to też nie straszne mu walki o rank. Więc może sobie spokojnie poddać parę wyzwań i będzie miał spokój.

Loco
    Konto usunięte
    Ta wersja to miał być między innymi ukłon w stronę graczy grających na fabułę, ale i tak robicie wszystko by każdy miał walczyć.

Zresztą nie jestem pewien, ale rank w Topie się zmienia, był chyba ktoś kto miał +600pvp i kilka osób +500 pvp, a teraz jedynie Terens ma ponad 500pvp ;>
    Jeżeli moje spostrzeżenie jest trafne to gracze z topa także walczą. Ale pewnie byście chcieli aby każdy gracz stoczył przynajmniej kilka pojedynków dziennie.
    Ostatnio edytowane przez Loco ; 21-05-2011 o 12:54

Coni
    Konto usunięte
    Jak ktoś nie chce walczyć, to znaczy, że nie chce być też w top pvp. A jak go nie interesuje pvp to też nie straszne mu walki o rank.
    A dlaczego? Jak ktoś nie chce walczyć to ma swoje powody, ale dlaczego ma od razu wypadać z TOP, na który zasłużył? Może mu nie straszne walki o rank, ale czemu ma oddawać przeciwnikom go prawie za darmo (oczywistością jest to, że gracz, który nie walczy nie jest przygotowany dobrze do walk)? Niech sobie zasłuży, a nie zabiera za darmo. Tyle graczy w tym temacie skarży się na brak walk, to mam rozwiązanie - walczcie między sobą, skoro inni nie chcą to i tak nie zmusicie ich.

Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    nie traci - stracić może tylko w walce. tak, tylko łapanka.
    Jak gracz ma prota też niby można byłoby go łapać?

Nyhariel
    Konto usunięte
    Zmusimy, wlasnie takim sposobem, jaki przedstawil Tomi

PS. Loco, byl jeden co mial +600, ale skasowal postac, a nie zaczal przegrywac

Użytkownik Avatar Chaos
    @up
    fireofdeath top 1
    qsq top 3

usuneli chary.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Administrator
    Cytat Napisał Coni Zobacz post
    A dlaczego? Jak ktoś nie chce walczyć to ma swoje powody, ale dlaczego ma od razu wypadać z TOP, na który zasłużył? Może mu nie straszne walki o rank, ale czemu ma oddawać przeciwnikom go prawie za darmo (oczywistością jest to, że gracz, który nie walczy nie jest przygotowany dobrze do walk)? Niech sobie zasłuży, a nie zabiera za darmo. Tyle graczy w tym temacie skarży się na brak walk, to mam rozwiązanie - walczcie między sobą, skoro inni nie chcą to i tak nie zmusicie ich.
    W topce mają być osoby dobre i aktywne. Jakiekolwiek powody, dla których gracz nie chce walczyć są oczywiście jego sprawą, ale wtedy po prostu powinien spadać w rankingu - to jest jasne jak słońce. Mistrzostwo nie jest dane raz na zawsze.
    Cytat Napisał Coni Zobacz post
    Jak gracz ma prota też niby można byłoby go łapać?
    Tak, przed tym konkretnym graczem, którego wyzwania nie przyjąłeś nic Cię nie ochroni.
    Tylko dlaczego z miejsca zakładasz taki scenariusz? Przecież możesz przyjąć wyzwanie, spokojnie przygotować się do walki, wygrać ją i zgarnąć jeszcze więcej ranku i tym samym potwierdzić i umocnić swoją pozycję w topce. Piszesz tak, jakbyś był przekonany, ze będziesz przegrywał, a przecież może być dokładnie odwrotnie.

Coni
    Konto usunięte
    Piszesz tak, jakbyś był przekonany, ze będziesz przegrywał, a przecież może być dokładnie odwrotnie.
    Aktualnie? To jestem przekonany, żebym przegrywał

Tak, przed tym konkretnym graczem, którego wyzwania nie przyjąłeś nic Cię nie ochroni.
    Takie walki będą tylko o rank czy też o złoto i przedmioty? Proponuję jedynie, żeby to była walka o sam rank.

W topce mają być osoby dobre i aktywne
    Jeżeli są aktywni, a nie są na tyle dobrzy by wbić w TOP to może nie zasłużyli ?:> Na ten moment sporo osób walczy, więc wbicie w TOP wygrywając nie jest tak niemożliwe jak się piszę. Powyżej 200 ranka walczy sporo graczy.

Nyhariel
    Konto usunięte
    Przestan bronic swoich punkcikow... chcesz je miec? chcesz je zdobywac? dostosuj sie, inaczej trudno, bedziesz pykal na expa

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia