Witam.
Mam propozycję dodania do gry nowego rodzaju zabawy wg. mnie zdecydowanie lepszej od nudnego kowalstwa Zaczerpnąłem ten pomysł grając w wiele gier rpg takich jak Wiedźmin czy The Elder Scrolls. W podobny sposób można stworzyć set gothar ale to co chcę zaproponować jest znacznie ciekawsze. Opiszę wszystko po kolei:
Podczas naszych przygód znajdowalibyśmy receptury. Były by one ukryte w trudno dostępnych skrzyniach bądź leciały z bossów. Po zdobyciu receptury moglibyśmy ją przeczytać i nauczyć się tworzenia np. jakiejś zbroi. Zbroja taka była by lepsza od przeciętnej unikatowej zbroi na ten lvl bo jej stworzenie byłoby dużo trudniejsze. Na początku trzeba by zebrać materiały. Część z nich zdobywało by się w różny sposób. Leciałaby z mini-bossa / potworka unikatowego, takich części trzeba by było skompletować np. 3. Można by je dostać z jakiegoś questa, takiej części potrzeba by było 1. Potrzeba by było np. 10 itemków rzadko dropiących z powszechnych potworów. Kolejnym sposobem zdobycia składników było by zbieranie ich tak jak rydzy lub kupno u npc. Po zdobyciu wszystkich komponentów poszlibyśmy do kowala i dali mu składniki, recepturę i złoto, a on wykułby nam taką zbroję. Podam przykład (część wymienionych itemów istnieje w grze, a część nie):
Zbroja leśnej bestii (45lvl):
-10 kwiatów dzikiej orchidei
- 20 rud żelaza
- zbroja szczurołaka
- 10 skrzydeł rusałki
- 10 pazurów wilczego sługi
- 3 skorupy żółwia wodnego
- 5 pasków skóry (kupowanych u npc)
- Schemat zbroi leśnej bestii
- 100.000g
Z tymi materiałami szlibyśmy do kowala, a on wykuwał nam zbroję. Stworzenie czegoś takiego jest trudniejsze niż dropnięcie unikatowej zbroi z mini bossa, więc powinna być ona od takiej lepsza. Mogłaby mieć także jakiś dopisek w górnym prawym rogu np. Legendarny / Magiczny / Stworzony itd... Ale mógłby to być normalny unikat.
Dziękuję za wysłuchanie (przeczytanie)