Moja propka polega na tym, żeby wycofać możliwość kupna kart (sprzedaż tylko do potiary), by można było od tej chwili mieć tylko te karty, które sami zebraliśmy. I mój pomysł w rozwinięciu miałby wprowadzać do gry bonusy tych kart: Np. Na karcie mielibyśmy średnie HP potwora, średnie jego MP itp., a a także występowanie i takie sprawy. Coś na kształt encyklopedii o jednym potworze, skróconej do rozmiarów jednej Karty. BTW, taka karta dawałaby nam bonus w postaci zwiększonego szczęścia w walce z danym potworem lub całą ich grupą (wiemy o nich wszystko, wiec mamy większe szanse na zadanie ciosu w ich czułe miejsce, wiemy też jak atakują więc mamy większe szanse na uniknięcie)
Pomysł można rozbudować tak, by nie ucierpiały zbytnio osoby, które sprzedały karty i by nie zyskały zbytnio osoby, które mają wszystkie karty, lecz system już chyba nie pamięta walk z przed kilu miesięcy i szczegółowego dropu, który dostaliśmy (np. karta ze skrzata 2 miesiące temu), toteż z tym może być większy problem. No chyba, że pamięta. Jeśli pamięta i jeśli sprzedaliśmy kartę, to możemy założyć, że tę kartę przeczytaliśmy przed transakcją i otrzymamy bonus. Bonus otrzymujemy tylko na potwory, z których dropła nam karta, nawet jeśli ją sprzedaliśmy.
Przepraszam za chaos wypowiedzi, ale miałem wenę, więc szybko napisałem co wykombinowałem.
Komentujcie, oceniajcie, pozdrawiam.