Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 46 do 60 z 90

Temat: Wojownik - ile MP?

Goddess Of War
    Konto usunięte
    to ja też się wypowiem co wy chcecie żeby wojownik używał wszystkich zdolności co mag i bij za darmo -.- kpina pomijając fakt że woj i tak ma zdolności więcej od maga ... więc chcesz używać zdolności dawaj w mp a jak nie to nie dawaj nikt cię nie zmusza możesz mieć 20 bazowej. Still w twoim wypadku na pewno zostaniesz bez szans z gryfią przy 120 mp ; ). Mag musi jeszcze trafić fizycznie w tego woja pomijając fakt że piszesz o stracie 2tur na odnowę many gdzie mag przy długiej walce traci ich 10 nie mówiąc o tym że masz miksy odnowy i jeszcze gryfia różdżka nie jest aż tak wspaniała da się ten efekt ominąć więc proszę nie przesadzajcie .

StillAliveee
    Konto usunięte
    P.s Woj myśląc na pkt w mp powinien bardziej patrzeć nad leczeniem 1 , leczeniem 2 , trujący atak , czysty cios , pewny cios itp (nad zdolnościami które nie biorą więcej niż 30mp) bo tak jak wspomniałem przy takim koszcie mp za zdolności typu "bryza" to bezsens

Goddess Of War
    Konto usunięte
    jak dla mnie może wam tomi zrobić broń z dodatkiem mp ;] tyle bez tych zdolności ;]

StillAliveee
    Konto usunięte
    źle mnie zrozumiałeś God ;] co z tego że ma więcej zdolności jak nie może ich używać?? ;] każda zdolność 50 mp ;] czyli kolejka na mane potem ;] po2 jakby nie patrząc mag ma większe dmg, poza tym ciągle trafia ;] wiem ze mag musi trafić fizycznie ;] ale spójrz teraz na to z innej strony mag atakuje fizycznie tracąc kolejkę na atak magiczny a woj potem traci kolejkę na uzupełnienie many chociażby do użycia leczenia ;] nie pisząc o tym że magowie z reguły maja więcej speeda więc to nadrobią ;]

StillAliveee
    Konto usunięte
    i powinna być broń dająca mp lub ewentualnie uzbrojenie na maga z dodatkiem mp ;] nie dużym ale myślę że 10/15mp było by naprawdę odpowiednie ;] to jest tylko moje zdanie więc się tak nie denerwuj ;]

Goddess Of War
    Konto usunięte
    ja sie nie denerwuje ale woj który z założenia w sumie wszystko jedno bo tu może być i barbarzyńca bije z miecza topora itp ma więcej zdolności niż mag? :> albo może należy to zmienić Tomi że nie które zwoje będą jako zaklęcia? : > mag powinien być magiczny a nie woj ; ) albo dodać do zwoju nauczenia się jakiś wymóg że minimum 35 magii żeby się nauczyć bo już mnie męczą ci wojownicy biedni bo nie mogą używać zdolność za xxx many .
    Ostatnio edytowane przez Goddess Of War ; 11-05-2011 o 11:05

StillAliveee
    Konto usunięte
    ale pisałem o zdolnościach takich jak np Bryza , Normalizacja , Poświęcenie .... to nie wiem czy można to nazwać zdolnościami dla woja ;] o jakie konkretne zdolności Ci chodzi God??

Goddess Of War
    Konto usunięte
    Cytat Napisał StillAliveee Zobacz post
    źle mnie zrozumiałeś God ;] co z tego że ma więcej zdolności jak nie może ich używać?? ;] każda zdolność 50 mp ;] czyli kolejka na mane potem ;]
    i powinna być broń dająca mp lub ewentualnie uzbrojenie na maga z dodatkiem mp ;] nie dużym ale myślę że 10/15mp było by naprawdę odpowiednie ;] to jest tylko moje zdanie więc się tak nie denerwuj ;]
    Dążysz do tego żeby mogli wszystkiego używać ; ) właśnie o te co wymieniłeś powyżej

StillAliveee
    Konto usunięte
    dążę do tego żeby woj miał szanse używać jakichkolwiek zdolności z pewnym polem manewru ;] typu np Bryza + Trujący atak ( 50mp ze statystyk bazowych jeśli chce używać zdolności to musi trochę zainwestować w mp + np 15mp z jakiego eq ) według mnie byłby to bardzo dobry pomysł bo woj by miał większe pole manewru ;]

Goddess Of War
    Konto usunięte
    dążę do tego żeby woj miał szanse używać jakichkolwiek zdolności z pewnym polem manewru ;] typu np Bryza + Trujący atak ( 50mp ze statystyk bazowych jeśli chce używać zdolności to musi trochę zainwestować w mp + np 15mp z jakiego eq ) według mnie byłby to bardzo dobry pomysł bo woj by miał większe pole manewru ;]
    właśnie o tym ciągle mówię czyli żeby tak na chłopski rozum ci to wyłożyć woj z zasady głupi ogr który biegnie z mieczem i robi ciach ciach ma używać wszystkich dostępnych zdolności jakie są co mag który z założenia uczył się ich przez xx lat to jest tak z tymi zdolnościami i do 20 lvl było z drenażem a teraz się go używa będzie lvl do 40-50 to i woj zacznie tych zaklęć używać ale tak jak mówię według mnie to przesada i jakieś zdolności żeby się nauczyć powinny wymagać np 35 punktów danych w magię pomijając fakt że nie było by problemu jak by w mfo były klasy ; )
    Ostatnio edytowane przez Goddess Of War ; 11-05-2011 o 11:33

StillAliveee
    Konto usunięte
    oj God Ty mnie nie rozumiesz wogóle :| jakich wszystkich zdolności?? nie jesteś w stanie założyć all zdolności na siebie :| woj jak mag tak samo długo sie uczą tych zdolności więc nie rozumiem o co Ci chodziło :| te pkt w magi na pewno nie przejdą nie ma szans :| magowie mają większe dmg , zawsze trafiają, maja jakby nie patrząc mane na zdolności ze samej różdżki a Ty byś chciał jeszcze osłabić woja dodatkowymi pkt w atak magiczny?? :| jak Ty sobie to wyobrażasz?? 30pkt w mane 30pkt w atak magiczny a na resztę co?? :| dla mnie ten pomysł jest głupi... ( nie obrażając Cie)

Goddess Of War
    Konto usunięte
    oj God Ty mnie nie rozumiesz wogóle :| jakich wszystkich zdolności?? nie jesteś w stanie założyć all zdolności na siebie :| woj jak mag tak samo długo sie uczą tych zdolności więc nie rozumiem o co Ci chodziło :| te pkt w magi na pewno nie przejdą nie ma szans :| magowie mają większe dmg , zawsze trafiają, maja jakby nie patrząc mane na zdolności ze samej różdżki a Ty byś chciał jeszcze osłabić woja dodatkowymi pkt w atak magiczny?? :| jak Ty sobie to wyobrażasz?? 30pkt w mane 30pkt w atak magiczny a na resztę co?? :| dla mnie ten pomysł jest głupi... ( nie obrażając Cie)
    Widzę że nie ogarniasz troszkę to ci wyjaśnię do 20 lvl większe obrażenia miał woj zgadnij dlaczego? :> i tu ci wyjaśnię że większość graczy w tym upku 20-30 dała tylko w obrony fizyczne dlaczego bo 90% bossów wali fizycznie ja np z 25 obrony i 25 mag zostało mi na 30 lvl 45 obrony i 25 obrony mag ; )
    nie osłabić woja dla mnie system jest troszkę zły bo wprowadził bym dla woja okrzyki bojowe albo coś w tym rodzaju i nie bazowały by one na manie tylko na energii ; ) i tu właśnie widział bym klasy bo w mfo tak naprawdę to nie jest wojownik tylko teraz paladyn lub mag bitewny w żadnym szanującym się rpg(nie żeby narzekał tudzież obrażał grę ^^) woj nie ma many i tu jest problem właśnie ; )

StillAliveee
    Konto usunięte
    może i ma większość graczy więcej obrony zwykłej ale mag ogólnie ma większe obrażenia ;] i tak niestety jest ;] może i woj z maną wygląda na jakiegoś paladyna ale niestety woj bez many sie nie sprawdzi za dobrze bo traci bardzo dużą ilość leczeń wymagających mp, nawet te pkt z mp dodając do ataku woj nie nadrobi tych leczeń ;]

mnietuniema
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Goddess Of War Zobacz post
    no i tak się trzymaj tej myśli Tomi tak się zapytam przewidujesz jakiś czar fizyczny dla maga tzn jak woja ma ataki od elementu to jeden czar maga co by był jak cios fizyczny : )
    Nom, taki magiczny multicios by się przydał do budzenia...

Z bilansem mp-czar/zdolność jest jeden podstawowy problem. Trzeba mieć co bilansować I to w dwóch znaczeniach - mieć broń z miejscem na zdolności i mieć zdolności, choćby i drogie ale naprawdę dobre (tu jest mały problem, bo póki co oceny nie są jednoznaczne, czasem 1* to cienka zdolność, ale ta sama nabita na maxa - to poezja... ewentualnie miało się złe szczęście przy stosowaniu 1*) Więc najlepiej bilansuje się to co jest w sklepie... leczenie

Tylko nie mówcie, że mogę na targu kupić. Bo nie mogę I nie narzekam na brak złota - to jest.
    Chętnie bym powitał nowe zwoje w sklepie, choćby w Urkaden. Broń dla maga to (dosłownie) inny temat, dodam tu, że niecierpliwie czekam na obiecywane zmiany, bo po testach spodziewałem się takiej sytuacji jaką mam, więc przepłaciłem za płomienną+2 i z nią wciąż biegam (sloty!)...

StillAliveee
    Konto usunięte
    P.s system woja z maną może jest troche dziwny ale tego już niestety sie nie zmieni ;]

Uprawnienia