-
Jaskinia hazardu.
Od czasu do czasu na forum pojawiają się propozycje różnych gier. A to totolotek, a to różnego rodzaju zgadywanki.
Ich celem (taką przynajmniej mam nadzieję) ma być urozmaicenie i zmniejszenie nudy jaka opanowuje graczy czekających na kolejne nowości w grze (updaty).
Jeśli gry i zabawy są prowadzone poza samą grą, to problemem jest czynnik ludzki.
Niestety powoduje to różnego rodzaju oskarżenia, prowadzi do zupełnie niepotrzebnych kłótni, a duża część graczy nie bierze w tym udziału nie mając zaufania do wspomnianego "czynnika ludzkiego".
Moją propozycją jest: wprowadzenie w grze NPC, który by prowadził takie hazardowe zabawy.
Przykłady.
1. Totolotek.
Wykupujemy u NPC los/kupon i czekamy na losowanie. Liczby mogą być losowane przez MFO3 lub pobierane ze strony totalizatora (dodatkowo można wtedy sprawdzić co by było gdyby). Cena kuponu i wartości wygranych są do ustalenia.
2. Zgadnij numerek.
Obstawiamy u NPC jakąś liczbę z zakresu 1 do 100 (lub więcej, kwestia ustaleń).
Jeśli trafiliśmy, to wypłacana jest wygrana - stała lub zależna od innych czynników, np. wpłaconej puli, ilości graczy.
3. Ruletka.
Tu każdy sobie może poczytać jakie mniej więcej panują zasady --> Ruletka.
4. Losowanie
Wykupujemy los. Ze wszystkich kuponów losowanie wyłania np. 10% kuponów zwycięskich. Nagroda? Do ustalenia.
Takich gier można stworzyć bardzo dużo.
Rozwiązanie jakie proponuję ma wiele zalet:
- opłaty są wnoszone u NPC,
- wypłata nagród jest dokonywana automatycznie,
( np. Wiadomość od Mistrza Gry Totolotek: "W losowaniu z dnia ... padły liczby... Niestety nic nie wygrałeś / Wygrałeś ...") - dodatkowo u NPC można by sprawdzić bieżący status zakładów; co i jak obstawialiśmy oraz na kiedy,
- no i oczywiście pozbywamy się tego nieszczęsnego czynnika ludzkiego
nie!
Też lubię minusować . Jakieś bardziej konkretne argumenty?
podoba się, wole kupować u npc
Ostatnio edytowane przez TeraMisiu ; 04-02-2012 o 16:26
-
Użytkownik
Mega odkop! Dziwne,że nikt się tu nie wypowiedział, ale dla mnie coś takiego mogłoby wejść jak najszybciej. Ciekawa propozycja.
-
Od czasu do czasu jest loteria.
Ja bym wprowadziła obstawianie:
- meczy piłkarskich itd...
- kto wygra igrzyska
-
Użytkownik
Propozycja była składana ponad rok temu
Ale obstawianie meczy, czy igrzysk nie byłoby złe. Dodatkowo gry, które podał TeraMisiu też powinny być, bo nie każdy interesuje się sportem, a teraz trafić zwycięzcę igrzysk to też nie lada sztuka.
-
-
Na Ruletkę jest sposób , że zawsze wygrasz, więcej niż postawisz na dłuższą metę. Oczywiście metoda jest zabroniona w kasynach
-
Użytkownik
A może świnkę będzie można grać?
-
Użytkownik
Hazard to dobry sposób na stratę pieniędzy . Gdyby można było kupić losy za maksymalnie 30k dziennie i byłaby mała szansa na zdobycie wartościowego przedmiotu to jestem za. Dzięki wprowadzeniu takiego rozwiązania można zmniejszyć inflację.
-
Użytkownik
Zdecydowanie na tak, tylko poproszę obowiązkowo POKERA! Może można zrobić też jakąś grę z kartami kolekcjonerskimi?
Ostatnio edytowane przez Aroth ; 24-05-2013 o 20:28
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia