Co myślicie o limicie kart, a w sumie to nie limicie, ale ograniczeniu ich
Gdy tylko je zauważyłem pomyślałem "jak będę chciał mieć wszystkie to zwyczajnie poczekam, za jakiś czas będa warte po 5k "
a co gdyby naszą zabawę w kolekcjonowanie kart trochę ożywić?
Dziś zalogowałem się pierwszy raz od miesiąca więc nawet mi się wydaje dziwne pisać taką propozycje nie mając żadnej karty
Mój pomysł wygląda tak:
1. Drop kart jak złoto, uzależniony od ich ilości im więcej w grze tym trudniej dostępne ;]
Wiadomo że kolekcjonerów dużo nie będzie, a szanse na zebranie wszystkich kart mają high lvle dlatego ciężko będzie dobrze to wszystko wyliczyć, ale 3-15(najmniej tych dostępnych od wyższych lvli, kart ze smoka mroku itp. będzie więcej dostępnych niż z garudy)szt. każdej karty
2. Żeby uniknąć blokowania kart będzie limit dla graczy, 1karta tygrysa itp. na 1 postać, żeby nie blokować innych kolekcjonerów i dać szanse handlowania gdy gracz ma 2 karty musi jednej się pozbyć w ciągu 1-5dni
3. Co z kartami które trzymają osoby nie logujące się od paru dni? kasacja, niech wszystkie ich karty wracają do puli po np. tygodniu nieobecności teraz muszą grać ;>
4. Coś na zachętę? niech po zebraniu kompletu kart będzie możliwość wymiany na złotą kartę "artefakt", a dla pierwszych 3 kolekcjonerów niech to będzie platynowa karta
5. Co dalej? Dalej damy szanse innym, niech karty nam nie znikają niech sobie będą, ale niech możliwość handlu nimi nam zniknie a następne karty które nam się pojawią niech działają jak te pierwsze (znów możemy zebrać wszystkie) lub niech działają jak druga karta (mamy 3dni na sprzedanie jej)
Co o tym sądzą gracze? i co na to Tomi? i czy jest to w ogóle możliwe do wprowadzenia?