Brakuje wam obiektywizmu, Terens piszą, że Mgła bez uśpienia jest gorsza od Furii to upadłeś na łeb. Przy furii jesteś wyłączony z 2 tur walki, przy mgle masz 2 tury na zdjęcie statusów + kontrola nad postacią, i nie otrzymujesz żadnych obrażeń - przy twoim założeniu bez uśpienia. Dodatkowo uśpienie można zdjąć
Głównym problemem tych zdolności jest utrata kontroli nad postacią, i jak widać na ten etap gry
2 tury to zdecydowanie za dużo(wq pierwotnych planów na testach mgła też nakładała 2 tury uśpienia, ale zostało to zmienione, szkoda, że nie zrobiono tego samego z furią). Jak dla mnie jedyne słuszne rozwiązanie to dać 1 turę furii, a zwiększyć szansę na nałożenie statusu do 60%.
Założenia do tych zdolności było skrócenie czasu walk, jednak one robią totalny random z walk, do tego tak naprawdę nic nie skracają, walka nadal trwa z 20-30min przy 15s turach...
Ogólnie pewnie mi zarzucicie, że nie biorę udziału w igrzyskach, więc nie mam prawa głosu, jednak jestem prawie zawsze na widowni od około 20:10 i jako neutralny widz oglądałem wiele przypadków gdzie blokada postaci przez te statusy przekreśla całą walkę. W zasadzie wystarczy 1 tura blokady na postać która miała przykładowo podleczyć/dobić/ożywić i jest po walce, a co dopiero w przypadku 2 tur?