To nie ma szans. Pierwsze grupy będą ładnie walczyć, a wtrącą się jacyś słabeusze i wszystko popsują
Pomysł rzucony był kiedyś bardzo luźno i nigdy nie został opracowany w szczegółach. Ja to bym widział bardziej tak:
Walki są w standardowej grupie 4 osób (no może już być te 5), ale jak zostaniesz zabity to natychmiast wylatujesz z pola walki i kolejna osoba może wskoczyć. Każda osoba, która dołączy ma nowe limity, a grupowe nie obowiązują. Nie bardzo mam pomysł jak wynagradzać uczestników - czy wszystkich w jakimś mniejszym stopniu, czy porządnie tych co dokonają ostatecznego pokonania.
No wiesz Tomi ktoś przez całą walkę bije się z bossem a przy ostatecznej turze potwór go dobija i ktoś inny zajmuje jego miejsce . I to ta druga osoba ma zgarnąć laury?
System wynagrodzeń:
Im wiecej zabierzemy HP bossowi tym lepszy prezent lub od długości tur uczestniczenia w walce.
Ja zakładam, że to będzie wręcz niemożliwością, aby jedna osoba wytrzymała całą walkę. Boss miał by być naprawdę mega mocny, miałby zdolności wycinające jednym ciosem i właściwie nieprzewidywalne by było kto tak naprawdę go "dobije". W jednej walce można by było pojawić się nawet kilka razy - respawn i powrót. Inaczej to będzie kolejny mini-boss dla teamów, a wiec nic "nowego".
Grupa 5 osobowa, system dołączenia do walki taki jak w igrzyskach, żeby nie było kolesiostwa kto ma walczyć .
Jak nagradzać? Jakby się dało to wobec wszystkich walczących losowany byłby drop z 2% szansą na unikat .
ja to wyobrażam sobie tak że : obok miasta jest ten stwór chodzi se obok niego a za 10 minut niszczy te miasto i wchodzi wtedy graczowie łapią stwora i walczą znim ale graczy aby go zlapac musi byc minimum 4 maximum 5 noi walczą z nim ( Wy obmyslajcie walke ) a ja chce nagrode zaprezentowac wedlug mnie :
Mf - 10 szt.
uzbrojenie 3+
oraz na końcu widzimy taką scenke burmitrz miasta mówi : moze i miasto jest zniszczone ale kalvador i robotnicy sie tym zajmą . Ale że zabiliście potwora dam wam po 10 MF i uzbrojenie na wasz dokladny lvl
a gracze mogą brać udział w walce od 28 lvl oki?
I by były różne stwory. ja podam nazwy a wy łakawie prosze dodajcie wyglądy
Eternia: Ognisty czaszko-bot ( Wygląda tak : Czaszka metalowa z czerwonymi oczami ) Coś w stylu : tylko większy o wiele i metaowy wygląd Drop : Czasszkowa szpada śmierci , czaszkowy hełm
Langeburg : dżin i dwa dzbany ( dzbany wiecie te co na moscie zwieszony są ) ( Dżin wygląda tak : straszny duch z złotej lampy i z fioletowym turbanem Drop : Pradawne EQ
urkaden : Pradawny ork królewski ( Na postawie orka królewskiego tylko że zamiast maczugi ma miecz i korone z pajęczyną ) Korona królewska , miecz królewski ,
Eliar , Demon Zagłady Coś w stylu : tylko że czerwony i ma złote rogi , ogniste EQ
devos: Leviathan Coś w stylu : tylko że niebieski i bez tych kolców w brzuchu Morskie EQ
( Jeszcze dopracuje )
Nordia: Panna śnieżka Zaśnieżone buty + Zdolność chodzenia po śniegu
azarad : Panna śnieżka Zaśnieżone buty + 1 MF
scythe : Opętany mag ( Gotowy wygląd : ) Opętane EQ
kurthus : Wywerna królewska Królewskie EQ
oasis : Pustynny gad Pustynne EQ
folhord : Dementor Ciemne EQ
Ostatnio edytowane przez Test man ; 08-12-2012 o 20:43 Powód: Ciąg dalszy...