Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 38

Temat: Notoryczne ubijanie małuch lvl-i przez duże np 50 lvle

Użytkownik Avatar NieZabijajMnie
    Cytat Napisał Nido Zobacz post
    Hmm no cóż widzę , że nowi (małe lvl-e ) gracze nawet tu nie zaglądają wiec jakich opini można się spodziewać od graczy (50+) których to właśnie dotyczy .
    Może po za kilkoma osobami które się tu wypowiedziały ,nie będę wymieniał kto bo sami wiecie ,a reszta to właśnie ci myślę ,że nie pomylę się mówiąc "patologia".
    Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem ale tak to odbieram . Nie chodziło mi to ,że ktoś ubił mały lvl bo zaszedł mu za "pazury ale o gnojkach co stoją 1/2 dnia na Smok Mroku i bija każdego kto przyjdzie.
    Mimo wszystko dziękuję , że poświeciliście czas aby wyrazić swoje opinie ,a co za tym idzie uchroniłem kilku graczy od deda
    te tematy mowia same za siebie zmian pewnie nie bedzie... mnie tez wkurzaja tacy gracze ktorzy potrawia atakowac tylko lev 2-3krotnie od nich mniejsze bo strach gdzies pojsc postacia o nizszym lev ;/ dobrze ze chociaż zrobili te ograniczenia dołączania do walk

https://forum.mfo3.pl/showthread.php...ght=b%C3%B3jki
    [SIGPIC]https://pokazywarka.pl/baho0i/[/SIGPIC]Wszystkie błędy są celowe...

Administrator
    Powracającym problemem jest głównie Wiekowy Las (ew. wspomniany Smok Mroku). Te dwie mapy można by "odbójkować". Innym rozwiązaniem (już kiedyś proponowanym) było by uzależnienie kosztu ataku od przewagi lv. Gdyby taki 50 lv miał "zapłacić" za atak 10 poziomu zamiast obecnych 3 np. 20 punktów energii to pewnie było by to skutecznym lekarstwem na bardzo niewyrównane walki, przy czym nadal były by one możliwe jak ktoś się uprze.

Użytkownik Avatar Ice Axe
    Jak od bójkujesz to znajdą inne miejsce A do tego strata 20 energii za zaatakowanie 10lv to wielka przesada :>

Użytkownik Avatar Qwiker
    Tu się zgodzę z Ice Axe, odbójkujesz wiekowy i smoka, to zostaną ci polany z gryfem, ogrem i kobrą ;p też będzie to co teraz

Użytkownik Avatar lokin
    Oj, nie wymuszajcie tego, bo się Tomi zezłości i na prawdę "odbójkuje" Wiekowy Las. Do Administratorów trzeba przemawiać z podejściem

Administrator
    Cytat Napisał Qwiker Zobacz post
    Tu się zgodzę z Ice Axe, odbójkujesz wiekowy i smoka, to zostaną ci polany z gryfem, ogrem i kobrą ;p też będzie to co teraz
    Tyle, że to już będzie poziom 20+, a więc trochę inny stopień uciążliwości i nie sam początek gry.

Użytkownik Avatar Ice Axe
    To znowu będzie problem na np. 100lv.

@edit

Odnośnie do energii to proponuje

50-59lv 1pkt. energii.

40-49lv 2pkt. energii.

30-39lv 3pkt. energii.

20-29lv 4pkt. energii.

11-19lv 5pkt. energii.

10-1lv 6pkt. energii.

Na 60-69 jak wejdzie taki lv to proponuje dać tam 1pkt. energii i takim samym systemem w dół.
    Ostatnio edytowane przez Ice Axe ; 26-11-2012 o 16:38

Potencjalny Nabywca
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Gdyby taki 50 lv miał "zapłacić" za atak 10 poziomu zamiast obecnych 3 np. 20 punktów energii to pewnie było by to skutecznym lekarstwem na bardzo niewyrównane walki, przy czym nadal były by one możliwe jak ktoś się uprze.
    Tak.

Atak z różnicą poziomów o 5 mniejszą (dochodzą nowe gwiazdki i nowe zdolności) = strata większej ilości energii.

Użytkownik Avatar Ksiliath
    Wprowadzić czaszki !!! ;p

10% szans na wypadnięcie z gracza z czaszką itemu, a nie 1% to się oduczą atakować niskie lewele

TOMEK KŁAMIE GRACZY
    Konto usunięte
    Ale ile już było wałkowane o tych czaszkach i nic, najlepsze rozwiązanie ale jakoś go nie wprowadzono chociaż większość graczy była za.

Nido
    Konto usunięte
    Qwiker
    Widziałeś kiedyś 10 albo 20 lvl na polanie z gryfem > lol <, mi chodzi o małe lvle które zaczynają swoja przygodą z ta grą ,to są lvle które zlatują na hita lub 2 od dużego lvla i nie maja czasu na wołanie pomocy :/ i znowu "słychać głosy tych których to dotyczy .

Tomi
    Myślę ,że pomysł z dużą utrata energi przynajmniej dla tych rozsądniejszych pekerów byłby jakimś powodem aby zaprzestać swej "działalności choć zdaje sobie sprawę z tego ,że zawsze się znajda tacy którym i to nie przeszkodzi .

A i jeszcze jedno proszę 50 lvl o nie spamowanie tematu :P bo wiadomo ,że to ma ograniczyć was wiec wiadomo że tego nie popieracie .

Nido
    Konto usunięte
    Ice Axe
    albo nie czytasz uważnie albo nie do końca rozumiesz o co chodzi ,nie chodzi o 30, 40 czy 50 lvle ale o tych co nawet nie wiedza jak zawołać tą pomoc .

Ksiliath
    Tak to też jest dobry pomysł czaszki są też w mfo2.
    Można by zrobić np. tak : duży lvl atakuje mały ma " skulla" i nie może dołączać pomocy ,ale to przy większych lvlach .
    Ostatnio edytowane przez Nido ; 26-11-2012 o 19:17

Amai
    Konto usunięte
    Hahaha, nie sądziłam, że to dojdzie aż tak daleko. Jak dla mnie dobrym rozwiązaniem będzie zabieranie większej il. energii. "Odbójkowanie" to jednak chyba trochę przesada

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Fajnie czasem nabić na dzide jakiegoś low lv ,dobrze odstresowuje

Użytkownik Avatar NieZabijajMnie
    powiedzmy tak... osoby z lev 30+ jesli nie mają masakrycznego eq są w stanie wezwać sos zanim je coś( nie zasługują na status ktosia) na 50 ubije na hita. Osoby na lev 30> często nie zdarzą zanim przyjdzie pomoc/ albo nie ogarną o co chodzi z tym "daj sos" ( może runda nietykalności dla b. niskich lev/ info na początku gry np przy anastazym "zadanie dodatkowe" pt; "daj sos by anastazy mógł ci pomóc?). Zwiększenie kosztu ataku energii jak najbardziej wtedy będą bić tylko osoby które im podpadną ( nie raz widziałam jak taka soba na 20 wyzywała wtedy 40 lev w wiekowym nie przebierając w słowach) bo nie będzie im się to opłacać zarobkowo szczególnie jak się z nich zwiększy drop w przypadku przegrania bójki
    [SIGPIC]https://pokazywarka.pl/baho0i/[/SIGPIC]Wszystkie błędy są celowe...

Uprawnienia