Strona 6 z 56 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 76 do 90 z 828

Temat: Wrażenia po Igrzyskach

Użytkownik Avatar Ksiliath
    Jeszcze raz zapytam macie 3 dni na modyfikacje i zamiast wprowadzić 2-3 zmiany z podstawowych błędów to wprowadzacie ich dziesiątki i się pojawiają kolejne błędy.
    Jak coś jest nie przetestowane to nie wprowadzajcie tego bo psujecie zabawę z gry innym. Niektórzy przez błędy stracili już 2 igrzyska.

Pytam ile ile mają jeszcze czekać, żeby mogli normalnie wziąć w nich udział.

Do tego prezenty pojawiają się za wygrane walki, to nie powinno być że 1 prezent kasuje drugi !!
    Ja nawet nie zbierałam wszystkich prezentów wszystkich bo presja czasu powodowała, że próbowałam dołączyć do jakieś walki. I co z tego jak po wygranej walce wywaliło mnie do miasta?
    Ostatnio edytowane przez Ksiliath ; 04-11-2012 o 21:37

Użytkownik Avatar NieZabijajMnie
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Presja czasu i brak komfortu dobierania walki ma być nieodłącznym elementem tego eventu. Rozumiem, że nie każdemu to odpowiada, ale na ślamazarne walki jest miejsce poza igrzyskami.

Co do błędów to faktycznie mogły zirytować i nie powinny mieć miejsca, ale jest to cena wprowadzania nowych elementów do gry. Na odpadnięciu z igrzysk świat się nie kończy.
    To może jakiś podgląd? Zostało X miejsc? I wyłączanie oka jak nie ma żadnego? Świecenie się miejsca gdzie jest wolne miejsce? Cokolwiek?

Ja dostałam za wygrana walkę z mfo prezentXD
    Ostatnio edytowane przez NieZabijajMnie ; 04-11-2012 o 21:42
    [SIGPIC]https://pokazywarka.pl/baho0i/[/SIGPIC]Wszystkie błędy są celowe...

Administrator
    Cytat Napisał Ksiliath Zobacz post
    Jeszcze raz zapytam macie 3 dni na modyfikacje i zamiast wprowadzić 2-3 zmiany z podstawowych błędów to wprowadzacie ich dziesiątki i się pojawiają kolejne błędy.
    Jak coś jest nie przetestowane to nie wprowadzajcie tego bo psujecie zabawę z gry innym. Niektórzy przez błędy stracili już 2 igrzyska.
    Zmiany były testowane. Widocznie nie wystarczająco, ale były i przykładowo podczas testów "oko" było jak najbardziej w porządku. Coś zostało przeoczone - w jakichś konkretnych sytuacjach, na które nie trafiliśmy działa źle i trzeba to po prostu namierzyć i wyeliminować.

Administrator
    Cytat Napisał sic Zobacz post
    To może jakiś podgląd? Zostało X miejsc? I wyłączanie oka jak nie ma żadnego? Świecenie się miejsca gdzie jest wolne miejsce? Cokolwiek?

Ja dostałam za wygrana walkę z mfo prezentXD
    Być może z oka trzeba w ogóle zrezygnować i wprowadzić jakiś inny mechanizm zapewnienia większej nieprzewidywalności walk. Nie wiem, pomyślimy. Jak zawsze czekamy na konstruktywne uwagi i propozycje.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Być może z oka trzeba w ogóle zrezygnować i wprowadzić jakiś inny mechanizm zapewnienia większej nieprzewidywalności walk. Nie wiem, pomyślimy. Jak zawsze czekamy na konstruktywne uwagi i propozycje.
    Jak pisałem. Zamiast oka dołączenie do losowej walki.

Pirrat
    Konto usunięte
    Usuńcie oko i poprawcie błędy, po znowu będziecie dawać minusy za szczerą prawdę.

VIP Avatar Coni
    widocznie nie ma wlasciwych testujących :<
    A myślałem, że tylko ja mam takie odczucia ;D

Użytkownik Avatar Ksiliath
    Ostatnia trójka/czwórka zachowała się nieracjonalnie nie eliminując Ksiliath
    Na igrzyskach sentymenty nie powinny obowiązywać.

Grupowanie się wyłączy i dodamy śmiercionośne samo-naprowadzające "annihilatory" dla niewalczących przez dłuższy okres czasu.
    I ta wypowiedź to klucz podsumowujący igrzyska. Nie miałeś pomysłu jak mnie wyeliminować, to mnie wywaliłeś błędem, który chciałeś stworzyć. Co najlepsze ten błąd już był, więc perfekcyjnie wykorzystany stary błąd, żeby wyeliminować zwycięzcę poprzedniej edycji. (jak nie wiesz o czym mówię , to rozmawialiśmy o tym błędzie bo on się odnosił mojej nagrody, a jest to ten sam błąd "nie jest liczona walka dla pomocników tylko walka dla tych co ją zaczęli") .

Jeszcze raz dziękuję za wyrzucenie mnie z igrzysk za pomocą błędu .

Użytkownik Avatar Lady Karen
    Zmiany były testowane, nie przewidzieliście lagów.(swoją drogą naprawdę nie spodziewaliście się tego?) A były niezłe - patrzyłam na finałową walkę - nad Bloodem pojawił się mieczyk, a Kampaj jeszcze radośnie hasał po arenie.
    Moja propozycja jest taka: Za nieatakowanie w ciągu 2 min wrzucenie do losowej walki, losowej strony. sytuacja może powtórzyć się 3 krotnie, za 4 razem goni to oko śmierci.
    Kontynuując temat tych zawiech: skrócenie czasu na ruch do 15s, jest tworzeniem auto bójek lub omyłkowego klikania (zacięcie na innej pozycji)
    po drugie: kompletne wyłączenie dymków na widowni. niech sobie piszą na czacie głównym, ale spam z jednym nickiem gracza jest denerwujący i zasłania pół mapy.
    Kolejne: rozumiem - igrzyska śmierci, ale 4 na 1 nie powinno występować, przecież nie zależy nikomu na tym by w 20 min wszystko zakończyć. powinno być ograniczenie maksymalnej przewagi jednego gracza.
    Pytanie: widziałam że wypadają przedmioty, czy uzbrojenie też może wypaść? Słyszałam o przypadkach wypadania uzbrojenia założonego podczas poprzednich igrzysk, mnie nie spotkało, nie widziałam raportów, więc może ktoś potwierdzi, czy tak faktycznie było. (i czy tak nadal jest?)
    Co z losowością dochodzenia do walki? pojawiały się takie propozycje, zostały zaakceptowane?
    z plusów: nie działało grupowanie się, a bez kładek dużo czytelniej.
    Ostatnio edytowane przez Lady Karen ; 05-11-2012 o 00:41 Powód: literówki, szyk, przecinki.

Administrator
    I ta wypowiedź to klucz podsumowujący igrzyska. Nie miałeś pomysłu jak mnie wyeliminować, to mnie wywaliłeś błędem, który chciałeś stworzyć. Co najlepsze ten błąd już był, więc perfekcyjnie wykorzystany stary błąd, żeby wyeliminować zwycięzcę poprzedniej edycji. (jak nie wiesz o czym mówię , to rozmawialiśmy o tym błędzie bo on się odnosił mojej nagrody, a jest to ten sam błąd "nie jest liczona walka dla pomocników tylko walka dla tych co ją zaczęli") .
    Naprawdę wierzysz w to co napisałaś?
    Trochę dystansu, jeszcze nie raz będziesz mogła się wykazać.

Cytat Napisał Lady Karen Zobacz post
    Zmiany były testowane, nie przewidzieliście lagów.(swoją drogą naprawdę nie spodziewaliście się tego?) A były niezłe - patrzyłam na finałową walkę - nad Bloodem pojawił się mieczyk, a Kampaj jeszcze radośnie hasał po arenie.
    Moja propozycja jest taka: Za nieatakowanie w ciągu 2 min wrzucenie do losowej walki, losowej strony. sytuacja może powtórzyć się 3 krotnie, za 4 razem goni to oko śmierci.
    Kontynuując temat tych zawiech: skrócenie czasu na ruch do 15s, jest tworzeniem auto bójek lub omyłkowego klikania (zacięcie na innej pozycji)
    po drugie: kompletne wyłączenie dymków na widowni. niech sobie piszą na czacie głównym, ale spam z jednym nickiem gracza jest denerwujący i zasłania pół mapy.
    Kolejne: rozumiem - igrzyska śmierci, ale 4 na 1 nie powinno występować, przecież nie zależy nikomu na tym by w 20 min wszystko zakończyć. powinno być ograniczenie maksymalnej przewagi jednego gracza.
    Pytanie: widziałam że wypadają przedmioty, czy uzbrojenie też może wypaść? Słyszałam o przypadkach wypadania uzbrojenia założonego podczas poprzednich igrzysk, mnie nie spotkało, nie widziałam raportów, więc może ktoś potwierdzi, czy tak faktycznie było. (i czy tak nadal jest?)
    Co z losowością dochodzenia do walki? pojawiały się takie propozycje, zostały zaakceptowane?
    z plusów: nie działało grupowanie się, a bez kładek dużo czytelniej.
    Przy takim zagęszczeniu graczy na mapie lagów praktycznie nie da się uniknąć. To, że będą, braliśmy pod uwagę, ale nie przewidzieliśmy, że jeden z nowych elementów (oko) będzie na nie tak wrażliwy - tzn. w określonych warunkach zmieni się całkowicie sposób w jaki miał funkcjonować.

Nie chcieliśmy tego robić, ale pewnie nie obędzie się bez ograniczenia liczby osób na widowni i ewentualnie uczestników.
    Dołączenie do losowej strony brzmi nieźle, ale trzeba się jeszcze zastanowić czy nie stworzy to nowych problemów.

Czas tury 15s może nie jest komfortowy, ale nie miał taki być - właśnie pośpiech i nawet pomyłki z tego wynikające są jakby częścią rozgrywki. Na pewno wpływa to pozytywnie na dynamikę toczenia walk. Jakieś niewielkie ustępstwo w tej kwestii powinno być możliwe.

Co do przewagi 4vs1 czy innej - to jest własnie specyfika igrzysk. Ograniczenia wszelkiego typu są w walkach na co dzień.

Jeśli chodzi o drop to walki toczą się na ogólnych zasadach, a więc nie można stracić aktualnie założonego eq, można jednak z 1% szansą stracić jakieś eq z plecaka.

Via
    Konto usunięte
    Konstruktywne propozycje:

1. Wiekszosc osob, ktore placza ze lagi, prawdopodobnie nie zdaje sobie sprawy ze duza ich czesc jest powodowana przez ich wlasne niedomaganie sprzetowe. MFO jest gra przegladarkowa i obecnosc uzytkownikow komputerow klasy C nie powinna dziwic.
    Mozna podzielic arene na kilka mniejszych pomieszczen i jedynie widownia mialaby mozliwosc obserwowania wszystkich. Niestety takie rozwiazanie rezygnuje z "masowego wrazenia", ktore chyba jest bardzo zamierzone w tym evencie. Ewentualnie arena moglaby byc nieco wieksza, a pole widzenia walczacych mniejsze.

2. Dolaczanie do losowej walki nie bedzie dzialac. Przynajmniej nie jako oddzielna rzecz. Wszyscy beda po prostu stac i sie gapic, az system ich gdzies wrzuci + wiecej lagow. Jesli kij sie nie sprawdza, to moze warto pomyslec zeby dac atakujacym marchewke. Na przyklad taki atakujacy zawsze zaczynalby pierwszy i oprocz tego mialby autostatus przyspieszenie na 2 tury (lub przedluzenie aktualnego autostatusu). Wtedy osoby dolaczajace poprzez autodolaczanie bylyby karane poprzez brak tego bonusu.

3. Jako cos odrebnego proponowalbym nastepujaca jeszcze rzecz: zwyciezca poprzednich igrzysk bylby wyrozniony podczas kolejnych igrzysk. Wyroznienie byloby nastepujace: jego/jej postac poruszalaby sie jak gdyby pod wplywem magicznego napoju sprint, ale swiecilaby sie ona lub bylby inny wizualny efekt wokol niej. Pokonanie (zadanie najwiekszej ilosci obrazej sposrod innych atakujacych) tego gracza liczyloby sie jak wygranie 4 walk na potrzeby obliczania nagrod. Utrudniloby to utrzymanie tytulu, a takze sluzyloby zacheta zeby przyszly zwyciezca wylonil sie poprzez pokonanie poprzednika. Innymi slowy, zeby zachecic do nieunikania najtrudniejszych przeciwnikow.

Dla wlasnego dobra w ogole nie powinnas byc dopuszczana do takich eventow. Jeszcze pozwiesz MFO o szkody zdrowotne, ktorych doswiadczylas z powodu bledu w grze.

Nie chcieliśmy tego robić, ale pewnie nie obędzie się bez ograniczenia liczby osób na widowni i ewentualnie uczestników.
    No i w jaki sposób chcecie to zrobić? ranking, wpisowe, kto pierwszy ten lepszy (biedni ludzie z wolnym internetem)? Proponuję widownię przenosić inną "mapę" z dostępem tylko do okna dialogowego z wyborem podglądu wybranej walki (coś na wzór wyboru miejsca w teleporcie) z dwoma czatami - podgląd głównego z walk i swój na którym sobie będą pisać (przy okazji rozwiąże się problem z tymi dymkami).

Czas tury 15s może nie jest komfortowy, ale nie miał taki być - właśnie pośpiech i nawet pomyłki z tego wynikające są jakby częścią rozgrywki. Na pewno wpływa to pozytywnie na dynamikę toczenia walk. Jakieś niewielkie ustępstwo w tej kwestii powinno być możliwe.
    Ja pisze o jednym, a Ty o drugim - nie mam nic przeciwko zmniejszeniu czasu na ruch, ale nie w takich "lagotwórczych" warunkach. (proste: przywróćcie 30s, dopóki nie rozwiążecie problemu z zawiechami)

Co do przewagi 4vs1 czy innej - to jest własnie specyfika igrzysk. Ograniczenia wszelkiego typu są w walkach na co dzień. - wiedziałam że tak odpowiesz w sumie, sami się prosili o to nie dochodząc do walki, kiedy została ich garstka

co do eq - wiem jakie są ogólne zasady i teoretycznie to nie powinno mieć miejsca. Jednak plotki powstały, stąd moja prośba o jakiś raport w celu potwierdzenia.

Cytat Napisał Via Zobacz post
    Dolaczanie do losowej walki nie bedzie dzialac. Przynajmniej nie jako oddzielna rzecz. Wszyscy beda po prostu stac i sie gapic, az system ich gdzies wrzuci + wiecej lagow.
    wątpię by ludzie chcieli być wrzucani losowo, to mogłoby znaczyć, że dobry gracz trafi do 40 przeciwko 4x50 i zanim się obejrzy odpadnie (plus to ograniczenie max 3 takich dorzutek). marchewka? może być!: ) nie wiem jak wpłynie na lagi, nie znam się na stronie technicznej.
    oczywiście zgadzam się z wpływem oprzyrządowania na cięcie, ale nie powiesz mi, że mój sprzęt w 2 min zmienił moc obliczeniową na porównywalną z kalkulatorem prostym. Nie jestem za dzieleniem areny, tylko odseparowaniem widowni. 3. pkt za!
    Ostatnio edytowane przez Lady Karen ; 05-11-2012 o 02:07 Powód: odp. do via

Chmurki można sobie wyłączyć w ustawieniach, zawodnicy na arenie i tak mało piszą, ew. oszczędzi się wołania próśb o pomoc.
    Widownia miała tutaj być jednym z głównych elementów - w sumie dla nich są te igrzyska... "widownia ma być zadowolona"
    Lagi powinny maleć wraz z każdymi następnymi igrzyskami. (chociaż na takie bez lagów pewnie jeszcze długo poczekamy)

Da się stracić eq w walce, osobiście na 2 przegrane walki straciłem obecnie Gem Obrony Plus, jednak typowe uzbrojenie również idzie stracić, np. straciłem Orkowy Topór w walce z Tomim, dowodu chyba nie trzeba, ale jak ktoś tak bardzo chce, to: https://test.mfo3.pl/game/report.php?bid=5565925&vpid=2 .

Jeśli chodzi o ograniczenie osób to jestem temu przeciwny, lepiej już mieć lagi. Chyba, że mówimy o jakimś wpisowym, cenę wejścia na widownię w sumie można podnieść (o czym MapY już pisał), jednak dobrze by było, aby z czasem ta cena wróciła do stanu obecnego (wraz ze zmniejszaniem się popularności igrzysk). Inna opcja to zwiększenie wymaganego lvl'a i obniżanie go o 1 z każdymi następnymi igrzyskami, aż wrócimy do obecnego stanu.

Edit
    Przy obecnym stanie walk przelicznik nagród musi (imo) zostać zmniejszony, obecnie nabicie 10 walk to nic wielkiego, a nie wyobrażam sobie, aby co tydzień rozdawano w taki sposób 100mf. Zamiast tego można lekko zmienić system "zaliczania" walk, np. wymóg X tur z naszym udziałem lub X czasu musimy być w danej walce.
    Ostatnio edytowane przez Koridor ; 05-11-2012 o 02:10

Cytat Napisał Koridor Zobacz post
    Chmurki można sobie wyłączyć w ustawieniach, zawodnicy na arenie i tak mało piszą, ew. oszczędzi się wołania próśb o pomoc.
    ach, ale zapomina się o takich rzeczach, a jak już jesteś na arenie to nie za bardzo masz czas na grzebanie w ustawieniach,

Cytat Napisał Koridor Zobacz post
    Widownia miała tutaj być jednym z głównych elementów - w sumie dla nich są te igrzyska... "widownia ma być zadowolona"
    Serio? Bo mi się wydawało, że to miało promować pvp/tvt wśród wysokich lvli

Raport niedostępny dla szaraczka:< Chodzi o uzbrojenie założone. Było?

To łatwiej dodać komunikat przed wejściem na arenę lub ten blokujący nasz ruch podczas oczekiwania na rozpoczęcie igrzysk, o tym, aby wyłączyć chmurki w ustawieniach.

Jacek mówił, że "widownia ma być zadowolona", więc tak miało być. Również po to stworzono oglądanie walk i samą możliwość wejścia na widownię.

Uzbrojenie można stracić, ale niezałożone, może być w nieaktywnym (obecnie) profilu - wtenczas możliwość stracenia = ON. To co mamy aktualnie na sobie założone (aktywny dany profil), tego nie można stracić.
    W ten sposób straciłem jeden gem obrony plus - był on na profilu pod woja, a aktywny miałem hybrydowy, gdzie tej sztuki gemu już nie było. W walce z linku straciłem Orkowy Topór, miałem ich w torbie około 30, więc szansa była większa. Najczęściej i tak wypadną jakieś mikstury - o ile mamy zapas.

Uprawnienia