Propozycja z mojego postu tego tematu. https://forum.mfo3.pl/showthread.php...826#post102826
Dokładnie mówiąc to proponuję w niektórych lokacjach wstawić automatyczny wpis do areny.
Gdybym myślał o lokacji gdzie wrzucić automatyczny wpis to chyba byłaby to mapa świata. Wychodzisz na miasto i klikając na "arena" dostajesz wypis graczy w przedziale lvlowym i rankingowym. Zapis byłby tylko do walk auto-pvp, bez zbędnego czasu na przygotowanie. Szybka walka, po której dostaje raport. Wypisać można się tylko po wyjściu z lokacji.
Wydaję mi się, że po przegranej walce nie powinno cofać do miasta, bo byłoby to zbyt brutalne z racji tego, że nie trzeba się wiele wysilić, by kogoś zaatakować (w mf2 jednak trzeba było wskoczyć na pole i liczyć, że przeciwnik się nie ruszy). Dodatkowo jakieś blokady czasowe pomiędzy walkami z jednym graczem byłyby ok. Osobiście nie wiem czy mapa świata jest dobrym miejscem, bo zbytnio nie chodzi tam wiele osób, ale lokacje ze zbieractwem czy czymś podobnym też są w porządku.
Walki automatyczne spadły na trzeci(?) plan w tej grze, a jest to przecież jeden z głównych cech świata MF. Dlaczego? Nie wiem, ale sugerując się postem Tomiego to atakowanie graczy na mapie jest zmuszaniem do walk i krzywdą dla słabszego gracza (przez 6 lat nie miałeś z tym problemu).
Za dużo wygodnych opcji dla tych co grają na fabułę (uwielbiam te stwierdzenie, jakie to jest zajebiste w grach typu mmo) i ogólnie rzecz biorąc praktycznie możliwe jest przejście całej dotychczas stworzonej fabuły bez ani jednej walki. To jest nielogiczne w RPG, a jak ktoś nie lubi walczyć to niech pogra w tetrisa.
Nie twierdzę, że MF3 jest lipny, ale zbyt dużo uwagi zostało poświęconej na aspekty fabularne, a PvP zostało potraktowane z mniejszą uwagą i teraz powoli coś rusza z tym, ale póki nie będzie swobodnych walk, gdzie wystarczy tylko moja chęć na walkę to cały czas tak będzie.