Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 29 z 29

Temat: Miniacze dzisiaj

Cytat Napisał oren noor Zobacz post
    Czy tak sie to powinno policzyć?
    19 orków * 2,5% * 6 przedmiotów = 2,85 eq
    Tak, ale takie policzenie nic nie daje. Lepiej policzyć dystrybuantą i wtedy wychodzi, że szansa braku dropu z 19 orków wynosi 5,5%.
    Doliczając 2 zdolności, szansa spada do 3,5%. Wszystkie te wartości to takie codzienne zdarzenia. Gdyby 30 graczy dzisiaj ekspiło na orkach, jeden z nich raczej miałby podstawy do założenia tematu

Użytkownik Avatar Lethal
    Z 21 orka dopiero toporek +3 wypadł

Cytat Napisał Lethal Zobacz post
    Z 21 orka dopiero toporek +3 wypadł
    Na coś takiego jest bardzo mała szansa, powinieneś to zgłosić jako błąd.

Użytkownik
    Przynajmniej dobrze że to kategoria Rozmowa, a nie Błędy, bo to po prostu losowość, prawdopodobieństwo. Na przykład czasem na 1000 energii nie ma żadnego unikata a w drugą stronę raz miałem tak, że po pokonaniu Bomba kolejny się zrespił już po 4 ognikach. W obu przypadkach to nie jest błąd. Temat założony bez sensu. Ewentualnie można sie żalić na nieszczęście na shoutboxie.
    Sygnatura (nie tak, że dalej nie mam pomysłu)

Użytkownik Avatar Lethal
    Cytat Napisał Mistrzunio Zobacz post
    Przynajmniej dobrze że to kategoria Rozmowa, a nie Błędy, bo to po prostu losowość, prawdopodobieństwo. Na przykład czasem na 1000 energii nie ma żadnego unikata a w drugą stronę raz miałem tak, że po pokonaniu Bomba kolejny się zrespił już po 4 ognikach. W obu przypadkach to nie jest błąd. Temat założony bez sensu. Ewentualnie można sie żalić na nieszczęście na shoutboxie.
    Napiszę tak z dvpy. Lepiej dropią dzienne za przeproszeniem a taka sama szansa na drop.
    A propo tematu w takim tempie na zebranie eq do wykucia na +6 zajmie mi z pół roku jeśli chodzi o orki a jeszcze chce set kapłana zrobić.

Użytkownik Avatar Fresher
    Cytat Napisał Lethal Zobacz post
    A propo tematu w takim tempie na zebranie eq do wykucia na +6 zajmie mi z pół roku jeśli chodzi o orki a jeszcze chce set kapłana zrobić.
    Sporo, ja wykułem w godzinę.
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar RaZoR
    Przeciez rng w tej grze jest tak niesprawiedliwe ze hej. Aktualnie mam ubite 250 inkarnacji i dalej brak karty

Użytkownik
    Moim prywatnym zdaniem istnieje coś takiego jak tzw. "Przewaga testerów" o której pisał użytkownik Kaidan. W każdym rankingu zawsze mniejszym wysiłkiem kartę wydropi tester/moderator lub kolega testera. Nawet w przypadku eventu wakacyjnego tak było. Totalnie "przypadkiem", "kolega testera" wywalił całą ene 1 dnia(jako jedyny) gdy był większy drop. Uważam, że gdyby Bukłak był testerem to po ubiciu 3k pędraka by miał kartę pędraka, a jako zwykły "szary gracz" musiał biegać 10 razy tyle. Przykład Razora dowodzi tego samego. Razor 250 inkarnacji - 0 kart. Duduś("Kolega testera") ok 200 inkarnacji - 4 karty.
    Sigma kaidan. Zaczęło się od tego że przez około 1 rok zacząłem chodzic na tvt i muszę niestety stwierdzić, że to chodzenie z nimi nie były dla mnie korzystne. Niestety z perspektywy mojej wygląda tak, że co chwilę jestem atakowany i wyzywany od strony Asasynek Bartolome oraz Fusia i cały czas bronie się. Sytuacja z mojej jest wręcz beznadziejna. Bo ja nikogo osobiście nie wyzywam bo nie chce zniżać do się nich poziomu.

Tester
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Moim prywatnym zdaniem istnieje coś takiego jak tzw. "Przewaga testerów" o której pisał użytkownik Kaidan. W każdym rankingu zawsze mniejszym wysiłkiem kartę wydropi tester/moderator lub kolega testera. Nawet w przypadku eventu wakacyjnego tak było. Totalnie "przypadkiem", "kolega testera" wywalił całą ene 1 dnia(jako jedyny) gdy był większy drop. Uważam, że gdyby Bukłak był testerem to po ubiciu 3k pędraka by miał kartę pędraka, a jako zwykły "szary gracz" musiał biegać 10 razy tyle. Przykład Razora dowodzi tego samego. Razor 250 inkarnacji - 0 kart. Duduś("Kolega testera") ok 200 inkarnacji - 4 karty.
    Masz trochę niedokładne dane. Duduś zdobył 4 karty w 113 bić, nie około dwustu, i jest kolegą kilku testerów a nie jednego, przez co jego podwyższony drop jest nawet o wiele większy niż innych. Polecam się na przyszłość!
    Ostatnio edytowane przez Amaski ; 29-09-2024 o 17:28

Użytkownik Avatar RaZoR
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Niby trolling ale cos w tym jest. Przeliczajac 250 wejsc x 80k to juz samo w sobie ile siana. Nie liczac zbijania poziomow kolejne 10k tego tez od groma. Wynagrodzenie za przejscie + miesieczne za topke tez jest tak mierne ze jestem caly czas w plecy. Na postaci razor dopiero dostalem karte za 190 ubiciem. Tak jak pisalem na jednym z kanalow dsc drop karty powinien byc gwarantowany po np. 200 ubiciu jezeli do tego ubicia rng nie wydropi. Rng potrzebuje naprawde duzego reworka bo aktualnie wiekszosc mini bossow/globali/unikatow bicie jest nieoplacalne.

Użytkownik Avatar fufcio
    Imo dodajcie gwarantowany drop eq po ubiciu x miniaczy
    Bottom Text

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Cytat Napisał fufcio Zobacz post
    Imo dodajcie gwarantowany drop eq po ubiciu x miniaczy
    No takie coś jak na fenrisie jest, chociaż tam jest chyba przez to zaniżony drop, a przynajmniej tak kojarzę xd

Użytkownik Avatar Lethal
    Dzisiaj mała poprawa buciki +5 od orka dostałem. Oby tak dalej heh

Użytkownik
    Cytat Napisał RaZoR Zobacz post
    Niby trolling ale cos w tym jest. Przeliczajac 250 wejsc x 80k to juz samo w sobie ile siana. Nie liczac zbijania poziomow kolejne 10k tego tez od groma. Wynagrodzenie za przejscie + miesieczne za topke tez jest tak mierne ze jestem caly czas w plecy. Na postaci razor dopiero dostalem karte za 190 ubiciem. Tak jak pisalem na jednym z kanalow dsc drop karty powinien byc gwarantowany po np. 200 ubiciu jezeli do tego ubicia rng nie wydropi. Rng potrzebuje naprawde duzego reworka bo aktualnie wiekszosc mini bossow/globali/unikatow bicie jest nieoplacalne.
    Jaki trolling? Więcej chcesz dowodów???
    Możesz mówić że losowe i wgle ale jest tyle dowodów na tacy że tak średnio w to wierzę!
    Denol z dziennych dostał kilka doładowań i pare kart rzezimieszka. Ja zrobiłem porównywalną liczbę dziennych i nawet 1 doładowania nie dostałem!.
    Ja ubiłem ponad 5k pędraków i żadnej karty, a taki harry("dawny tester" i "kolega testerów") po zabiciu 850 pędraków już ma kartę*.

*Elita istnieje* tylko jest użyta pewna zasłona dymna by nie było to widoczne wprost, ale tu mały ukłon do testera, tam kolejny i sumacyjnie wychodzi totalna przewaga. Nie zdziwiłbym się gdyby ten aspekt zawierał się w pewnych niepisanych zasadach, których przestrzeganie buduje pozycję/opinie w społeczności.

Nie musicie się z nim zgadzać to tylko moje zdanie. Ale wyrobione na podstawie żelaznych dowodów więc darujcie sobie nazywanie tego trollingiem. Jak było naprawdę zapewne nigdy się nie dowiemy.
    Sigma kaidan. Zaczęło się od tego że przez około 1 rok zacząłem chodzic na tvt i muszę niestety stwierdzić, że to chodzenie z nimi nie były dla mnie korzystne. Niestety z perspektywy mojej wygląda tak, że co chwilę jestem atakowany i wyzywany od strony Asasynek Bartolome oraz Fusia i cały czas bronie się. Sytuacja z mojej jest wręcz beznadziejna. Bo ja nikogo osobiście nie wyzywam bo nie chce zniżać do się nich poziomu.

Uprawnienia