Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
35. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

    27 77.14%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

    2 5.71%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

    2 5.71%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

    4 11.43%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 45 z 49

Temat: [P2] Lagi, cofanie do poprzednich lokacji

  1. #31
    Użytkownik
    Dołączył
    23-08-2014
    Postów
    843
    Wywołałem błąd klikając różne zakładki w moim profilu podczas przechodzenia z mapki na mapkę. Dał się we znaki przy przechodzeniu na kolejną mapkę, gdzie mogłem chodzić po strzałkach. Po 10 sekundach chodzenia
    PiS gurom

  2. #32
    Użytkownik Avatar Infinitum
    Dołączył
    03-03-2019
    Postów
    58
    też spotkałem się z tym problemem

  3. #33
    Użytkownik Avatar Cannibal
    Dołączył
    05-03-2016
    Postów
    362
    Cytat Napisał Destroyer Zobacz post
    Wywołałem błąd klikając różne zakładki w moim profilu podczas przechodzenia z mapki na mapkę. Dał się we znaki przy przechodzeniu na kolejną mapkę, gdzie mogłem chodzić po strzałkach. Po 10 sekundach chodzenia
    Miałem ostatnio podobnie wywalił ten błąd i po sekundzie komunikat znikną i dalej grało się normalnie
    Victory is in a simple soul

  4. #34
    Użytkownik
    Dołączył
    19-03-2012
    Postów
    609
    Wczoraj na kg odpadając z rundy musiałem kliknąć f5 bo mnie sfreezowało.

  5. #35
    Administrator
    Dołączył
    22-12-2010
    Postów
    13,876
    Błąd tego typu to jest raczej po stronie silnika gry, nie ma związku z konkretnym contentem.
    Z Nordią wchodziło kilka większych zmian, coś mogło zostać zepsute i jest wrażenie, że to konkretnie coś w Nordii.

  6. #36
    Użytkownik
    Dołączył
    26-07-2016
    Postów
    101
    Cytat Napisał Cannibal Zobacz post
    Miałem ostatnio podobnie wywalił ten błąd i po sekundzie komunikat znikną i dalej grało się normalnie
    Często się z tym spotykam minimum 1/2 razy dziennie

  7. #37
    Użytkownik Avatar Clover
    Dołączył
    15-04-2011
    Postów
    3,980
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Błąd tego typu to jest raczej po stronie silnika gry, nie ma związku z konkretnym contentem.
    Z Nordią wchodziło kilka większych zmian, coś mogło zostać zepsute i jest wrażenie, że to konkretnie coś w Nordii.

    No tak, nie jest to błąd występujący tylko w nordii i okolicach, chodziło mi o nordię jako przedostatni upek gry. Osobiście, ze względu na fakt, iż błąd powoduje cofanie do poprzedniej lokacji, obstawiam, że serwer robi jakąś "kopię zapasową" czy coś takiego co kilka sekund, którą wczytuje w przypadku crasha poprzez np. Przepełnienie danych u konkretnego gracza. Innymi słowy, przez to, że gracz stara się zrobić kilka rzeczy naraz (np. Przeklikać zakładki wielokrotnie), to system nie wyrabia i crashuje dane u gracza, resetując je do "kopii zapasowej". Problem w tym, że jeśli w międzyczasie zmienimy lokację, to system głupieje, bo przerzucenie gracza przez lokację (i aktualizacja mapy dla gracza) jest dla niego cięższe, niż o kilka pól w już załadowanej mapie. Ja tam jestem ciekawa, czy to oraz cofki w przypadku przełączenia karty, podczas gdy nasza postać idzie, to jeden i ten sam błąd, czy raczej dwa osobne.
    Ostatnio edytowane przez proof ; 25-03-2021 o 16:40 Powód: Prywata
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

  8. #38
    Po ostatnich zmianach co jakiś czas zacina mi się gra na kilka-kilkanaście sekund.
    Żółwie tańczą jak szalone...

  9. #39
    Minutę temu wywaliło grę

  10. #40
    Użytkownik Avatar Clover
    Dołączył
    15-04-2011
    Postów
    3,980
    Cytat Napisał Kim Chi Zobacz post
    Minutę temu wywaliło grę
    potwierdzam, mi i koleżance też
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

  11. #41
    Użytkownik Avatar Altair
    Dołączył
    31-03-2011
    Postów
    158
    Cytat Napisał Kim Chi Zobacz post
    Minutę temu wywaliło grę
    Wywaliło wszystkich. Cała Nordia zniknęła i pojawiła się po chwili.

    - - - - - - - - - -

    Dzisiaj powtórka z rozrywki. Mapy się nie ładują, cofki i na koniec wywaliło wszystkich.

  12. #42
    Użytkownik Avatar Lillith
    Dołączył
    29-08-2015
    Postów
    44
    potwierdzam, dziś również srogie lagi a wczoraj tak samo wywaliło mi całą stronę
    arcade mode

  13. #43
    Mnie i koleżankę co chwile cofa.

  14. #44
    Użytkownik Avatar Pirrat
    Dołączył
    05-02-2019
    Postów
    267
    Zawsze w okolicach 20-21 są problemy każdego dnia.
    ***** ******

  15. #45
    Użytkownik
    Dołączył
    24-03-2020
    Postów
    3

    [P1] Lagi serwerów

    Nie można nic zrobić w grze oraz ciągle ścina czasami nie można sie zalogować

    Przeglądarka/OS: Firefox

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •