Jak myślicieco dadzą nic czy tylko silnik wzmocnią :D?
Podgląd wydruku
Jak myślicieco dadzą nic czy tylko silnik wzmocnią :D?
Już jest :D
chora zmiana....
Zmiana 1 i 2 beznadziejna. Ułatwienia dla nieudaczników, debili i randomów, a kto powiedział, że kazdy ma miec rewelacyjne eq? Do 3 podchodze sceptycznie, a co do czworki nie wiem o co chodiz xd
PS. Po raz kolejny potwierdza sie to co mowilem, znowu zmiany nieprzemyslane, z dupy i bez konsultacji z nami. Jedynie niszcza klimat gry..
Te zmiany nie zachęciły mnie do grania, no cóż będę musiał jeszcze poczekać.
Narzekacie tak strasznie na update, a może dzięki niemu niektórzy gracze będą mieli większe szanse w walce? "Koxom" powinno zależeć na ciekawszej rywalizacji :P
Chociaż nie ukrywam, tak "drastyczna zmiana" w jednym update jest średnim pomysłem.
Liczylem po cichu na wprowadzenie turniejow, no ale coz.
Jeżeli teraz leci eq +8, to po co w ogóle wprowadzono kowala? Było zostawić jak kiedyś max eq +3 lecące z bossów, a nie teraz +8.
Pytanie brzmi: gdzie leci eq+8? Z bossów typu ogr/kobra też? czy tylko bossy devos?
To są zmiany wprowadzane na siłę i bez sensu z myślą o osobach, którym nie chce się robić eq ani walczyć PvP i zapewne po tych zmianach również się nie zachce. Ewentualnie jeśli taki przypadkowy gracz jakimś cudem wydropi eq +8 to zaraz sprzeda za kilka kk, bo "wow takie dobre i unikatowe" i kupi za to kilkadziesiąt świątecznych niespodzianek, a potem wejdzie na forum i będzie płakał, że za duża przewaga w eq itp.Cytat:
Narzekacie tak strasznie na update, a może dzięki niemu niektórzy gracze będą mieli większe szanse w walce? "Koxom" powinno zależeć na ciekawszej rywalizacji :P
Przetapiania nawet nie ma sensu komentować.
Z tego co rozumiem, to teraz cenny będzie tylko eq +7/+8? Jak dla mnie ok, wreszcie będą się liczyły umiejętności a nie eq. Co prawda trochę natrudziłem się kując eq, ale może to przyciągnie więcej osób do walk.
P. S. Narzekają pewnie tylko ci, co mają eq +7/+8, bo nie będą już mieli takiej przewagi. Płaczcie dalej.
Czyli jak dobrze rozumiem, teraz jak już wyjdę z kopalni i pójdę wymienić wdowę, może mi polecieć zbroja +8? To trochę bez sensu, że istnieje kowal, skoro została wprowadzona "nowość" która miała miejsce przed kowalem. Za jakiś miesiąc połowa graczy będzie biegała w +6 wzwyż, co tylko spowoduje przyrost ilości poziomów co upek (fabularny). Chyba lepiej byłoby wypieprzyć całe eq od +4 w górę włącznie, i zrobić jak było kiedyś. Wychodzi niby na to samo, ale byłoby mniej roboty w przyszłości, tj. mniejsze różnice poziomowe między kolejnymi miastami, dalej mniej pracy przy "atrakcjach" do których otrzymujemy dostęp wraz z poziomami, czyli teorytycznie szybsze upki. Zmiana trochę nieprzemyślana, proponuję zastanowić się raz jeszcze, skoro już chcecie zrównywać poziomy uzbrojenia nowych i wyjadaczy, to imo lepiej byłoby zrobić właśnie w ten sposób.
Podobają mi się te zmiany.
Kubaz, 4 pkt, to zaniesiesz artefakty przez 7 dni pod rząd i potem już nie musisz z nimi chodzić. Super zmiana, na wielki +, miałem powyżej uszu chodzenia z nimi. Czasem jednego się nie odłożyło albo coś i lipa.
Piszecie to tak, jakby teraz z każdego bossa miało codziennie lecieć +8.
Tymczasem bardziej prawdopodobne jest to, że w ciągu tygodnia wydropią Wam 2 sztuki +3 do łączenia niż to, że dostaniecie drop +8.
Co nie zmienia faktu, że za wysoko to, +6 max. powinno być. No cóż.
szanse są minimalne - jak spadnie chociażby jedna czesc eq z +8 na rok to bedzie dużo.
czy ten system przetapiania był w ogóle przemyślany? można robić jednokierunkowe eq +6
i coś się chyba nie zgadza
pozdro
https://mfo3.pl/r/b65de414f
Godzina od upka i już leci takie eq. A kto inny takie coś musiał kuć przez miesiąc albo wiecej poświęcajac masę golda, żetonów i czasu.
Co za różnica, czy godzina, czy miesiąc?
Poszczęściło mu się, przez kolejne kilka miesięcy pewnie nic takiego mu nie wypadnie.
Śmiech na sali :)
DLa mnie zmiana ok, ale jedynie do +6. Tak wiem, że jest znikoma szansa na +7/8, ale to uderzy w kowala. Jeśli ktoś widzi, ze szukając pół roku połówki do wykucia +8 znajduje ją, a innemu wypada ten przedmiot też +8, to nie działa to moim zdaniem zachęcająco. Kowal jest jednym z fajnych dodatków pomiędzy up'ami dlatego jestem zdania ze powinny wypadać przedmioty maksymalnie do +6 (nawet z większą szansą) ale niech przedmioty +7/8 będą dla tych, którzy marnują czas i żetony na kowala
Hydra maxbon w jedną statę 3.99 z przetapiania, nie wiem czemu to nie zostało ujęte
Nom, coś w tym jest, w sumie mogłoby być do +6 z mini albo do +7 ewentualnie, żeby zostawić tą wisienkę na torcie. Ale reszta jak dla mnie ok, jak na pierwsze wrażenia. Mam tylko wątpliwości, czy jak naładuję te 7 razy, to nie będzie jakiegoś błędu, że np. będzie sie respić cały czas :D ale to się zobaczy za tydzień.
- - - - - - - - - -
A ja już zacząłem knuć plany.
Max bonus w 1 statę to 4.99 czyli max +4 itemek wyjdzie w takim przypadku. Poprawka będzie.
No, moje działania przeciwko adminom i elicie przyniosły pozytywne efekty, gdyż admin przemyślał co zrobił nie tak i zaczyna ułatwiać grę nowym graczom. Elita traci swoją pozycję w grze więc się buntuje ,,jak to: będzie więcej graczy? koniec z rankingami top 1 bo każdy gracz jest potencjalnie super-rankingerem? koniec z nakręcaniem adminowi mfów, gdyż gracze którzy zostaną sami kupią? koniec z posiadaniem eq na wyłączność, gdyż gracze zrobią ceny tanimi i wydropią?"
Świetna zmiana. Na lepsze dla wszystkich. Zachęci do bicia mini-bossów od Urkaden w górę na pewno.
Ta... na pewno twoja zasługa. Niemniej jednak muszę się zgodzić, że update dobry, byleby nie spowodował tego, że w Nordii, w eq bez plusów na bossy ani rusz. Coś takiego mamy już na arenie walk, ale jako że ona jest dosyć specyficznym miejscem, to ten "wymóg" eq z plusami jeszcze nie był zły, byleby to nie zdarzało się za często.
Wracając do szans na 7/8:
Mamy, że istnieje 5% szans na 4-8.
Zakładać można spokojnie, że +4/5 wypełnia ponad 2/3 tej szansy (hej zmiany z kowalem takie dopełnienie).
Szansa na drop około 3% na konkretny przedmiot(około), 0.01 szansa na +7/8, powiedzmy 6 itemków na uni/mini
0.03*0.01*6 = 555
Raz na 555 walk z mini/uni dropnie taki przedmiot.
Ale najczęściej jest nas 3/4 w walce.
Raz na ~2k walk NAM dropnie jakiś itemek(raz na 12k, że dropnie nam itemek, który my akurat chcemy)
Czy jest tu ktoś kto zawalczył tyle walk z jakimś mini/uni(dla niego te 555)?
Ten drop jest to stricte malutki dodatek, nie możesz liczyć, że miniboss spuści na Ciebie nagle całe eq +8.
Odnośnie zmian kowala - tutaj trzeba też patrzeć w tył.
Pozwoli to na osiągnięcie ZADOWALAJĄCEGO eq w przyzwoitym czasie. Czyli 40/50lv.
Ci, którzy kują mocniejsze eq, nadal będą mieli przewagę, ale nie tak znaczącą.
Do rozważenia:
- 100% szansy na podbicie - wyciułamy 2 itemki na +7/8, nie wchodzi bonus, generalnie przedmiot ten jest najczęściej z dolnego progu +7, czyli niewiele lepiej od +6, ale potrzeba więcej czasu na wykonanie.
- Mniejsze koszta łączenia, większe przetapiania na wysokie plusy.
Podsumowując, na zmiany powinno się patrzeć jako element czegoś większego niż tylko na bieżącą chwilę.
- - - - - - - - - -
Mój błąd więcCytat:
Max bonus w 1 statę to 4.99 czyli max +4 itemek wyjdzie w takim przypadku. Poprawka będzie.
Ceny możę pojdą w dól teraz :P
i zmiana na wielki + !!!
Zgadzam się,płaczą osoby które juz wykuły wcześniej eq +7/8 i boją się że nawet te randomy co wcześniej od was kupywali Skrypty/Staty będą was lali.
Również bardzo dobra rzecz pod względem statystyk, ostatnio to żeby wygrać wystarczyło mieć eq - Staty (obojętne - no nie w hp full tylko w miare normalne).
Dzięki tej zmianie nawet słabsi będą mieli większe szansę + Statystyki zaczną grać główną rolę ;]
To jest żart :P pierwszy dzień, dopiero 10;00 a już pajęczy +6 larsen dropi :P
Po za tym czy perłowe i mythrilowe eq teraz też można dostac +8 ?
Właśnie mythrilowe i perłowe eq nie zostało tu ujęte ,to teraz gosciu ,który kopał i ma 10k ruchów w kopalni devos ,bądź starej kopalni (przecież stamtąd też leci np. eq pośpiechu) ,a już przestał kopać może mieć z 10x większą stratę... (cóż mógł czekać do tego upka)
To dropienie eq +6 wzwyż to totalny bezsens ,sporo ludzi wydało na to górę pieniędzy ,żeby patrzeć jak bd dodawane kolejne posty wydropienia eq +6 wzwyż ,ale fakt w tą gre ,przecież też grają dzieci i to pewnie one mają "zwiększać grywalność" bo bd im spadać takie itemy.
Szansa na takie dropy moim zdaniem będzie taka jak wydropienie itemu z czystym bonem ,czyli spora.
Takie zmiany powinny dojść np. po dodaniu Nordii
PS
Pkt 2/3/4 są spoko.
Moim zdaniem jak najszybciej usunąć tę opcję z dropem powyżej +3. To rozwala grę w 100%. Każdy kto walczy PvP i ma eq wydał na to gruby hajs. Przychodzi nowy gracz to nie ma szans z takim, a po upku już ma. Będzie grał te 3-6 miesięcy dropnie całe eq (6-8) bez problemu i wejdzie do top PvP, totalny bezsens.
Tak, ulatwiajcie gre tym "leniwym graczom".. Sa ludzie w moim przypadku co wydali gruby hajs zeby sobie wykuc chociaz te +7/8.... Mowa jest tutaj o kilkanascie milionow zlota... Teraz jakis nowy sobie zalozy konto wydropi +6-8 eq i jest happy. Ten pomysl powiem ze jest wyciagniety z dupy. To raczej odrzuci, a nie przyciagnie graczy... Nowych juz raczej to nie przyciagnie, a Ci starzy odejda bo ulatwiacie gre leniom. Idzcie w cholere, najpierw popsuli V2, a teraz to... Syf.