Cytat:
Skalowanie expa z questów względem poziomu naszej postaci nie istnieje przez co każdy dostaje tyle samo expa i progres nie idzie tak szybko jak w przypadku wbicia tego 65lvl bo gra wymaga od nas mniej doświadczenia, a im wyższy level tym więcej doświadczenia potrzebujemy a quest nie ważne czy wykonamy go na 60-70lvl da nam tyle samo expa przez co skalowanie co do poziomu jest wręcz wymagane aby przyśpieszyć progress naszej postaci.
Trochę nie rozumiem czego chcesz - chodzi o to, żeby questy highlv dawały % tyle expa do wbicia poziomu, co te z początkowych miast? Czy żeby exp się skalował, tak aby ludzie z wyższym poziomem mieli go więcej?
Cytat:
Bossy, na pewno nie znajdzie się gracz który zrobi sobie reset pod bossa patrząc jak rzadko jest możliwość darmowego resetu statystyk, co zepsuje mu resztę gry. Tutaj znowu ten sam problem ze skalowaniem doświadczenia nie ważne na którym poziomie ubijemy dostaniemy taką samą ilość doświadczenia.
Tutaj nie udało ci się chyba zbytnio zakreślenie problemu jaki wg ciebie jest - statystyki automatyczne są tworzone tak, aby bicie z nimi bossów było optymalne, więc dając się prowadzić gierce za rączkę nie bedziemy potrzebowali resów, czy to płatnych, czy to darmowych.
Ale exp z bossów imo jest zbyt niski, czy to na tle poprzedniej wersji gry, czy to na tle tych pierwszych miast.
Cytat:
Dzienne questy, Dlaczego dostęp do dziennych dostajemy dopiero od Devos, gracz powinien dostać tą możliwość dużo szybciej przez co mógłby sobie farmić codziennie nagrody które mu na pewno ułatwią rozgrywkę i ją przyśpieszą.
Będą dodane jakoś od Langeburga czy Urkaden, ale to nie jest 5 minut pracy - ich tworzenie jest strasznie ciężkie od strony technicznej.
Co według mnie dodać, zmienić, aby rozgrywka była płynniejsza i przyjemniejsza:
Cytat:
Dodać codzienny kalendarz nagród, nowy gracz jest zmuszony do codziennego wejścia aby odebrać nagrodę która na pewno mu dużo da, powiedzmy jakaś mikstura specjalna, żetony, napój energetyczny, a w ostatnich dniach nawet głupi bonus doświadczenia na 100 walk, lub ap żeby mógł sobie szybciej nabić zdolności.
Imo nie będąpotrzebne, kiedy skończy sie prace nad zadankami dziennymi, ale jestem zdania, że lepsze nagrody za wbicie niż za nieaktywność i zwłaszcza takie w itemkach, a nie w goldzie (ktore solidnie rozpieprzają gospodarkę pieniężną w grze xd).
Cytat:
Dodać skalowanie doświadczenia względem poziomu postaci, która wykona questa lub pokona bossa, żeby późniejsze wykonanie questa, pokonanie bossa mu się w jakikolwiek sposób opłacało wykonać troszkę później niż od razu po dostaniu dostępu.
troche to kiepskie nagradzać bardziej ludzi, którzy musieli się mniej natrudzić przy pokonaniu bossa na wyższym poziomie...
Cytat:
Dodanie czegoś w stylu mini-eventów, raz lub dwa razy w miesiącu np. tańszy kowal, większa ilość złota z pokonania potworów lub doświadczenia nawet o głupie 25% i robić to losowo żeby gracz nie wyczekiwał mini eventu tylko musiał w niego trafić.
To mi się podoba. Teoretycznie nawet w formie nagrody za to, że x graczy ubiło rzezimieszka w danym miesiącu/zrobilo cykl zadań czy coś w ten deseń
Cytat:
Całkowita zmiana nagród za progi eventowe, skoro ta gra bardzo lubi losowość to lepszą opcja według mnie było by dodanie kuponów eventowych które losują nam które będą znajdować się w tym kuponie, przez co robienie "misji eventowych" miało by całkowicie lepszy sens, oraz możliwość odbierania ich wielokrotnie. Powiedzmy próg jest wynosi 15000 gracze zrobili 30000 dzięki czemu taki kupon możemy odebrać 2 razy.
Bardziej losowe i więcej warte nagrody za progi - jestem raczej na tak. Event aktywizuje ludzi znacznie bardziej czasochlonnie niz tluczenie automatycznie tego samego minika na maxlv dla eq defowego, a w praktyce daje raczej mniejsze korzysci.
A z tą wielokrotnoscią bym się nie rozpędzał, z wiadomych względów ;)
- - - - - - - - - -
Cytat:
No i tutaj pojawia się podstawowy problem, bo wy nie potraficie sobie w swojej głowie poradzić z tym że ktoś kto poświęcił mniej czasu na gierke was dogoni, a nawet przegoni
Mnie to nie jest trudno przegonić czy dogonić ;). Ale kurde, nie obrażaj pan, dobre?