za 36 dni
Podgląd wydruku
Zapomniałem dopisać: Kiedy dokładnie, czyt. w którym z kolei dniu grudnia.
Podajcie dokładną datę i godz. ost. update'a i obecny rekord, to może zrobię taki counter.
O jejciu! Pobijemy rekord Guinnessa.
trzydzieści jeszcze trzydzieści
Jak czytam Wasze komentarze to mi się rzygać chce. A to że ta gra się ślimaczy to nie jest wcale śmieszne.
Może rzeczywiście, tworzenie takiej gry może trochę potrwać. Bossy, grafiki, odstępstwa od v2, zdolności. Ale 2 lata? Gdyby się Jacek postarał spokojnie by to napisał w ciągu roku, a Tomi jeszcze szybciej.. A tymczasem już 2 zima leci, a o upku brak informacji. Tak trudno napisać chociażby krótką notatkę, w której admini by ogólnikowo przedstawili postęp prac?
Porażka.
już raz tomi napisał i był płacz
zamiast upka wolał bym panel qm i mm
tomi by nie musiał nic robić a upki by były
No tak już raz pisał i był płacz.
Tylko jedno pytanie: tworzą grę tyle lat, nawet w tej wersji mają już spore doświadczenie i zamiast "5 miesięcy w najczarniejszym scenariuszu" dobijamy 7.
Nie wiem, nie ogarniam nad czym oni pracują że tak to się przeciąga, jakoś te 1,5 roku czekania gra przetrwała ale chciałbym szczerej odpowiedzi - czy oni sami wierzą że skończą tą wersję gry?
Albo wciąż nie mają o tym pojęcia, albo robienie tej gry generuje miliardy problemów albo pracują nad nią 5 minut dziennie (obawiam się że mamy do czynienia z ostatnią opcją).
Walić Devos ale patrząc na to długofalowo to 100 poziom wbijemy koło 2020 roku a gdzie koniec gry...
Czy oni mają w ogóle jakiś plan jak to przyśpieszyć czy po prostu zamierzają tak to ciągnąć odcinając kupony dopóki wszyscy gracze nie pójdą w... bo już nie wytrzymają.
Gra powinna się nazywać Moje czekanie online albo wieczne czekanie...czy coś.
proponuje przestać juz narzekać. był event i sprawdzane nowe elementy. niektóre były fajne, inne mniej. to też pochłania czas, a pamiętajcie że oni mają coś takiego jak życie osobiste.
Niby zarabiają na grze, więc powinni się nią bardziej zająć, ale co zrobicie. Płacz na forum nie jest dla nikogo motywujący.
up zapewne po nowym roku bo w czasie eventu nie zrobią.
a gracze już idą w ... i zawsze bedą iść. czy bedzie up czy nie.
prawdopodobnie upki po devos będą mniej jedwabiste oraz będą kopią tego co jest w mfo2
Wolę mniej jedwabiste upki niż ich brak, ostatecznie po skończeniu fabuły będzie mnóstwo czasu na rozbudowę istniejącej fabuły o tryliard pobocznych pierdółek które czynią update tak jedwabiste.
BTW czasami odnoszę wrażenie że admini tej gry to męczennicy, nie dość że update przeciągnął się półtorej roku bo robili event na Hallowen (ciekawe priorytety event < update) to jeszcze głupi gracze ośmielają się narzekać że mogą nie dożyć końca gry, a przecież można by podziękować adminom za ich ciężką pracę, na przykład za nie tak dawny update Eliar.
Fenomen na skalę światową, drugiej takiej gry nie spotkałem.
Hm...może jestem krypto masochistą bo to jedna z dwóch gier mmo których jeszcze nie porzuciłem, coś w tym jest:)
Prawda jest taka, że darzymy MFO zbyt dużą nadzieją na lepsze jutro. Nadzieją, na którą nie zasługuje, biorąc pod uwagę tyle wpadek, zawodów, błędów i generalnego opieprzania się, zarówno w samej grze, jak i na forum. Być może wynika to z faktu, że to nasza - polska (pozdrawiam polaczki-cebulaczki) produkcja, robiona przez osoby, z którymi mamy bliski kontakt (gra jest tak mało popularna, że kontakt z "grupą trzymającą władzę" jest niemal indywidualny), dzięki czemu "nadal chce nam się czekać."
Sam nie wiem co mnie tutaj trzyma, być może teza zawarta wyżej. Po takim działaniu - szczególnie na forum, które powinno być stricte pod użytkowników - powinienem dawno kopnąć Adiego w dupę, pożegnać się środkowym palcem i spakować manatki. Każdy z nas powinien, a mimo to dzieje się to niezwykle rzadko. Macie z nami za dobrze.
Proponuje taki licznik dac na glownej stronie mfo3 .... przeciez jest czym sie pochwalic ;)
Niewszyscy. Ludzie widocznie nie maja co w zyciu robic, wiec maja nadzieje ze w mfo 3 cos sie ruszy... i czekaja...
inni pewnie z "sympatii" do tytulu, a inni chca przejsc fabule..., ktora praktycznie sie nie konczy...
A od kiedy Jacek miał z kimkolwiek bliski kontakt jakkolwiek to brzmi?
Cała relacja gracze-twórcy w tej gierce zawsze była żałosna i tragiczna.
To już nie jest projekt z jakieś pasji czy nabywania doświadczeń, a zwykłe trzepanie marnej kasy. Gracze nie znający sytuacji wewnątrz, wydają siano na coś co nigdy się nie zakończy nie wychodząc z "bety". Wiem natomiast, że wystarczyłoby odejście jednej osoby, by to wszystko się skończyło i zastanawiam się co jest powodem czemu tu jeszcze jest.
Tak jest, ADIHC1, proszę, odejdź. To byłaby najlepsza rzecz jaką byś w życiu zrobił.
Załącznik 1178
Dzyndzołek
Jacek, nie zostawiaj postaci w niedostępnej lokacji bo pomyślą, że coś zrobiliście.
Cytat:
Co do Tomiego myślę że pora zgłosić gdzieś zaginięcie, nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem jego wypowiedź.
Dokładnie to było 16-11-2013, 22:58
Ta gra umarła, nie liczcie na to, że apdejt coś zmieni.
Update za długo się przeciągnął, przez co gra straciła swój klimat. Uzbrojenie na lv <50 jest tak tanie, że stać na nie każdego. W ciągu miesiąca ceny niektórego ekwipunku zmalały o ok. 20-40k. Proces inflacji postępuje zbyt szybko, właśnie przez to opieprzanie się 'na górze'. Uzbrojenie, na które dawniej mogła sobie pozwolić mniejszość, teraz jest w zasięgu każdego randoma. Banicki miecz, ongiś (wow archaizmy wow jaka faza wow) osiągający ceny 100k, teraz jest równowartością kilku minut expienia. Ta gra straciła już dawno swój klimat, nie dzieje się nic nowego i wcale bym się nie zdziwił, gdyby update nie wywołał zamieszania większego od tego na IŚ. Forum też już powoli wymiera i cały ten 'kompleks' MFO 3 zaczyna mi przypominać życie szarego emeryta.
Ta gra zwiędła, jak moja dynia przez wyłączenie serwera ;_;
Mamy nowy rekord oczekiwania na update!
Może jakiś event albo konkurs z tej okazji...na najlepszą kolędę o update którego nie ma?
Albo chociaż drop x2;)
Wesołych świąt na Karaibach czy gdzie tam siedzicie drodzy admini.
Jesteś tuż obok mnie, jesteś ze mną,
W rannej mgle, w słońcu dnia i w noc ciemną.
Snujesz się, za mną wciąż, lecz niestety,
Blokada, jakaś jest, o rety...
Proszę was, mówcie coś o apdejcie,
Mówcie już, kiedy wręcz on nadejdzie.
Hawaje nie dla was, do roboty,
Przed kompem spędźcie choć soboty :D
Normalnie popełniłem piosenkę, melodia na znaną pieśń kościelną, wena sama przydreptała. A to że tekst głupi i bez sensu to nie moja zasługa, żalu nie da się ślicznie opisać. bulwerslol
Przeróbka najsłynniejszej kolędy "Pieśń Strudzonego Renifera" Karola i Tadka:cool:
Wersja oryginalna: https://www.tekstowo.pl/piosenka,mio..._renifera.html
Biegnie, biegnie updejcik,
przez Dilii i Eternię.
opuścił już Langeburg.
Biegnie, biegnie updejcik
przez Urkaden i Eliar.
w lesie skręca na grotę.
Updejciku, wierny tworze,
czy Admin Święty wie, że
w gorączkowej atmosferze
tu czekamy ufnie, szczerze?
Niech przybieży, niech dobieży,
niech blask świeczek przy wieczerzy
i magicznej chwili moc
rozpromieni nam tę noc!
Biegnie, biegnie updejcik
przez grotę Gotar.
Zdąży pewnie przed nocką,
bo szybciej Gotharowską.
Oj, biegnie, biegnie, biegnie,
z wysiłku zaraz się zegnie,
ale na razie wciąż biegnie.
Updejciku, wierny tworze,
czy Admin Święty wie, że
w gorączkowej atmosferze
tu czekamy ufnie, szczerze?
Niech przybieży, niech dobieży,
niech blask świeczek przy wieczerzy
i magicznej chwili moc
rozpromieni nam tę noc!
Przybieżeli do Arkadii Admini
Grają skocznie graczom na nerwach
Albo
Przybieżeli na Hawaje Admini
Grają skocznie im murzynki na fletach
Nie mam pomysłu jak to pociągnąć dalej.
A w ramach eventu w tej zabawie z rzucaniem do dziury niech w miejsce otworu wstawią któregoś admina, a zamiast kulki dajmy pomidory.
Gracze się wyżyją a przy okazji wyrażą swoją wdzięczność i zadowolenie z rozwoju gry.
Można by postawić pod Devos NPC o nicku Update który prowadziłby dialog:
Gracz: Kiedy będzie update?
NPC: Kiedy będzie skończony.
Gracz: A kiedy będzie skończony?
NPC: W niedzielę.
Gracz: W którą niedzielę?
NPC: Pierwszą po skończeniu update.
Gracz: Kiedy będzie update?
NPC: Kiedy będzie skończony.
Gracz: A kiedy bę...
I gracze wpadną w pętlę i będą tak stać aż do otwarcia Devos:p