Niejednego już oszukał. :(
Ale możesz spać spokojnie. VaanDee będzie temperował go na szybko. :rolleyes:
Podgląd wydruku
Posty dotyczące multi, ukrywam, żeby nikt nie pomyślał że je bezpowrotnie usunąłem.
wyłudzanie kasy na handlu poprzez podbijanie aukcji
Prezesik, Tiguan
ps. możliwe ze tez multi bo dziwne żeby 7 i 8 lvl miał itemy warte po 50k+ na 40lvl i licytował ostro jedną różdżkę i cenę podbił na tyle ze inna aukcja stała opłacalna :)
Prezesik coś kolo miesiąca założenie konta ..na samym handlu nie wiadomo czym (crackiem) sie dorobił ?
Tiguan konto prawie rok czasu ... i tylko 7lvl ? może na handlu się dorobił tylko czym handlował ?
Nie widzę w tym nic podejrzanego, a jak on wyłudzał kasę? - bo nie wiem jak to się robi :)
"Pirrat
Nie widzę w tym nic podejrzanego, a jak on wyłudzał kasę? - bo nie wiem jak to się robi "
siedzi i podbija swoja lub kolegi aukcje .. proste
14:22
Inos
siema
Inos
widze ze selasz
Inos
punkty
Inos
mf 5
lekanie
Tak
Inos
Moze chcesz eq kajana
Inos
za tp
14:23
Inos
te 5mf?
lekanie
Ok
lekanie
Tak
14:24
Inos
osukasz
Inos
mnie
Inos
wiesz
lekanie
Nie na się przez handel
lekanie
nie oszukam
Inos
co Sprzedaj
Inos
dam ci eq a ty sprzedasz 5mf na targu za 5k
lekanie
ok
14:26
Inos
moze byc?
lekanie
Akcept
Inos
i tera wystaw
lekanie
ok .
Inos
5k
Inos
za 5k
lekanie
Nara
mnie oszukał ten gracz
VaanDee, czy można tu zgłaszać wyłudzaczy danych osobowych? Szkoda, że brakuje mi 3-4 pierwszych zdań na screenie, ale zaczął nagle tak spamować, że ledwie zdążyłam coś uchwycić.. Jeśli można, to proszę.. Może nie dla wszystkich jest to wyłudzanie danych(dla mnie tak :l), ale w każdy razie irytujące zachowanie. Dodam, że z tym nickiem/graczem spotykam się pierwszy raz(po prostu nagle zaczął pisać, nie wiem czemu skojarzyło mi się to ze starym dziadkiem).
https://i50.tinypic.com/24cinpz.png
Ignore poleciał..
Ja dostaję z 10 takich wiadomości jednego dnia (postać Girl) i nic sobie z tego nie robię.
Aha, to przepraszam. Różne spamy są, ale że ktoś mnie kocha i jednocześnie pyta ile mam lat, pierwszy raz się zdarzyło.
Fakt, teraz myślę, że powinien polecieć zwykły ignore.
Gdyby miało to miejsce na czacie publicznym to co najwyżej można pokusić się o bana za spam lub za "niestosowne" zachowanie.
W tym przypadku to od Ciebie zależało czy dasz się wkręcić w tą rozmowę, co innego gdyby to było wymuszanie informacji o Tobie
pod groźbą czegoś, wtedy można zastosować inny wymiar kary, surowszy.
Gracz o nicku MiedwiedieW (aka. Bank Millenium & Seitas) posiada duza liczbe multikont. Multikonta byly tworzone w celu stworzenia 5 postaci na 1 lvl i wykonywania questow, bicia galarety oraz przekazywania poczatkowoego zlota na postac glowna.
Prosze o wnikliwe zapoznanie sie z materialem obciazajacym.
Moje postepowanie bylo nastepujace: sprowokowalem 2 konta bedace jednoczesnie online, na ktorych znajdowalo sie piec 1-szo poziomowych postaci.
https://i48.tinypic.com/255nrwo.jpg
To konto zostalo natychmiast usuniete. Oto screenshot przedstawiajacy jego postacie:
https://i50.tinypic.com/2uo1lxe.jpg
Jedna z postaci znajdujacych sie na drugim koncie otrzymala taka sama wiadomosc:
https://i50.tinypic.com/5js3cw.jpg
Drugie konto rowniez zostalo natychmiastowo usuniete - niestety nie wykazalem sie odpowiednim refleskem zeby uwiecznic kolejne 5 postaci na zdjeciu. Wiecej kont nalezacych do gracza MedwiedieW nie bylem w stanie znalezc. Z oczywistych powodow mozemy wnioskowac ze bylo ich duzo wiecej, niz tylko te przedstawione.
Minute pozniej otrzymalem wiadomosc od wspomnianego gracza wyslana z glownego konta. To na jej podstawie zidentyfikowalem sprawce.
https://i47.tinypic.com/bfi786.jpg
Podobnych agresywnych, zawierajacych inwektywy wiadomosci nadeszlo niemalo. MiedwiedieW jest wyraznie wsciekly, ze jego oszukanczy proceder zostal odkryty.
Oto zdjecie przedstawiajace postacie tego pana, wklejam je dla pokazania ze Millenium Bank to MiedwiedieW i Seitas - na wypadek gdyby te postacie rowniez zostaly usuniete po umieszczeniu przeze mnie tego posta.
https://i49.tinypic.com/9708zc.jpg
O ile to mozliwe, prosilbym cie VaanDee, zebys aktywnie wniosl o sledzctwo i ukaranie tej osoby (nie tylko ukryl posty). To jest wazne dlatego, ze obawiam sie ze dobra i przedmioty nieuczciwie pozyskane przez tego gracza w duzych ilosciach moga bardzo zaszkodzic rynkowi aukcji. Gracze, ktorzy ciezko zapracowali na te same dobra zobacza jak ich wartosc spada do niewiarygodnie niskiej.
Edit: zauwazylem, ze wystepuje roznica czasu pomiedzy czatem a wiadomoscia. K'woli scislosci stalo sie tak jak napisalem: chwile pozniej po zajsciu otrzymalem te wiadomosci. Jestem w strefie czasowej godzine do przodu, wiec moze czas na czacie jest z komputera, a czas w wiadomosci z serwera? Albo cos podobnego.
Nie wiem o czym piszesz człowieku.
Po pierwsze: Nie jestem agresywny.
Po drugie: Stałeś w zajeździe pod dębami postacią "zetonomat" i pisałeś dokładnie tą samą wiadomość do wszystkich graczy wykonujących questa z zakupami, straszyłeś banem i kto wie czy nie chciałeś wyłudzić danych dostępowych do konta.Dostałem tę informację od znajomego na facebooku, po czym udałem się to sprawdzić.Faktycznie tak było, gracze w dilli pytali się czy jesteś jakimś adminem bo siejesz groźby bana wszystkim dookoła, odpowiedziałem im, że nie jesteś i lepiej żeby ignorowali twoje wiadomości bo wyglądało na to że chcesz zastraszyć "nowych" graczy i wykurzyć z gry.Następnie wymyśliłeś historię z przelewaniem gemów, dopowiadając jakie to dobra i przedmioty niby uzyskane przeze mnie mogą zaszkodzić rynkowi aukcji, co jest totalnym bluźnierstwem, bo żadnych gemów i przedmiotów nie posiadałem tym bardziej, że nie posiadam multikont które mogłyby posłużyć do opisanego wcześniej przelewu gemów.Później dostałeś wiadomość ode mnie informującą o tym, że twoja zła działalność opisana wyżej zostanie zgłoszona na forum.Nie posiadasz żadnego dowodu, który potwierdziłby twoją tezę, iż
robię multikonta i przelewam gemy przez nie.Zwykłe screeny nic nie wnoszące, które w dodatku mogłeś podrobić.To tyle ode mnie.