Eh, nie wiedziałem, że można tak na chama sępić:/
Podgląd wydruku
Eh, nie wiedziałem, że można tak na chama sępić:/
Do mnie jak ktoś napiszę z pomocą to zawsze odpisuję, tylko jak trzeba pomóc kogoś ubić to nie zawsze mogę.
Tu będzie za dużo przekupstwa :/
Powiedzmy, że mam 1M golda.
Zaoferuję 2k golda za każde "pomógł"
Zyskam tak 500 "pomógł". Będę 1 w rankingu i potem otrzymam nagrodę za to? Co to ma być? Artefakt za "najlepszego pomagiera" ? I opchne go na targu za 10M?
Wycofajcie ten ranking bo tu będzie 95% ściemy a tylko 5% prawdziwej pomocy.
Aha, więc to tak wygląda: https://img21.otofotki.pl/vi899_Nowy...towej.jpg.html
Czy tu chodziło o jedzenie kupy?
A gdyby zrobić to inaczej ...
Wyrzucić w diabły ranking i te punkty, a zamiast tego wprowadzić oficjalnych pomocników powołanych przez administrację.
Powiedzmy 20 graczy, doświadczonych i znanych we wszystkich dziedzinach gry. Stworzyć system wysyłania pomocy / zgłoszeń
przez początkowych graczy coś na wzór zgłoszeń o przewinieniach w MF v2. Z tym że bez żadnego panelu, wyznaczone osoby jedynie
czytałyby takie wiadomości a następnie przez PW odpowiadały / pomagały. Wówczas można uzyskać podobny efekt, korzystny dla
wszystkich. Są tu jakieś minusy prócz stworzenia tego?
To roznosi się jak zaraza, reakcja łańcuchowa:
https://screenshooter.net/2136675/hmwlmbm
Hm, to chyba będzie dużo lepsze.
ano to juz leposze jak jakis "ranking" choc co niektorzy dla rankingu zrobia wszystko ;)
Vandee ma racje i lepsze rozwiazanie tego pomyslu, ale dodalbym warunek:
skoro powiedzmy 20 graczy mialy by miec "pomagiera" to taka Pomagajaca osoba powinna byc do jednej moze dwoch dziedzin przywilej ...
zeby znow nie bylo ze do jednej osoby wplywaja multum pytan , oroznorodne dziedziny... - zeby sie syfu na wiadomosciah nie robililo :P
czyli
1 i 2 pomocnik - odpowiada za np fabule
3 i 4 pomocnik za statystyki ...
i tym podobne
Założyciel tego tematu sam żebrze o "Pomógł"
Ironia.
Logiczne było, że takie praktyki będą miały miejsce. Czy ja wiem czy takie coś jest złe ? W końcu się znajdzie 20 osób i każda będzie się przebijać, potem stawka za pomógł urośnie do powiedzmy 10k. Potem już to nie będzie wystarczyć by być w TOP, więc osoby które walczyć będą o ranking zaczną rzeczywiście pomagać tym graczom. Nawet jeżeli nie, to i 10 k dobre na start :D
W dłuższej perspektywie czasu jest szansa, żeby to się udało.
On specjalnie żebrze, żeby pokazać, że ten ranking jest beznadziejny. Gadałem z nim o tym.
Przeprowadziłem dziś test ile graczy sprzeda taki punkt rankingowy TEST trwał 30 min z czego wypłaciłem około 30 k w tym czasie spotkałem wszystkie osoby z top tego ranku oferujące to samo.... A więc wyniki wieczorem i czy to ma sens :)
O jejku, siedzę w Eterni i dużo pomocy potrzeba, jednak pomocnicy to konieczność, ale lepsza ta forma którą zaproponował VaanDee.
Takie sobie, wszędzie widać "dam 3000g za kliknięcie prawym i przycisku POMÓGŁ MI", żal ludzie wyciągają ile wlezie...