Ja proponuje jeśli nie chcecie tego oczka to dla 8 osób 5 minut dla 4 osób 10 minut a dla 2 osób 15 minut :o
Podgląd wydruku
Ja proponuje jeśli nie chcecie tego oczka to dla 8 osób 5 minut dla 4 osób 10 minut a dla 2 osób 15 minut :o
https://mfo3.pl/r/106196617Cytat:
Przedłużanie walk było możliwe od pierwszych igrzysk, teraz zostało to po prostu "odkryte"
Dawna walka, chyba moje 1 igrzyska.
Gdyby tylko jeszcze inni ludzie potrafili myśleć .. ;)
A czy po tym czasie włącza się autowalka?Cytat:
No to może 15,20,25,30 minut dla minimum 2,4,6,8 osób.
Jeżeli tak to czy to aby na pewno dobre rozwiązanie?
Niektórzy mogą być w przegranej sytuacji, bez ożywek ale np. 4 żywych i wtedy na czas mogą spokojnie dograć by mieć szansę w walce automatycznej, czy tak powinno być?
Choć z drugiej strony można powiedzieć - "w końcu igrzyska mają być niespodziewane".
Szczerze mówiąc, bardziej podoba mi się rozwiązanie MapY'ego:
I drużynie, której skończyłby się czas włączałaby się autowalka - wydaję mi się, że tutaj jest to bardziej sensowne.Cytat:
Może niech każda ze stron ma pulę 15 minut na walkę, po tym czasie włącza się dla tej strony, więc im szybciej się wykona ruch, tym więcej czasu dla innych członków walki dla swojej drużyny.
@EDIT
Co do samych igrzysk to chciałem kogoś lepszego strollować, ale gdzie nie spojrzałem to zawsze walczyli z przewagą albo już w pełnej walce, aż w końcu mnie oko dopadło ;)
Jak dla mnie igrzyska były w miarę udane, choć to przedłużanie walki jednak trochę nudziło.
A i jeszcze jedno. Trochę tam na widowni podjudzałem graczy, może i nawet momentami przesadzałem, nie wiem czy ktoś zwracał uwagę na to, ale żeby było jasne - nie miałem na celu nikogo urazić ;)
Przekombinowane, przez co trudne w realizacji i właściwie niewiele wnosi w kwestii celowego przeciągania walki. Coś zmienia jedynie wtedy, gdy strony walczą normalnie - premiuje szybsze wybieranie komend (niekoniecznie mądrzejsze).Cytat:
Może niech każda ze stron ma pulę 15 minut na walkę, po tym czasie włącza się dla tej strony, więc im szybciej się wykona ruch, tym więcej czasu dla innych członków walki dla swojej drużyny.
Ostatecznie wejdzie więc:
15,20,25,30 minut dla minimum 2,4,6,8 osób
Po upływie limitu czasu włączy się autowalka.
Funkcja "opuść kolejkę" będzie niedostępna.
Będzie widoczny licznik upływu czasu.
W tą niedziele te zmiany?
Wydaje mi się że w menu gracza jest opcja "Zaatakuj auto", która powinna być chyba też usunięta :)
No nie wiem czy dobre 1v1 się w 15 minut wyrobi ;>
1v1 20min , nie zapomninmy ze 2v2 ma wlasckwe te sama pule leczen co 4v4
Ostatnie walki finałowe trwały odpowiednio: 10, 7, 15, 2, 3, 14, 1, 16, 1, 14, +/- minuta bo nie liczyłem dokładnie. Chyba to pokazuje, że czasu jest wystarczająco, jedyne co może się stać to urozmaicenia rozgrywki, odwrócenie losów walki :)
Ja bym jeszcze zablokował możliwość manualnego włączenia autowalki oraz wyłączył autouruchamianie autowalki po okresie bezczynności, gdyż gdy na chwile nas rozłączy, nasza postać wykona akcję ze skryptu - często właściwie niewłaściwą, a tak to jest szansa, że zdąży się zalogować ponownie i wykonać turę przed końcem czasu. Nawet jeśli już ktoś całkiem zrezygnuje, to będzie to czas na przygotowanie się do akcji następnego gracza w turze, czas tury jest krótki, więc nie ma mowy o "spowolnieniu" walki. Nie raz miałem sytuację, że ktoś po dołączeniu do walki, uruchamiał autowalkę... a nad tym kto może dołączyć nie ma żadnej kontroli...
Nie żeby coś ale przydało by się to napisać w aktualnościach ( to o auto walkach) w miarę szybko żeby osoby które nie siedzą na forum miały szanse zrobić skrypt, bo jak wpadną o 19 55 albo później do mistrza areny nie zdążą ogarnąć skryptu.
eh te korekty...
To oczywiste, że ostateczne zmiany powinny być ogłaszane 1-2 dni wcześniej przed igrzyskami, a nie 5 minut przed, w trakcie zapisu.
Przystosowanie się do zmian w ciągu 5 minut nawet jest raczej niemożliwe- stworzenie skryptu itp.
Strollowałem Ksiliath, ale oczywiście musiała wbić z drugiej przeglądarki vegitem i sobie dopomóc z drugiej strony również ;D
Ale i tak najdłuższe igrzyska jakie miałem, btw jeszcze żyję ;P