Nie może, zapomniałeś o antysabocie?
Podgląd wydruku
Nie może, zapomniałeś o antysabocie?
Złodziej duszy pozwala na sumowanie HP i MP przeciwnika działa jak wyrok śmierci zabija gracza i dodaje rzucającemu całe jego MP i HP np:
mam 3000HP i 50 MP a po użycia na gracza który ma 2900 HP i 160MP Rezultat że moja postać ma 5900HP i 210MP
1*
1 Użycie koszt MP 200
na Woja i Maga zajmuje 3 miejsca na zdolność
AP na 1 * 1000000
(nawet jeśli gracz ma limit HP np 3500 a ma 3000 teraz zdolność sumuje HP i MP które mamy obecnie )
Działanie nie jest na zawsze po ataku HP i MP wraca do normy
Nie będę podawać szczegółów (ile many to zużywa, ile użyć...) ale zdolność zadaje atakuje tym artrybutem, na który słaby jest przeciwnik.
Nie jestem pewien co do nazwy, limitu użyć i ilości potrzebnej many, ale dzięki tej zdolności nie trzeba kupować Ciosu Buławy, Wietrznego Ataku, czy innych podobnych zdolności (za to ta będzie droższa w kwestii golda i many), a co do
Jeżeli przeciwnik ma Miecz i Buławę na -25 to zaatakuje oboma atrybutami?
atrybut byłby wybierany losowo.
Przepraszam, że o tym wcześniej nie pomyślałem :(
WOJOWNIK
Szybki cios:
Zadaje 3 ciosy na raz, każdy z 50% prawdopodobieństwem niezależnie od uników czy celności.
Każdy z tych ciosów zadaje obrażenia o wartości odpowiednio 30%, 40%, 50% aktualnej mocy. Bez krytyków.
Za każdy udany cios nadaje status przyspieszenie na 1 turę (max 3 tury)
limit użyć 1/2
Dynamiczny cios:
Atak o mocy 130%. Ma 50% celności. Omija status bariera.
limit użyć 1
Symulacja:
Atak o mocy 80%, który omija status nietykalność. Zawsze trafia jeśli przeciwnik ma ten status. Jeśli nie to zawsze chybia.
limit użyć 1
Walka wręcz
Atak, który zadaje na raz 5 ciosów bez atrybutu. Celność 80% dla każdego ciosu.
Neguje posiadany atak i obrażenia od aktualnie posiadanej broni ze strony użytkownika.
Posiada obrażenia bazowe od broni nieunikatowej +0 na dany lvl.
limit użyć 1/2
Okrzyk wojenny
Nadaje status mobilizacja, pomyślność na 2/3 tury
limit użyć 1
MAG
Ładunek statyczny:
Jeśli aktualnie posiadamy status paraliż możemy użyć tego ataku bez atrybutu o mocy bazowej 50% bez użycia MP.
Zdejmuje z nas status paraliż.
limit użyć 1
Kula żywiołów:
Zadaje obrażenia magiczne o mocy 120% i wzmocnionej (bądź osłabionej) ze stosunku:
Suma atrybutów magicznych użytkownika/Suma atrybutów magicznych przeciwnika
limit użyć 1
Szybki pocisk
Atak magiczny bez atrybutu wzmocniony o stosunek szybkości użytkownika przez szybkość przeciwnika
limit użyć 2/3
Zaraza
Nadaje kilka negatywnych statusów na 2/3 tury bez obrażeń.
limit użyć 1
Chłodna kalkulacja
Nadaje status precyzja, skupienie na 2/3 tury
limit użyć 1
UNIWERSALNE
Śmierć martwym
Zaklęcie na zwłoki przeciwnika, które zapobiega jego ożywieniu. Działa tylko na drużynę przeciwną, która ma aktualnie więcej lub równą ilość żywych członków.
limit użyć 1
liczba slotów 2
Rezurekcja
Nadaje status "gotowy na śmierć" na 5 tur. Jeśli w tym czasie postać zginie zostanie automatycznie ożywiona z jednym HP i MP oraz ze statusem przyspieszenie i regeneracja na 3 tury.
ilość użyć 1
liczba slotów 2
Odwrócenie
Odwraca bazową wartość ataku i obron. Atak dzieli na pół i daje po równo do obu obron, natomiast obrony sumuje i dodaje do ataku.
ilość użyć 1
Związanie
Nadaje drużynie przeciwnej status pomylenie i paraliż na 2 tury z 40% prawdopodobieństwem
limit użyć 1
liczba slotów 2
Męczennik
Można użyć tylko na siebie. Automatycznie zabija użytkownika i nadaje pozostałym sojusznikom z drużyny status nietykalność na 1 turę.
limit użyć 1
Niewzruszenie
Nadaje status nietykalność, paraliż, pomylenie, spowolnienie na 3 tury
limit użyć 1
Opancerzenie
Nadaje status Bariera, Bariera magiczna na 3/4 tury i Spowolnienie na 4/6 tur.
limit użyć 1
Zdjęcie pancerza
Nadaje status refleks, przyspieszenie, pomyślność na 2 tury.
limit użyć 1
Szybki cios - taki gorszy mp atak
Dynamiczny - za mocno uderza w defferów, w każdym innym wypadku jest to gorszy psioniczny atak
Symulacja - metallica lubi to
Walka wręcz - czyli jaki ma atak? też taki, co podstawowa broń? W sumie dość ciekawe, o ile da się zrobić stały dmg bez wpływu miksa mobilizacji (tu mop musi się wypowiedzieć)
Okrzyk wojenny - w sumie ok
Ładunek statyczny - odpowiednik dla woja raczej fajniejszy
Kula żywiołów - zdecydowanie za mocna, ale coś już takiego chyba jest/było, ale nie zostało wprowadzone (burza żywiołów czy coś w ten deseń)
Szybki pocisk - zbyt hax
Zaraza - takie gorsze okrutne opary
Chłodna kalkulacja - odpowiednik okrzyku, spoko nawet
Śmierć martwym - chyba bezsens
Rezurekcja - ciekawa
Odwrócenie - hiterzy będą mogli się dostosować do każdej sytuacji mocno, raczej nie
Związanie - tutaj zobacz jak sama furia jest mocna, a tu aż 2 statusy niszczące tury przeciwników
Męczennik fajny
Niewzruszenie - takie gorsze przeczekanie (chociaż jeśli rzucamy na przeciwnika - lepsze - z obu powodów raczej nie będzie dodane)
Opancerzenie - fajna synergia z włócznią pośpiechu. Limit użyć dałbym 3.
Zdjęcie pancerza - po 3 tury i limit użyć 2/3
Deszcz sopli
Poziom: 80
Koszt MP: 80/85
Ilość *:2
Limit użyć: 1
Sloty: 1
Opis: Zadaje 70 ciosów o atrybucie włóczni, 50%/55% szans na trafienie każdy. Zadaje 5% standardowych obrażeń.
jak dla mnie to ma bardzo małą losowość w porównaniu do np. takiego ryzykownego ciosu, którego losowość polega na: trafi bądź nie trafi
przy 50-100 hitach obrażenia tej zdolki będą się różniły o jakieś 50-100hp w danym przypadku, więc nie wiem gdzie ty tu widzisz tą losowość wielkości obrażeń
Zadaje 70 ciosów o atrybucie włóczni, 50%/55% szans na trafienie każdy. Zadaje 5% standardowych obrażeń.
Załóżmy, że wszystko trafi(ot, ktoś ma w życiu większe szczęście, od IQ). 350% obrażeń, do tego nie ma mowy, że nie może być krytów (do tego mobilka najlepiej jeszcze).
Załóżmy, że trafi połowa(ot, taki ja, mając szczęśliwy dzień). 175% obrażeń, dużo mniej. Wcaaale nie ma wielkiej losowości obrażeń.
może być Mega kuracja ? limit użycia 1
- - - - - - - - - -
działa jak kuracja tylgo że na wszystkich
Było proponowane parę razy. Ja proponuję limit użyć 1 dla gracza i 2 dla teamu, bo 1 na team to trochę za mało.
I niech nikt nie wpadnie na głupi pomysł udwuslotowienia takiej zdolki, bo Mega Mana była proponowana przed wejściem z 30 razy a dzięki 2 slotom jest używana bardzo rzadko.
Mega Kuracja może być działa jak Kuracja Limit użycia 1 na pewno będzie taka
- - - - - - - - - -
aha no to 2 sorki troszke zmyliłem sie
- - - - - - - - - -
2 razy limit użyć teraz będzie na pewno taka zdolność
- - - - - - - - - -
liczę że na 100 %
- - - - - - - - - -
mega kuracja na 2 limity użycia na pewno będzie taka
Odmłodzenie
Gwiazdki jak w Mega Leczeniach
Trochę mniej wymaganej many
Użyć tyle samo
Leczy HP (mniej niż mega leczenie) wszystkim członkom drużyny, a także zdejmuje status Zatrucie.
Nazwa: Burza piaskowa
Profesja: Mag
Ilość slotów: 1
Poziom: 80/85/90
Ilość gwiazdek: 3
Koszt MP: 85/90/100
Działanie: Atak magiczny o atrybucie wiatru na wszystkich przeciwników. Zadaje 70% standardowych obrażeń, nakłada statusy Ślepota, Klątwa na 1/2/3 tury z 50% szans na trafienie, Spowolnienie na 2/3/4 tury z 50% szans na trafienie. Przy 3 gwiazdce dodatkowo 65% szans na nadanie statusu zatrucie na 2 tury.
np: coś takiego jak random stat ma 50% szans na danie nam złego statusu i 50% dobrego :confused:
Kuracja Szybkości
Profesja: Wszystkie
MP: 50
Liczba użyć: 1
Opis: Zdejmuje statusy: Uśpienie, Klątwa, Zatrucie, Ślepota, Zombie i Spowolnienie, nadaje status Przyspieszenie na 5 tur.
Ryzykowne Przeklęństwo
Poziom: 120
Sloty: 2
MP: 200
Liczba Użyć: 1 (Drużynowa= 1)
Opis: Działa jeśli walka będzie 4v4 graczy, jeśli będzie mniej graczy to zolka robi się bezużyteczna.
Nadaje przeciwnikowi Zatrucie(100% szansy) 8 tur, Paraliż(50% szansy) 3 tury, Pomylenie (38% szansy) 2 tury, Mobilizacja i Skupienie (50% sznas na każde) 3 tury.
A nasze drużynie nadaje: Pomylenie(60% szans) 2 tury, Obrona i Obrona Magiczna(75% szans) 5 tur, Furia(1% szans) 10 tur (Tylko jeden sprzymierzeniec może dostać furie.
Wiem że trochę wykokrzone ale to w końcu będą levele.
Przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne i gramatyczne ale klawiatura mi się psuję.
Co z tego, że na 120 poziom? Nie powinna być zbyt silna, bo osoby ją posiadające niezwykle łatwo wygrają walkę. Jak już, to nadając na przeciwnika z 3 statusy i znacznie mniejsze szanse na wejście.
Nie rozumiem.Cytat:
Przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne i gramatyczne ale klawiatura mi się psuję.
Spryt Całkowity
MP: 60
Liczba użyć: 1
Opis: Nakłada statusy Precyzja, Pomyślność, Refleks na 5 tur.
Złap Mnie jeśli potrafisz
Poziom 140
Sloty 3
MP: 200
Liczba użyć 1 (Drużynowe walki=1)
Opis: Nakłada statusy Nietykalność na 1 ture (100% szansy), Regenerację na 3 tury (86% szans), Refleks na 5 tur (79% szans), Pomyślność na 2 tury (83% szans), Chwilowa NIEChwała na 1 ture (NOWY: Nadaje statusy Krwawienie, Zatrucie i Zombie= 200% szans) i Wytrzymałość Skamienienia/Kamienia (Ma takie same działanie jak skamienienie lecz możemy się ruszać) 2 tury (43% szans). I jednemu naszemu sprzymierzeńcowi daję status DOMINACJA (https://mfo3.pl/view/ab/360).
Paraliż Senny
Nakład statusy na wszystkich przeciwników: Paraliż(5 tur), Uśpienie(5 tur), Trucizna(5 tur) ;D
Znak Śmierci
Nakłada Status na jednego przeciwnika: Trucizna(Nieskończona ilość tur(Niezdejmowalne)), Zombie(Nieskończona ilość tur(Niezdejmowalne)) (lub cos w tym stylu)
Postać po prostu powoli umiera. Animacja podobna do "Wyroku Śmierci"
Jest już coś podobnego. Nazywa się Annihilator.