No a może zawrzesz w swojej wypowiedzi coś więcej niż tylko "to nie jest mfo2" bo to wszyscy bardzo dobrze wiemy. Powinieneś się nauczyć tworzyć konstruktywne wypowiedzi zamiast stwierdzać coś co jest oczywiste - nie jesteśmy bez mózgami.
Podgląd wydruku
No a może zawrzesz w swojej wypowiedzi coś więcej niż tylko "to nie jest mfo2" bo to wszyscy bardzo dobrze wiemy. Powinieneś się nauczyć tworzyć konstruktywne wypowiedzi zamiast stwierdzać coś co jest oczywiste - nie jesteśmy bez mózgami.
Przejrzyj moje posty i zastanów się, czy nie potrafię "tworzyć konstruktywnych wypowiedzi". Za dużo wymagacie od tej gry. To jest całkowicie nowy twór, który powiązania z MFO2 ma tylko dwa - fabułę i tych samych twórców. Wiele rzeczy - praktycznie wszystko - jest inne. Również PvP. Do czasu limitów poziomowych 2x rankingu by atakować jest najlepszym rozwiązaniem, bo poziom zawsze można wbić, natomiast na MFO2 trzeba było monotonnie wbijać poziomy. Potrzebujesz jeszcze bardziej rozbudowanej wypowiedzi, panie Wojowniku Śmierci, czy zrozumiałeś moje jakże wyrafinowanie przesłanie, skupiające się głównie w jednym zdaniu - TO NIE JEST MFO2.
@down
ogarnij ping
Obecny ranking jest o tyle dobry, że nie można sobie nabić pierwszego miejsca na "ogórach" tak jak to jest w mfo2.
Ale to nie chodzi o poziomy, widać nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Powiedz mi jakim wykładnikiem umiejętności gry jest teraz rank, skoro liczy się tylko lewel, itemy jakie masz i jak mocno masz wyexpione zdolności. Nie ma tutaj nic z rywalizacji. Dobrze, w takim razie dobrze było by wprowadzić jakiś drugi ranking, dla tych którzy nie są w stanie dogonić obecnych graczy ze złotem czy też z AP w umiejętnościach bo np teraz zaczynają dopiero i nie mają kolegów. Teraz świta już coś po mału ??
O widzisz, dobrze Pan prawisz Panie. Tylko jak to pogodzić teraz z tym, że nowi gracze też by chcieli się liczyć ?
na jakich zasadach chcesz zrobić ten ranking o.O
Każdy może wbic do topki, mając nieco szczęścia, trochę wyczucia, czytując forum i najlepiej mając wypchaną sakwę.
W zasadzie wystarczy jeden, dobry pomysł, aby zawojować w topce.
I narzekasz, że trzeba mieć wysoki lv jak dobrze przeczytałem - i dobrze. Bo są tacy "cwaniacy" co wykupują full uzbrojenie +3 na niski poziom i uważają ze są super świetni w PvP. A, prawdę mówiąc, moje 190 parę ranku ma znacznie większą wartośc niż u innych 500.
P.S. masz chyba 6 lv czy któryś - pograj troche, a nie narzekasz.
Krótka piłka - pracujesz nad postacią = osiągasz lepsze wyniki w PvP.Cytat:
Powiedz mi jakim wykładnikiem umiejętności gry jest teraz rank, skoro liczy się tylko lewel, itemy jakie masz i jak mocno masz wyexpione zdolności.
Aha - jak expie zdolności godzinami, to mam być taki sam jak osoba, która tego nie robi? Gdzie tu logika panie Wojowniku Śmierci?Cytat:
Nie ma tutaj nic z rywalizacji.
Nie rozumiem. Przerwy między updatami są tyle długie, że spokojnie można usunać konto 3 razy, zrobić nowe i dogonić wszystkich. To, że masz problemy i nie ogarniasz tej gry to nie znaczy, że masz się żalić na forum ;).Cytat:
Dobrze, w takim razie dobrze było by wprowadzić jakiś drugi ranking, dla tych którzy nie są w stanie dogonić obecnych graczy ze złotem czy też z AP w umiejętnościach bo np teraz zaczynają dopiero i nie mają kolegów.
Ale nie da się, słownie n i e d a s i ę wyexpić zdolności tak jak inni mają bo za długo oni już stali na konkretnych poziomach i maja wyexpione wszystko, począwszy od umiejętności do walki 1vs1 jak i TvsT
Ciekawe jak, skoro jest ograniczona ilość energi :cool:
Ale nie wyexpie umiejętności tak jak inni nie jest to realne, już nie mówiąc o goldzie którzy inni skrzętnie kiszą po "kontach bankach"
Ale skąd ta agresja ?
Jesteś typem człowieka który jest na nie z czystej natury. Jeśli obrałeś sobie teraz ten temat jako jakieś pole idiotycznej sprzeczki, to przykro mi ale ja się nie mieszkam w takie rzeczy a już powoli zaczyna się tu robić nie miło.
Pomyślmy, że nie ma widełek. Rejestrujesz się, grasz i walczysz tylko z 50-rankowcami, aż zdobędziesz top1. Czasem walczysz jeszcze raz, żeby nie zniknąć z rankingu. Czy jest to wizja gracza dobrego w pvp?
No właśnie dlatego chciałem, żeby inni wypowiedzieli się co sądzą o obecnej sytuacji i ewentualnie zaproponowali jakieś rozwiązania ? W końcu temat nazywa się "Propozycje nowych rankingów".
Ciekawe, że przy wyszukiwaniu graczy jest opcja wyszukiwania po ilości stoczonych walk PvP, jednakże oficjalnie nie ma takiego rankingu :)
Oczywiście że się da :)Cytat:
Ale nie da się, słownie n i e d a s i ę wyexpić zdolności tak jak inni mają bo za długo oni już stali na konkretnych poziomach i maja wyexpione wszystko, począwszy od umiejętności do walki 1vs1 jak i TvsT
To chyba gramy w inne gry. Energie można tracić na wieloraki sposób.Cytat:
Ciekawe jak, skoro jest ograniczona ilość energi
I to nasz problem?Cytat:
Ale nie wyexpie umiejętności tak jak inni nie jest to realne, już nie mówiąc o goldzie którzy inni skrzętnie kiszą po "kontach bankach"
Żadna agresja. Pograj dłużej i pogadamy za jakiś czas.Cytat:
Ale skąd ta agresja ?
Jesteś typem człowieka który jest na nie z czystej natury. Jeśli obrałeś sobie teraz ten temat jako jakieś pole idiotycznej sprzeczki, to przykro mi ale ja się nie mieszkam w takie rzeczy a już powoli zaczyna się tu robić nie miło.
Proponowałbym dodać ranking MF.
Jeśli jest ranking złota, to czemu by nie dodać takiego rankingu.
Bo złoto ciężko się zarabia w grze i ma sens taki ranking.
A ranking MF nie ma - tutaj top zajmują najbogatsze osoby (realnie).
a z kasa tak nie jest? taki bankomatowy, kase ma tylko i wyłącznie z wymiany za MFY ...
Jednakże gracze, którzy nie wydają złota też mogą być wysoko w tym ranku więc nie jest tak samo.
Chcesz o tym pogadać? Miałam tu już 40 lvl i 41 lvl, w tej chwili mam 23 lvl. Możliwe? Możliwe. Jak tu ktoś wcześniej napisał "jak masz pomysł możesz zawojować, ja sama osobiście znalazłam pomysł, na który oczywiście wszyscy w okół narzekali, ale wejść do topki, weszłam. To na prawdę nie jest takie trudne jak się wydaje. W jednym tylko mogę przyznać rację, chcesz mieć osiągi w PvP? Max lvl, eq +2/+3, MÓZG.Cytat:
Dziękuję.
Co sądzicie o rankingu pkt. MF ?
Na pewno dla administracji byłby korzystny finansowo, dla graczy natomiast może skutkować wzrostem ceny (czyli dobrze i źle).
Jest już temat o propozycji rankingów :P
Myślałem kiedyś, żeby o tym napisać, ale stwierdziłem, że to podchodziłoby pod przewagę "mechaniczną", bo zwykły gracz miałby bardzo ograniczone możliwości co do zdobycia wysokich miejsc w takim rankingu (małe, ale jednak istniejące).
PS
Jednak temat zostawię, bo ten temat można troszkę obgadać, co byłoby złe w Propozycjach rankingu - brak opinii innych graczy.
Edit
A jednak połączyłem :P
już widzę te wiadomości do kogoś kto jest w top 10 mf "SPRZEDASZ MF ,POTRZEBUJE PILNIE " ale pomimo tego na TAK
Ja tam jestem na tak, ale nie każdy chcę zdradzać ile tych mf'ów posiada (mi to rybka), chyba że dodać by jakąś opcję "nie pokazuj mnie w rankingu punktów MF" to wtedy już lepiej.
Super pomysł jeszcze zrobić taką opcje ze złotem :) jak raz mi sie zdarzylo mieć złoto w rankingu złoto na 24h to miałam kilka osób które łaziły za mną i żebrały o to bym im "pożyczyła" bo wkońcu szybko zarobie sobie nowe i co to dla mnie 100k;/(musialam uciekac na panel gracza by sie odstosunkowaly) nie chce by tak było z MFami i by ktoś sie czepiał że ja chituje że mam taki wysoki lev bo kupuje mfy i jestem nolifem co siedzi i wydaje kase rodziców na gre.
Skoro teraz wyszło tyle nowości to można by zrobić ranking najlepszych rybaków itp. No i oczywiście rankingi kolekcjonerów (najwięcej skrzydeł, pędów, rudy, orchidei itp).
@UP: Popieram, przydadzą się takie rankingi.
Może ranking największej ilości wymian(skrzydła,pędy,kwiaty,pióra,skorupy)?
Ranking Ilość Posiadanych Żetonów
Ranking Żetony zdobyte w ciągu 24h
RankinG Najwiekszych Obrazen
Ranking najwiekszych statystyk
jak tyle tego powchodzi, to będzie można zrobić ranking multimedalistów :D
Ranking największej ilości śmierci od:
-królika
-osy
-żaby
-dwugłowego węża
-wywerny
-ptaka gromu
-niebieskiego ognika
-plazmy energetycznej
-goblina
-wilka
-goblina + wilka
-szkieleta
-nietoperza
-wróżki
-smoka mroku
-płaczącej zjawy
-Bandyty
-lisa
-dzikusa
-skrzata
-magicznego dzbana
-ogra
-skrzydlatej kobry
-diablika
-lwa
-smoczego rycerza
-gryfa
-trolla
-szczura
-szczurołaka
-czerwonego ognika
-wampira
-wampirzycy
-zielonej poczwary
-wilczego sługi
-syreny
-błotnistej czaszki
-wodnego żółwia
-rośliniaka
-rusałki
-leśnego gnoma
-guarany
-mrocznego elfa
-pędraka
-rozbójnika
-nieumarłego
-nieumarłego kapłana
-skalnego golema
-zielonego ognika
-bomba
-orka
-orka królewskiego
CHYBA ALL.
Przeciwieństwo tego czyli ranking śmierci na podstawie jak najmniejszej liczby porażek ogólnych.
Ranking największej ilości banów :D
Najwięcej wygranych z mini bossem ... (nazwa mini-bossa)
Jeżeli mini-boss pokonany grupowo, zalicza każdemu, kto był w tej walce.
Ranking ilości zdobytych medali.
Za bycie 1 -> 3 punkty
Za bycie 2 -> 2 punkty
Za bycie 3 -> 1 punkt
Jak się jest na jakimś rankingu przez parę dni to zaliczają się punkty codziennie. No i pokonanie bossów na najmniejszym lvlu, punkty zaliczałyby się raz na tydzień, bo tam prawie nic się nie zmienia.To samo doświadczenie, liczba walk, liczba zwycięstw, złoto.
Ranking ilości poleconych graczy
A co myślicie o rankingach, które ja wymyśliłem?
Jestem pewien, że się przyjmą.
Nie wiem czy to już było. Jeśli było to przepraszam bo wszystkich propozycji nie czytałem. Otóż proponuje wprowadzenia rankingu zwycięzców igrzysk śmierci. I oczywiście medale dla 3 pierwszych miejsc w rankingu.
Ranking poziomu pokonania minibossa samemu.