Napisał
Ino
Moi kochani, turniej to inicjatywa od graczy dla graczy i przypominam, że udział w nim jest całkowicie dobrowolny (jak w sumie... w całej tej grze).
Organizacja turnieju pomimo braku wymaganych chętnych została skonsultowana z Administratorem, a organizatorzy turnieju podjęli się jego przeprowadzenia - tylko turnieju manualnego, gdyż tutaj zebrała się połowa wymaganej liczby uczestników (w turnieju automatycznym zgłosiło się 13 osób).
Niestety nowa, przedstawiona w regulaminie drabinka w systemie szwajcarskim nie pozwoliłaby nam na przeprowadzenie turnieju przy takiej liczbie chętnych (17 osób). Zdecydowaliśmy się więc na powrót do stosowanej we wcześniejszych turniejach drabinki z fazą grupową, żeby umożliwić udział zgłoszonym.
To prawda, że zostało to zorganizowane inaczej niż w regulaminie, jednak wynikało to wyłącznie z chęci realizacji turniejowej inicjatywy, bo nie została ona stworzona po to, żeby ją porzucić po stworzeniu tematu - źle oszacowaliśmy liczbę potencjalnych uczestników. Podjęliśmy więc decyzję o tym, że to my, jako organizatorzy dostosujemy się do uczestników, zamiast dostosowywać uczestników do nas.
Druga sprawa - narzekanie na nagrody... które zostały zwiększone w porównaniu do poprzednich edycji turniejowych. Dodanie nowego itemu otrzymywanego za zwycięstwo, zwiększone nagrody MF oraz żetonowe w odczuciu moim, Denola i Tomiego były nagrodami zachęcającymi do udziału. Nigdy nie widziałam ze strony graczy narzekania na nagrody (a jestem organizatorem nie pierwszy raz), które jak wspomniałam były mniejsze w poprzednich edycjach - z czego to niezadowolenie wynika?
No i przede wszystkim - poważnie, to jest zabawa dla was. Skoro jesteście tak niezadowoleni z przebiegu turnieju możemy go odwołać, to też zależy od was.
Bojkotujcie do woli, ale jeżeli moi uczestnicy chcą uczestniczyć, ja chętnie będę organizować, bo po prostu lubię.
Przy okazji moich uczestników - przypominam o zachowywaniu kultury i odnoszeniu się do przeciwników z szacunkiem.