O ile się nie mylę tak, znowu Tomi musi potwierdzić, ale padła ta kwestiaCytat:
a ja mam pytanie, czy dotyczy to również eq robionego na zamówienie?
Podgląd wydruku
O ile się nie mylę tak, znowu Tomi musi potwierdzić, ale padła ta kwestiaCytat:
a ja mam pytanie, czy dotyczy to również eq robionego na zamówienie?
Od następnego upka każdy bedzie miał taką samą szansę na wszystko. Równie dobrze można gadać, że ktos kto wybijał ene w kopalni nie wiedział o upku low lvl i nie zarabiał np. na kartach necrani (a może by chciał). Nie patrzmy wstecz. Zmiany są w tej chwili i każdy kto robił wczesniej COKOLWIEK nie ma znaczenia, bo plusy +4 do +8 sa dopiero od teraz. Czyli każdy ma równą szansę dropienia od teraz. Kto bije minibossy i uni ma teraz wieksza szanse na lepsze itemy, ale to nie znaczy, że nagle gracze, którzy kuli, nie beda ich dostawać.
Trzeba miec farta na eq +7 i +8 (pada naprawdę rzadko), eq od +4 do +6 sprawi, ze bedzie go wiecej, a co za tym idzie - może więcej ludzi bedzie walczyc, wiec dla walczacych PvP powinno to byc na plus. Płaczecie, bo Wy wykuwaliscie, a ktos moze dropnac? Naprawde wierzycie, ze ktos, komu zalezy na PvP bedzie miec całe eq pochodzace z lootu? To są znikome czesci procenta, a Wy zachowujecie sie tak, jakby co chwile miało padać.
Może dajcie od razu każde eq +8 do kupna u npc za grosze?
EQ +7/8 będzie tak samo trudne do osiągnięcia jak było, może nawet delikatnie trudniejszeCytat:
Może dajcie od razu każde eq +8 do kupna u npc za grosze?
Nie można się nie wypowiedzieć.
Realna szansa na wydropienie 'gotowego' itema z mini bossa jest tak mała, że wszystkim życzę aby kiedyś im się udało. Zmiany u kowala pozwalają na wykorzystywanie odpadków, nieudanych przedmiotów, a więc jeśli nie wyjdzie nie ma tragedii. GRACZE PVP..ocipieliście? Szanuję to, że wasze błyszczące sety 7/8 wymagały wielu godzin polerowania i ogromnych nakładów pieniedzy i żetonów. Jednak nie widzicie, że to kolejny krok do poszerzenia tej wąskiej grupy? Co to za atrakcja bycia bohaterem i walczyć wiecznie, 'od lat' z tymi samymi pieciąma osobami? Te osiągnięcia powinny być nagradzane jedynie TALONEM*. Mam nadzieje, że wkoncu zawieje swieżością, a młode wilki pokażą co niektórym, że tylko bariera eq (1-2 setów pozyczanych przez szerszą bandę) nie pozwalą nowym nawiązać równożednej walki. BRAWO TY
Ps. expie do 65.
1- Talon*
Jaki talon?
.
Krycha dobrze, że to napisałes "trzeba mieć farta". Czy ta gra ma byc tylko na tym oparta? Sam potrafiłem zmarnować do 5k zetonów, żeby mieć raptem połówkę z szansą na +8, a Ty mi mówisz o farcie. Ja kowale pół roku pajeczą zbroje +8, a ktoś za 150 eny dropi 1pkt lepszą? To jest uczciwe? Dlatego cały czas Wam to tłumaczę, ze powinno wypadać jedynie do +6, które nie różni się znacząco od +7/8, ale dajmy to jedynie osobom które marnują czas, żetony i golda, a nie komuś kto urodzil się w czepku.
Co do wypowiedzi Terensa, chodzi o fakt, że nic się nie da robić poza up'em. Zatem ciężko będzie samym pvp utrzymać 100% graczy :)
Załącznik 3935
Życzę Powodzenia osobom chcącym uzbierać w ten sposób set.
Co jeszcze ciekawsze. 5% na bonus z zakresu +4-+8 spowodował, że jest mniejsza szansa na bonus z niższego zakresu co jest równoznaczne temu, że trudniej wytworzyć u kowala +8.
Super pokazujecie prawdopodobieństwo .... Bardzo fajnie. Pomijacie coś co jest bardzo ważne, każdy kto was uczył prawdopodobieństwa powinien wam powiedzieć ze nie da się obliczyć tzn " łut szczęścia". Pierwszy dzień , noc i już pajęczy+6. Raz na 606 dni powiadasz ?
Jeden dropnie w pierwszy dzień, drugi nie dropnie nawet po 3 latach.
Ponoć w szkole też uczono czytania ze zrozumieniem, tabelka traktuje tylko o +8Cytat:
Super pokazujecie prawdopodobieństwo .... Bardzo fajnie. Pomijacie coś co jest bardzo ważne, każdy kto was uczył prawdopodobieństwa powinien wam powiedzieć ze nie da się obliczyć tzn " łut szczęścia". Pierwszy dzień , noc i już pajęczy+6. Raz na 606 dni powiadasz ?
150 eny to chyba jak zawalczysz raz i od razu Ci wypadnie (ale co ja tam wiem o prawdopodobieństwie). Ile takich walk musisz zrobić? Zawalczyc? Zrespic? Powtórze sie - nie oceniajcie tego zero jedynkowo. To nie jest tak, ze od razu wypada i ŻAAAL. To jest tak, że w kazdej walce moze wypasc.
Gra oparta na farcie? Uwazam, ze to tylko i wyłącznie pomoc do kowalenia - bo jeżeli wylocisz jeden taki item, to powinienes sie cieszyc, ze jeden mniej musisz kowalić. A Ty przedstawiles to (podobnie jak Rumpel), tak jakbysmy mieli to rozdawać charytatywnie. Zacznijcie myslec szerzej.
Według najlepsza opcja z boginią tutaj :D.
Dobry update, ale niektórym tutaj zawsze będzie coś się nie podobać. :p
Tylko te +7/+8 wycofać z dropu i nie miałbym przeciwskazań. Ci którzy kuli nie będą narzekali i będą mieli jakieś zajęcie. Różnica między całym setem +8, a +6 na 65, to tylko 30 punktów. Nie mam żadnego itemka +8 i tylko rózgę pośpiechu +7, ale nie będzie mi to przeszkadzało. Da się to nadrobić dobrymi statami i skryptami. Wiem, że prawdopodobieństwo jest małe, ale kwestia psychiki. To jak z totkiem, rzesza osób gra, mimo, że prawdopodobieństwo trafienia szóstki jest 1 do 14 mln.
z tego co rozumiem artefakty na boginie trzeba odnosić codziennie przez 7 dni i potem ciągle będą się świecić ? ( czyli nie zanosić do wieży ) ta ?
Z tego co zrozumiałem - po odnoszeniu artefaktów przez tydzień z rzędu Bogini staje się bossem codziennym, jak kobra lub ogr.
ups nie ta ankieta xD
Możecie jeszcze dodać +8 każdemu artefaktowi i będzie spox.
Płacz starych posiadaczy +8 zawsze poprawia humor.
Tak to jest jak komuś socjalizm uderzy do głowy i zaczyna wierzyć w istnienie sprawiedliwości, życie jest brutalne:)
Fajna zmiana, ułatwienia gry dla tych którzy nie mają czasu siedzieć nad tym godzinami zawsze mile widziane.
Ewentualnie dla urozmaicenia dropienie +7/8 wprowadzać w "starych miastach" tak żeby wciąż opłacało się bawić kowalem na maks poziomie - w chwili obecnej w Devos.
20% na jakiś drop z Krakena/Wdowy, 1% na to, że będzie to +6. Czyli raz na 500 minibossów dostajesz drop +6.
Teraz najlepsze - powiedzmy, że 80% grających wymienia 3 minibossy dziennie. Czyli w grze umiera 500 minibossów dziennie.
Czyli, statystycznie... codziennie będzie dropić jakieś +6?! Tak. Z tego i tak większość tych +6 to będą Jaszczurze Szaty.
Jeszcze jedno - łatwiej wydropić +6 niż kierunkowe +3, ale nikt nie zakazywał, żeby dropiło kierunkowe +3, które przecież psuje grę i ktoś siedzi u kowala 24 godziny na dobę i sprzedaje mu wszystko co ma, żeby takie wykuć, a komu nagle dropi.
Niech 80% grających wymieni 500 mini dziennie (skrót), czyli kraken, wdowa, bogini. Raz na 3 dni mamy szanse na dostanie "syfu" z setu bogini, a 2 razy na 3 dni wypada coś z krakena +6 (rózga najgorzej, 1.5kk?), albo z wdowy (pechowa włócznia, 1.2kk?). Tu nie chodzi o to, że źle że ktoś będzie miał fart, chodzi o to że gra bazująca na farcie traci, sporo traci.
Szczęście w krótkim odcinku czasu jest znaczące, na dłuższą metę nie ma znaczeniaCytat:
Niech 80% grających wymieni 500 mini dziennie (skrót), czyli kraken, wdowa, bogini. Raz na 3 dni mamy szanse na dostanie "syfu" z setu bogini, a 2 razy na 3 dni wypada coś z krakena +6 (rózga najgorzej, 1.5kk?), albo z wdowy (pechowa włócznia, 1.2kk?). Tu nie chodzi o to, że źle że ktoś będzie miał fart, chodzi o to że gra bazująca na farcie traci, sporo traci.
Rozpatrujemy krótki odcinek czasu, trudno wziąć pod uwagę dłuższy, chyba że zakładając upki co 2 lata, to tak to wtedy każdy będzie miał co najmniej jeden drop +8, fajnie.
@Down
Nie nazywam szczęściem wejścia bonu za żetony, czy lootu z mini, jak napisał Mop, na dłuższą metę nie ma to znaczenia. Mówię o tej małej szansie która wszystko zmienia. Przykładowo weźmy dwóch graczy przed upkiem, Bolka i Lolka. Jako koledzy wspólnie wymieniają mini, Bolek pierwszego dnia dropi unikat +0, Lolek mu zazdrości, ale biją nadal. Lolek (Bolek też, ale to bez znaczenia) dropi unikat po 4 dniach, jest remis, wszyscy zadowoleni. Po upku Bolek i Lolek znów wymieniają mini, po 3 dniach Lolek dropi unikat +8, więc Bolek zazdrości, ale wymieniają dalej. Problem w tym, że po roku codziennego wymieniania Bolek wciąż nie ma unikatu +8, po kolejnym roku Lolek dropi kolejny, a po pewnym czasie Bolek przestaje grać, bo "to nieuczciwe". Przed upkiem na tę "uczciwość" czekało się dzień, może tydzień, po upku na "uczciwość" czeka się lata.
Ale bolkowi może dropnąć w tym czasie kilka +6.
Zachowujecie się wszyscy jakby istniało tylko eq +8 i nic poza tym.
Nawet nie biorąc pod uwagę jakie to rzadkie to i tak istnieje. Zwiększa możliwość posiadania dobre eq, jeśli daną czynność powtarzamy z stałym prawdopodobieństwem to w końcu się uda. Przyjdzie jeden z fartem (tego nie ma w obliczeniach) i dropnie cały set +7/8 a nawet nie będzie mieć pojęcia jak się kuje eq u kowala.
Osoba która gra krótko nawet by nie miała pojęcia co z tym eq +3 zrobić, bo to sprzedała za grosze na targu ( co czasami się zdarza ). Teraz taka osoba będzie latać w całym secie.
Po za tym piszecie o tym że to takie rzadkie i wgl. Ale następne miasto kiedy będzie ? Za bardzo bardzo długo i to tego czasu każdy będzie mieć eq bo zwiększono prawdopodobieństwo na posiadanie eq +6/7/8
Co za porażka.
Widzę znaczny przypływ ludzi na bogini. Ciekawe jak z innymi minibossami.