Może i idzie siedząc i czekając na upa, ale nie jak ktos gra od nowa i leci normalnie z lvl'em.
Podgląd wydruku
Może i idzie siedząc i czekając na upa, ale nie jak ktos gra od nowa i leci normalnie z lvl'em.
da sie bez problemu dobre eq z + zdobyć nie wydając ani jednego mf
Zrób delete, graj od nowa i zobaczymy czy będziesz tak samo spiewał. Ja mając 41 lvl przed upem też nie miałem problemu z eq, goldem czy zdolnosciami, bo siedziałem i nie robiłem nic poza biciem minibossów, gdzie żółwii to się biło ze 20 na godzinę. Wtedy można było zarobić, teraz też można mając 50 lvl i nic nie robiąc, ale tu mowa o tym że gram od początku.
No więc póki co nie jesteś graczem, do którego event jest głównie kierowany, a wiec do 50+ lv, który już od dłuższego czasu na tym lv jest. Masz co robić - wbić poziom, bić mini bossy, aby zdobywać to eq i zwiększać swoje szanse na igrzyskach w którejś tam edycji. Chciałbyś z miejsca bez wysiłku mieć takie same szanse jak osoby, które od dwóch miesięcy regularnie pracują na zdobycie nowego eq? To jaki sens jego zdobywania?
Inna sprawa, że gdybyś nie zaczynał kolejny raz od nowa i regularnie od upka grał to już zapewne większość potrzebnych itemkow miałbyś na stanie ;)
Igrzyska to fajny pomysł ale trochę nie dla mnie i nowych graczy. Mam 37 poziom i wątpię bym miał jakieś szanse na pokonanie 40 poziomu chyba, że do rozpoczęcia igrzysk dobije do 40-tki (o ile igrzyska będą na ten przedział poziomowy). Najstarsze postacie grają od upka do upka zdobywając w ten sposób mnóstwo itemów które mogą ulepszać lub sprzedawać i kasę przeznaczać na ulepszanie bardziej im potrzebnych itemów. Do 50 poziomu jeszcze mi daleko ale patrze na te Igrzyska jako projekt przyszłościowy. Gdy np. dojdzie miasto Devos limit poziomu pewnie wzrośnie do 60. Zrównam się poziomem z graczami które mają teraz 50 poziom ale ja będę miał może 300k a poziomy które w czasie Eliar były na szczycie będą miały jakieś 5kk więcej kasy nie wszyscy ale bardziej przedsiębiorczy na pewno. Za tą kasę będą mogły przebijać moje oferty na targu nie za uzbrojenie ale za zdolności. Od miasta do miasta są coraz bardziej praktyczne zdolności np. przeglądając raporty wyższych poziomów zauważyłem, że bryzę pokonało przeczekanie a drenaż został wyparty przez podwójny drenaż. Rozwodzicie się nad uzbrojeniem z + lub bez + a nikt nie pomyślał o tym, że od zdolności także będzie zależał wynik walki, które z czasem stają się coraz bardziej śmiercionośne. W igrzyskach podobno trzeba zdobyć EQ ze skrzynek ale zdolności będą od samego początku jedynym pocieszeniem będzie ograniczona liczba slotów w broni którą uda nam się dostać. W odpowiedziach na ten post nie chce widzieć zdań typu masz pecha albo trzeba było grać od początku gry bo to już wiem, ale zabiegacie o nowych graczy na różnych stronach typu "Kwejk" itp. a w naprawdę w fajnych eventach nie dajecie nikomu szans. Więc zastanawiam się jak chcecie to rozwiązać bo Arena na 37 poziomie i 900 rankingu jest beznadziejna.
czym to sie rozni od lokacji bojek procz nagrody bo chyba wiecej niczym ?
mamy swoje eq, mozemy kogokolwiek atakowac, tyle ze nie ma mfow ?
chyba jednak dla tych co jeszcze wierza, ze cos sie da uratowac:Cytat:
Raczej dla tych, którym się chce grać, a nie dla tych co trollują całymi dniami na forum
Prawda jest taka ze z upka na upek jest coraz gorzej, ale to nie jest teraz tmat o tym, fakt jest taki, ze juz sobie wyobrazam Ksil i innych walczaca poraz n-ty z tymi samymi osobami hie hie, chyba tylko dla nagrody co im zycze.
ktos wspomnial ze igrzyska smierci beda dla bogatych < w tej chwili zgadzam sie z tym i to w pelni tego znaczenia.
Jeszcze mam takie male pytano czy na tych igrzyskach smierci beda walki manualne czy automatyczne ?
Trochę nie zrozumieliście tej idei. Igrzyska każdy walczy z każdym może nie walczyć z nikim jeśli go nie złapią. Do tego jeśli ktoś przegra to wypada z mapy do igrzysk i zostaje mniej osób. A nie jak w bójkach idziesz do miasta i możesz wrócić. To jest arena tzw. gladiatorów przegrywasz odpadasz nie masz 2 szansy. Co do uczciwości oczywiście eq z + wnosi zawsze coś, ale na arenę nie wejdziesz ze wszystkimi atrami nabitymi jak zaryzykujesz jakieś atry to cię może zwykły gracz nawet nie z topki zaskoczyć
Szybkie reset statystyk w minutę albo na anty, albo na inną profesję ;>
Wreszcie ktoś zrozumiał o co chodzi.
To ma być coś innego jak zwykłe 1vs1, gdzie na wszystko jest czas i nie ma to być uporządkowany turniej. Chciałbym również usunąć bójkowy ekran oczekiwania na walkę. Zapewne walki będą się odbywały często jako bójki kilkuosobowe (nie będzie rozgraniczenia agresor/broniący).
Jest też opcja dodania auto - wtedy walki oczywiście tylko 1vs1.
Jeszcze wracając do pomysłów typu - każdy ma mieć to samo. To powoduje tylko jedno: nie ma po co się starać w grze na co dzień, bo nie ma to wpływu na nasze np. turniejowe szanse. Jednym zdaniem: czy się stoi czy się leży... a więc każdy będzie leżał i tylko zrywał się na turniej. Chęć uzyskania przewagi na przeciwnikiem to jest całe paliwo gier tego typu.
Mapa będzie duża czy nieco mniejsza? Jedna czy rozdzielona na lokacje, w których można się będzie ukryć?
Będzie coś mówiące o tym kto jeszcze żyje?
Mapa raczej niewielka, żeby można było ogarnąć wzrokiem około 1/4 + widownia na którą będzie mógł wejść każdy, aby komentować ;]
Na mapie kilka przeszkód, drabinki, aby można było się trochę poganiać. Można też dodać jakieś losowe pojawiające się bonusy typu przyspieszenie chodu itp.
pisałeś Tomi że walki mogą być także drużynowe ? a jak to jest jak 50 złapie 50 w swoim przedziale rankingowym? to też obrońca może wzywać sos czy wtedy jest to bójka o ranking 1vs1?
Czyli najlepiej wchodzić ze zgraną ekipą na takie igrzyska a potem dopiero siebie na końcu eliminować ?;D
oczywiście brak ochrony, logout w jakimkolwiek momencie = teleport poza arenę, w końcu muszą zawalczyć.Cytat:
- gracze wykupywali ochronę,
- wylogowywali się,
- gdy została mała liczba osób nie chcieli walczyć.
czyli te walki będą o nic? po prostu wygrany i przegrany?
Racja, zapomniałem, GENIUS!Cytat:
Polecam jeszcze przedłużanie pojedynków (w przypadku pewnej wygranej).
Bedzie mozna sie grupowac?
hmm zastannawia mnie sytuacj gdy na placu boju zostanie sprzymierzona grupa
moze wprowadzic możliwość podziału nagrody w przypadku gdy osoby nie chca walczyc (max na 4)
wyeliminuje to tez sytuacje gdy ostatni gracze na arenie będą stronić od wali np gdy zostanie ich 3
Będą mogły wygrać 2 osoby pod warunkiem ,że są z jednego dystryktu.
Tylko jedna osoba wygrywa - to podstawowe założenie tego eventu. O to właśnie chodzi, że umawiać się i kombinować można, ale ostatecznie i tak trzeba się nawzajem "wykończyć". Czasami będzie warto najlepszych wykończyć zamiast się z nimi bratać, aby potem mieć łatwiej - "słabeuszy" zostawić na deser.
Nie wiem na ile gracze są gotowi do takich kombinacji i wyprowadzania w pole nawet najlepszych "ziomków" z codziennej gry i czy to w ogóle chwyci. Spróbujemy, zobaczymy.
W opcji auto nie z wiadomych względów, w opcji manual tak i nawet myślę, że to powinno być "bez pytania" - kto pierwszy kliknie "dołącz" ten dołącza ( o ile jest miejsce), totalna dowolność. A więc nawet jeśli zaplanujemy sobie wspólna walkę to ktoś może pokrzyżować nam plany wpychając się nieproszony. Będzie też można wysłać konia trojańskiego do przeciwników (ale oczywiście, gdy doprowadzi ich do przegranej to sam też odpada z areny).Cytat:
Bedzie mozna sie grupowac?
"Ma to być skierowane głównie dla najwyższych poziomów, a więc albo bez grup, albo dla 40 i 50 lv."Cytat:
Będzie też można wysłać konia trojańskiego do przeciwników (ale oczywiście, gdy doprowadzi ich do przegranej to sam też odpada z areny).
Bez grup czy tam dla 40 i 50lv to rozumiem, że 1+ albo 1-40 i 41+ tak?
To niskie poziomy również mogą nieźle z trollować dołączając do najlepszych, hehe.
@up W końcu się zaatakują - takie stanie i czekanie nie ma sensu.
Nie zakładam wielu osób chętnych, najwyżej porobi się limity jak frekwencja przerośnie oczekiwania. 16/32 osoby czyli ok 4/5 walk dla osób, które dotrwają do końca powinno być OK. W opcji auto w ogóle nie będzie z tym problemu.
Jak mogę robić za trolla hehe, nie mam zamiaru kupować eq z + ;)
za opłatą hehe
A jak zdecydować czy bojka będzie auto czy manual? Zrób tomu aby każdy był anonimowy, będzie ciekawiej bo nie wiemy kogo atakujemy i komu pomagamy. I zróbcie je po 30 bo wracam z wakacji wtedy ;)
Igrzyska miały być we wrześniu czyli na ten weekend mamy się nastawiać na igrzyska?
Na pewno we wrześniu tego roku? ;)
Tomi
Tomi jest nieaktywny Administrator
Punkty Reputacji
192
Cytat Napisał WeeQ Zobacz post
A znany jest jakiś umowny termin?
Do końca miesiąca powinna pierwsza edycja wystartować.
Racja i tak za surowo zostali ukarani Rudas i Jeahok dodatkowo przez to artefakt stracili
Fajnie by było jakby właśnie każdy zaczynał bez itemów, jak tu ktoś wspomniał, a z pokonanego wroga leciało jebo całe eq (wtedy gracze by nie przedłużali, tylko chcieliby stoczyć jak najwięcej walk, aby zdobyć coraz więcej eq, dającego przewagę, więc ten kto stoczy dużo walk, jest w lepszej pozycji niż ten co przedłuża walki)
To pomysł , na całkiem inny ( jak dla mnie b.fajny ) event. Można to połączyć z coś typu androidowe alchemy. Zdibyasz surowce i łącyzsz je w bronie eq itp. Jednak , jak juz mówiłem, to "temat na inny temat" ;dCytat:
Fajnie by było jakby właśnie każdy zaczynał bez itemów, jak tu ktoś wspomniał, a z pokonanego wroga leciało jebo całe eq (wtedy gracze by nie przedłużali, tylko chcieliby stoczyć jak najwięcej walk, aby zdobyć coraz więcej eq, dającego przewagę, więc ten kto stoczy dużo walk, jest w lepszej pozycji niż ten co przedłuża walki)
wiadomo już o jakimś bliższym terminie igrzysk?