Powolna śmierć
Poziom: 60
Sloty: 2
MP: 80
Limit użyć: 1 (2 drużynowy)
Opis: Nadaje statusy Nietykalność, Zatrucie, Zombie, Regeneracja (bez limitu tur). Działa tylko w walkach TvT. Zawsze trafia.
Podgląd wydruku
Powolna śmierć
Poziom: 60
MP: 80
Limit użyć: 1 (2 drużynowy)
Opis: Nadaje statusy Nietykalność, Zatrucie, Zombie, Regeneracja (bez limitu tur). Działa tylko w walkach TvT. Zawsze trafia.
Rozproszenia - Przeciwnik co turę traci x MP
Mega kuracja
Poziom: 55
Sloty: 1
MP: 65
Limit użyć: 2
Limit użyć drużynowy: 4
Zdejmuje z całej drużyny statusy: Zombie, Zatrucie, Uśpienie, ślepota, Klątwa.
Szał Kalkina
Poziom: 65
MP: brak
Limit użyć: 1
Limit użyć drużynowy: 1
Nakłada statusy Magiczna regeneracja na 4-5 tur i Zaślepienie mocą na 3-4 tury.
Magiczna regeneracja
Mana regeneruje się po 10% maksymalnej ilości punktów punktów na turę.
Zaślepienie mocą
Gracz traci kontrolę nad postacią. Postać atakuje przeciwników zaklęciami i ofensywnymi zdolnościami dystansowymi (100%-owa celność) z 33%-ową siłą zaklęć i zdolności (tak jak przy Skupieniu). Brak możliwości zdjęcia tego statusu.
Kalkin - według Hinduskich wierzeń jest to przyszłe, dziesiąte i ostatnie wcielenie Wisznu, jednego z Hinduskich bogów; miał on zakończyć kosmiczną erę zła - kalijuga i rozpocząć erę złotego wieku - satjajuga. (źródło: pl.wikipedia.org)
Bardziej tak jak zwykła kuracja - Zombie, Zatrucie, Uśpienie, Ślepotę i Klątwę.Cytat:
Zdejmuje z całej drużyny wszystkie negatywne statusy.
10% całego MP.Cytat:
Magiczna regeneracja
Mana regeneruje się po 20 punktów na turę.
Poprawione. :3
A tak podobają się może moje zdolności, Krycha?
Mega Kuracja się przyda, to drugie too hax IMO. Ale moze Tomasz cos wprowadzi xd.
I będę czuł, że Mega kuracja to moja wina! Jak dla mnie super! ♥
Ja natomiast proponuje dodać coś w stylu "Mega Leczenia" tylko zamiast uzupełniać HP będzie odnawiać MP wszystkim członkom drużyny nazwał bym to "Mega MP" można by było używać tego 3x na walkę tak jak z "Mega Leczeniem"
(Nie wiem czy już ktoś o tym pisał bo nie chciało mi się czytać czterdziestu czterech stron :P).
Popieram pomysł mojego przedmówcy. :D
A tak btw. macie tutaj mój pomysł:
Nazwa: "Mega Odnowienie 1 lub 2 lub 3"
Polegało by to na tym ,że leczy to MP oraz HP wszystkim członkom grupy tak samo jak miksturki Odnowienia I , II i III :)
A można by tego było używać tak: Mega odnowienia 1 od 35 lvl ,Mega odnowienia 2 od 45lvl oraz Mega odnowienia 3 od 60 lvl :P
PS: Sorry za podwójny post ,ale dopiero później mnie "olśniło" :C
Powolna Trucizna */**
Poziom:60?
Koszt MP : 80-90
Limit użyć: 1/2
Limit użyć drużynowy : 4
Działanie: Nadaje przeciwnikom statusy zatrucie i spowolnienie na 4 tury z 70-80% celnością bazową.
Ponoć w planach jest taka miksturka.
Jeśliby wprowadzić takie miksturki/zdolności to na większy poziom, gdyż są one zbyt silne jak na takie poziomy.Cytat:
A tak btw. macie tutaj mój pomysł:
Nazwa: "Mega Odnowienie 1 lub 2 lub 3"
Polegało by to na tym ,że leczy to MP oraz HP wszystkim członkom grupy tak samo jak miksturki Odnowienia I , II i III
A można by tego było używać tak: Mega odnowienia 1 od 35 lvl ,Mega odnowienia 2 od 45lvl oraz Mega odnowienia 3 od 60 lvl :P
Coś dla Mini bossów/bossów/graczy:
Hipnoza
Poziom 65
MP: 80/100
Limit użyć: 1, drużynowy - 2
Opis: Nadaje wybranemu przeciwnikowi status Hipnoza na 1 - 2 tury z 50% skutecznością bazową.
Hipnoza - Postacią kontroluje gracz, który nałożył ten status.
Mistyczne Oślepienie
poziom: 35
sloty: 1
MP: 65/80
Limit użyć: 1 -Drużynowo-3
Opis: Ma 45% szans na nadanie statusu wielkie oślepienie* na 3 tury.
*Wielkie oślepienie- Oślepi każdego nawet maga tak by ten chybiał, rzucający również otrzymuje status Wielkie oślepienia, ale na 1 turę.
Co wy na to? Wiem niezbyt dobrze umiem takie rzeczy pisać to tylko moja propozycja jak coś to zawszę można to usunąć ;)
Proponuje wymyślać zdolności na lvle od 55 w górę, ponieważ wczesniejsze są już w grze i nowe raczej nie dojdą.
bezradność-postać która ma status bezradność traci 5 tur w tym czasie żaden sojusznik ani wróg nie może uleczyć danej osoby
Mistrzowski cios magiczny
poziom: 30lvl
Koszt MP: 60
Limit użyć: 1
Info: Atak, który zabiera 25% MP i 25% HP przeciwnikowi daje je tobie, a do tego dostajesz status Regeneracja, Bariera, Bariera magiczna na 2-7 tur.
,,Trzęsienie ziemi" Zadaje ono obrażenia o atrybucie ziemi . Bije ono wszystkich przeciwników . Nie nadaje statusów . bije od 75%-130% ataku magicznego . Na każdego gracza losowo
,,Podpalenie" Nadaje przeciwnikom status ,,Zapalenie" (zapalenie jest jak zatrucie) Zapalenie trwa przez 3 tury . Od 60 poziomu . Bije ono o atrybucie ogień . Limit użyć to 1 . Koszt Mp 80
Mimo wszystko dodałabym jakiś status np. paraliż na 1-2 turyCytat:
,,Trzęsienie ziemi" Zadaje ono obrażenia o atrybucie ziemi . Bije ono wszystkich przeciwników . Nie nadaje statusów . bije od 75%-130% ataku magicznego . Na każdego gracza losowo
Akurat w następnym upku dodadzą jakąś nową obszarówkę bo zamrożenie się kończy na 55 :)
Diabelski urok :)
Przy ataku magicznym obrażenia są o 50% większe, a przy fizycznym o 20% mniejsze.
Ps. Atrybuty nie mają znaczenia.
No szczerze mówiąc pomysł nie jest zły. ;)
Duplikacja.
MAX ***
Duplikacja* tworzy jednego sobowtora w trakcie walki
Duplikacja** dwoch sobowtorow
Duplikacja*** trzech sobowtorow.
Zdolnosc polega na skopiowaniu swojej postaci w trakcie walki. Mieszaja sie one i nie wiadomo, ktora jest prawdziwa. Kazdy replikant ginie po jednym ciosie, niewazne jakim i z jakim dmg. Reszta zostaje dopoki nie otrzymaja ciosu.
Zdolnosc ma na celu zmylic przeciwnika i zmarnowac mu kilka atakow (ataki na grupe maja zmniejszona celnosc, wiec jest szansa).
Zeby sie nie zdradzic wszystkie czynnosci naszej postaci wykonuja wszystkie naraz, ale czynosc wykonywana jest raz, a nie 4 razy.
Zdolnosc mozna uzyc 1 raz w ciagu walki, czas trwania to 10 tur.
Tylko ze multi atak i eksplozja jak mowilem maja mniejsze szanse na trafienie bo musimy trafic 4 razy z rzedu, a dodatkowo multi atak lub eksplozja maja mniejszy dmg niz nasz normalny atak mag/fiz, wiec i tak na tym zyskujemy.
W sumie... to taką zdolność mogłyby ewentualnie posiadać bardzo wymagające bossy i potworki.
Siemka.
Dziś przedstawię wam nową zdolność.
NADZIEJA
MAX: 3*
TYP: Pozytywny
OD: 35lvl
ILOŚĆ UŻYĆ W WALCE: 1
KOSZT MP:
1* - 70MP
2* - 80MP
3* - 90MP
ZDOBYCIE: Mini-Boss, Boss
DZIAŁANIE:
1*
Leczy 33% HP
Leczy 33% MP
Twój atak staje się o 10% mocniejszy.
Twój atak magiczny staje się o 10% mocniejszy.
Twoja obrona wzrasta o 10%.
Twoja obrona magiczna wzrasta o 10%.
2*
Leczy 33% HP
Leczy 33% MP
Twój atak staje się o 20% mocniejszy.
Twój atak magiczny staje się o 20% mocniejszy.
Twoja obrona wzrasta o 20%.
Twoja obrona magiczna wzrasta o 20%.
3*
Leczy 33% HP
Leczy 33% MP
Twój atak staje się o 25% mocniejszy.
Twój atak magiczny staje się o 25% mocniejszy.
Twoja obrona wzrasta o 25%.
Twoja obrona magiczna wzrasta o 25%.
Na ile tur?
Właśnie nie wiem ale chyba około 5 co o tym myślicie?
No nawet niezła zdolność
Pechowy deszcz
Max 2*
1* AP/200000
właściwości :
koszt mp : 150
limit użyć : 1
wymagany poziom : 60
Info : Zadaje obrażenia magiczne wszystkim przeciwnikom i nadaje status zatrucie,klątwa,spowolnienie i ślepota z 35% trafieniem bazowym.
2* AP/300000
właściwości :
koszt mp : 200
limit użyć : 2
wymagany poziom : 70
Info : Zadaje obrażenia magiczne wszystkim przeciwnikom i nadaje status zatrucie,klątwa,spowolnienie i ślepota z 60% trafieniem bazowym.
Ryzykowny pocisk
max 3*
takie coś jak "ryzykowny cios"
1* AP/0
właściwości :
koszt mp : 25
limit użyć : 3
wymagany poziom : 35
Info: Zadaje o 10 większe obrażenia kosztem obniżonej o tyle samo celności pocisku.
2* AP/10000
właściwości :
koszt mp : 50
limit użyć : 3
wymagany poziom : 40
Info: Zadaje o 20% większe obrażenia kosztem obniżonej celności pocisku.
3* AP/20000
właściwości :
koszt mp : 40
limit użyć: 3
wymagany poziom : 45
Info: Zadaje o 30% większe obrażenia kosztem obniżonej o tyle samo celności pocisku.
lilianna usunołem Hipnoze "robiąc" tą zdolność nie wziołem pod uwagę balansu TvT......
Edytowałem....
pierwsze, czyli pechowy deszcz grubo przesadzone, ale drugie mi sie podoba, daje magowi mozliwosc zadania swoje standardowego ciosu z atrybutem zadajac taki jakby 'cryt' z mozliwoscia nietrafienia. Jak dla mnie na +
Gipsownik wiesz można zmienić pechowy deszcz :)
Jakaś zdolność z tego tematu w ogóle trafiła do gry, czy tylko tak dla zabawy piszemy???