100 -80
110-70
120-60
Im więcej dmg, tym mniejsza szansa
Podgląd wydruku
100 -80
110-70
120-60
Im więcej dmg, tym mniejsza szansa
jaki jest % szansy na wykopanie mapy z kopalni ?
1% ogolnie czy 1% z wykopanych przedmiotów ?Cytat:
~1% w tej jednej z 3
czy jak na 100 eny wykopie 20 rzeczy to to jest ~ 20% czy ~ 100% ( tylko tak to obiczen) ?
Nie
Jak kopiesz sobie 1 w jednym 1 w drugim i 1 w trzecim to w losowym (1/2/3) miałas 1% szans na wydropienie mapy :)
Nawet jak w tym 1,2,3 żadna rzecz nie wypadnie ?
"jaki jest % szansy na wykopanie mapy z kopalni ?"
Napisze jeszcze raz
jak zdecydujesz się na kopanie to kopiesz sobie w 1 z 3 tak? i teraz z tych trzech tylko jedno stanowisko ma 1% szans na wykopanie Mapy pozostałe dwa mają 0%
teraz już rozumiesz?
kazdy ma inne, sama musisz zgadnąc które
jak dokładnie działają bonusy przy kłuciu/podbijaniu itemków. jeżeli mam +0 z powiedzmy czystym bonem w coś, podbije do +3 to nadal będzie czysty bon czy coś się kiełbasi po drodze?
Bon zawsze się może rozjechać. Nie ma brzebacz.
Dalej nie zrozumiałeś pytania :DCytat:
"jaki jest % szansy na wykopanie mapy z kopalni ?"
Napisze jeszcze raz
jak zdecydujesz się na kopanie to kopiesz sobie w 1 z 3 tak? i teraz z tych trzech tylko jedno stanowisko ma 1% szans na wykopanie Mapy pozostałe dwa mają 0%
teraz już rozumiesz?
kazdy ma inne, sama musisz zgadnąc które
Chodzi mi o to czy jest roznica czy podczas kopania wykopie jakis smiec czy jak nic nie wykopie to nie ma roznicy
Coooo???? no tak wykopiesz albo smiec albo nic, skąd Ci się to wzięło... wykopiesz Mape/smiec/żety/recepture i co tu więcej różnic się doszukiwac?? nie rozumiem..
na początku losuje ci mape jak nie bo *często* xd nie wypada to dalej losuje ci recepture a potem smieci jak nawet smieci nie polecą no to nie masz nic tak mi się wydaje
Pytanie do użytkowników Gyazo GIF
jak zrobic aby w tekscie wyswietlał się gif a nie link do niego
np:
https://gyazo.com/785f41a60b75dc292ec32d19e7edb279
https://gyazo.com/cb0da7fd190c7b0006a19eeff330c762.png
w prezentacji w grze masz od tego ikonkę drzewka na pasku zadań w edycji, a na forum ten powyższy
https://gyazo.com/785f41a60b75dc292ec32d19e7edb279.gif
Już próbowałem ale "plik jest za duży/error"
- - - - - - - - - -
lub taka inkonka małego zdjęcia jak jest na górze..
Próba nr.1
https://i.gyazo.com/785f41a60b75dc29...19e7edb279.gif
Dzieki Hydra
Aha ok, a to "niby" oznacza ze jezeli podbjie czyste +2 do +3 to mam tyle samo bonu + dodatkowo rozdane punkty, czy na nowo losuje tyle ze z wiekszej puli punktow? Chodzi mi o to czy punkty daza do rownowagi (5 pkt czystego bonu podbijam. I dazy do rownowagi bonusu czyli 5 pkt w to co bylo + kilka w cos innego), czy jest to losowe (5 pkt bonu czystego + losowo dodane punkty dodatkowe)? Potrzebne mi to do policzenia od jakiej wartosci itemu oplaca sie ryzykowac podbijanie z czystego +2 do +3. Strzelam ze jezeli bon zostaje + otrzymuje dodatkowe punkty, bedzie to jakies 1.2k, ale nie wiem jak to dokladnie dziala. Sorry na takie skomplikowane (do przeczytania :P) pytanie, ale staralem sie wytlumaczyc.
Prosty przykład:
Itemek x z 6pkt w speeda podbijasz z +2 do +3
Powstaje itemek y, który ma 6pkt w speeda + z losowych stat
Ok rozumiem, a wiec jeszcze trzy, proste juz pytania.
Ile kosztuje podbicie itemka z +0 do +2 (65lv)?
Ile kosztuje podbicie itemka z +2 do +3 (65lv)?
Czy koszta sie zmieniaja, czyli z +0 do +3 kosztuje wiecej/mniej niz z +0 do +2 i z +2 do +3?
Nie mam w eq nic powyzej +1, dlatego pytam.
podbijanie jest tanie (w granicach 10-50k), a jak podbijasz żetonami to nie płacisz golda.
Ogólnie fajnie by było tak:
Żetony + odpowiedni nabity gem = bon kierunkowy w żądaną statystykę.
I żeby nie było za łatwo to ulepszanie z gemem ulepsza tylko o jeden plus, więc dla pełnego bonu w jednym itemku trzeba by było zużyć 3 gemy :)
W żetonach:
+0 ------>+1------>+2------>+3
.....130.........260..........260
Po drodze się po prostu sumuje
jaki potworek na x1 daje najwięcej AP na 66 lv
na x1 to meduza
ok dzięki
Co z "Przeklętą Zbroją"?
czy kto tego używa?
Czy bon w celnosc w broni wplywa na celnosc zdolnosci tj. drenaz czy trujacy atak?
no jasne
eq perłowe, unikat na 58 lvl, i teraz pytanie: Ile maksymalnie może mieć punktów +3 ten rodzaj eq?
baza to 69,3. Możesz sobie policzyć.
O której godzinie powinny być przyznane nagrody za ranking?
raczej o 0:03, bo wtedy są aktualizowane rankingi :]
Jak dodac avatar?...